-25%

OLIMP CREATINE POWDER, 550g (-25%)

Koncentrat kreatina v prahu, ki:
  • povečuje moč,
  • pospešuje rast mišic,
  • omogoča več energije in daljšo vzdržljivost,
  • izboljšuje koncentracijo.
Akcijska cena11,24 EUR
Redna cena14,99 EUR
Prihranek3,75 EUR
Točke zvestobe6Kaj so točke zvestobe?
zaloga
V košarico
::
Čas do naslednje odpreme blaga
Deli
Ocena artikla
SKUPNA OCENA
OCENA 4,6 od 7
CENA
OCENA 4,9 od 7
KAKOVOST
OCENA 5,0 od 6
UČINEK
OCENA 4,5 od 6
Koncentrat v prahu OLIMP CREATINE POWDER (MONOHYDRATE) je dietetični izdelek, ki vsebuje kreatin v prahu.

Video z Benjaminom:

 
Kreatin monohidrat je poleg raznih beljakovin verjetno najbolj uporaben dodatek k prehrani športnika. Pozitivno vpliva na večanje mišične moči, v kombinaciji s treningom z utežmi na večjo mišično maso, poleg tega pa naj bi vplival tudi na boljše delovanje možganov. Kreatin je snov, ki jo najdete v vašem telesu, in sicer se kar 95% kreatina nahaja v mišičnem tkivu skeletnih mišic. Pomaga predvsem pri zagotavljanju energije za mišično delo. Sestavljen je iz treh aminokislin, in sicer iz arginina, glicina ter metionina.

Človeško telo lahko kreatin dobi iz hrane, predvsem iz mesa in rib, ali pa ga sintetizira v jetrih, trebušni slinavki oziroma ledvicah iz treh prej omenjenih aminokislin, torej iz arginina, glicina in metionina. Z uživanjem kreatina monohidrata pripomoremo k povečanju volumna mišičnih celic oz. mišične mase, saj večja količina kreatina v mišicah pomeni večjo količino vode v celicah, ki omogoči dostop večje količine hranilnih snovi ter spodbudi anabolne procese  v mišičnih celicah. Učinek je opazen že po nekaj dneh. Ena izmed njegovih pozitivnih lastnosti je tudi zmožnost skladiščenja energije. V obliki kreatin fosfata omogoča obnavljanje in ponovno sintezo ATP-ja, oz. neposrednega vira energije, ki ga troši glede na količino kreatin fosfata. Ko tega vira energije zmanjka, telo začne energijo pridobivat na drug način, pri katerem se v mišicah ustvarja mlečna kislina, ki povzroča bolečine v mišicah. Prav tako naj bi kreatin s pospeševanjem sinteze beljakovin v mišicah vplival na večjo sposobnost mišice pri fizičnem naporu. 

OLIMP CREATINE POWDER (MONOHYDRATE) je namenjen tistim, ki želijo večjo moč, vzdržljivost in hitrost pa tudi tistim, ki želijo povečati mišično maso.
1. način - Dnevni odmerek kreatina naj bi bil prvi teden oz. v fazi polnjenja večji kot v naslednjih tednih. Najbolje, da ga razdelimo na več manjših odmerkov (t.j. 1 čajna žlička), saj je topnost kreatina monohidrata dokaj slaba, za optimalno učinkovitost pa se mora v vodi popolnoma raztopiti. V naslednjih 2 do 3 tednih se priporoča en 2,5-gramski odmerek dnevno, najboljše po treningu.

2. način - Vzemite 3 g kreatina na dan med treningom oziroma na dneve ko ne trenirate vsak dan ob istem času. Zamešajte 3 g (1 merico), praška v 200-250 ml vode.
Kreatin monohidrat.

Hranilna vrednost izdelka Creatine Powder

Sestavine 100 g 1 porcija (3g)
Energijska vrednost 0 kj / 0 kcal 0 kj / 0 kcal
Beljakovine 0,0 g 0,0 g
Maščobe 0,0 g 0,0 g
Ogljikovi hidrati 0,0 g 0,0 g
Kreatin monohidrat 100 g 3 g
Komentarji
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Prijava
-505
Clark Kent
Preporučavate li način sa fazama punjenja i održavanja ili da pijem mjesec dana jednake doze? Ako netko zna iz iskustva,cijenio bih savjet! :D
Odgovori
-437
Miha Rečnik
zdravo

zanima me če je izdelek priporečen za izbolšjanje expozivnosti nog oz. hitrosti nog, pri katerem ne želim povečati mišične mase.

hvala za odgovor
Odgovori
-202
123
Hvala za odgovor! :)
Drugače pa kaj bolj priporočate: ta izdelek Ali battery?
Odgovori
123
hello
Star sem 15 let in imam 53 kg
Ali lahku uživam ta izdelek in v kakšnih količinah?
Odgovori
nekdo
Seveda lahko vzemi 3g pred treningom. Zaužij tudi dosti tekočine.
IRON ADDICT
Da, je smiselno, morda poleg pwo le 2g saj več kot 5g ni smiselno, sam kreatin pa lahko dodaš v šejk po trenigu. Sam ga dodajam tudi v pijačo ki jo pijem cel dan skupaj z amino kislinami. Regeneracija je neprimerno boljša kreatin zagotavlja energijo možganom pri dnevnem delu/šoli.....
Odgovori
Bombek
Hvala za pojasnilo, tako sem tudi delal nekaj časa, dokler nisem šel na pavzo od kreatina čez poletje. Sicer si še nisem čisto na jasnem glede tega (nekateri zagovarjajo teorijo, da se lahko kreatin jemlje brez pavze) ampak ziher je ziher :)
Bombek
Če že jemlješ pre-workout, ki vsebuje kreatin (npr. 3g), je smiselno jemati še ta izdelek ali zadostuje tista količina v preworkoutu?
Odgovori
fuarker
Kreatin je najbolj raziskan športni prehranski dodatek, pridobiš na moči in mišičnem volumnu,je eden izmed osnovnih dodatkov..priporočam :)
Odgovori
pro.si
je to dobro jemati?
Odgovori
Ubitacno
ja
Odgovori
-213
rossi
zdravo

ali galahko mesam z olimp profi mass
Odgovori
dantex
lahko jemljes sam ene dva tedna pred tekmovanjem nehi pa uzemi 5g na dan ne rabs filing doze
Odgovori
-101
potocan94
Imam eno vprašanje glede jemanja kreatina. Sam delam na definiciji namen imam izgubiti % delež maščobe trenutno sem na 9 % in me zanima ali je vredu jemati kreatin v tem procesu namreč pripravljam se na tekmovaje men's physique ki bo oktobra. Prosim za vašo mnenje! lp
Odgovori
fuarker
5 gramov na dan (1x). Po želji razdeljeno =)
Odgovori
Neuporaben
Kolkrat na dan pa lahka kreatin uzames? hvala za odgovor...
Odgovori
Ocena
CENA
Učinek
Napson
Ali lahko tale creatin kombiniram z kapsulami L-carnitine 1500extreme ?
Odgovori
-314
1997Matej
Dečko beri komentarje ;)
Odgovori
Denis...
Kdaj naj jemljem ta kreatin...Kolko časa pred treningom, po treningu?Pred spanjem pa zjutraj tudi?
Odgovori
thekiller
@sharky

Tako da ucinek je enak razen tega, da se creapure hitreje absurbira?
Odgovori
Sharky
@fonziCreapure ima bolšo topnost in se še hitreje absorpira v telo. Čutiš takojšno energijo, je še bolje prečiščen kreatin.
Odgovori
thekiller
@Sharky

Zakaj pa si naj raje kupim creapur?
Odgovori