OLIMP COENZYME Q10, 30 kapsul

  • Vsebuje koencim Q10
  • Izboljšuje delovanje srca
  • Izboljšuje delovanje imunskega sistema
  • Obogaten z  dodatkom lecitina
CENA9,99 EUR
Točke zvestobe37Kaj so točke zvestobe?
zaloga
V košarico
::
Čas do naslednje odpreme blaga
Ocena artikla
SKUPNA OCENA
OCENA 5,0 od 2
CENA
OCENA 5,0 od 2
KAKOVOST
OCENA 5,0 od 1
UČINEK
OCENA 5,0 od 1
COENZIME Q10 je prehransko dopolnilo, ki vsebuje koencim Q10, vitaminu podobno sestavino, ki pospeši učinkovitost, utrdi srce in izboljša delovanje imunskega sistema. COENZIME Q10 dopolnjuje tudi dodatek lecitina, ki pomaga telesu učinkoviteje vsrkati to sestavino.
 
 
Koencim Q10 je vitaminom sorodna življenjsko pomembna učinkovina, ki je dobila pri nas posebno veljavo šele zadnje desetletje. Nekaj ga telo proizvede samo, ostalo pa moramo v telo vnesti s prehrano. V telesu se ga največ nahaja v skeletnem mišičju in celicah srčne mišice, v jetrnih celicah, ledvicah in trebušni slinavki. S prehrano pa ga v telo vnesemo največ, če jemo dovolj  mesa, ledvic, prav tako ga vsebujejo mastne morske ribe (sardele), pa tudi maslo, rumenjak in rastlinska olja. Nahaja pa se tudi v nekaterih vrstah rastlin, kot so brokoli, špinača in korenje ter v polnovrednih žitaricah. Koencim Q10 je pri višjih temperaturah nestabilen, zato ga pri pripravi hrane s kuhanjem in pečenjem izgubimo približno do 50 odstotkov, s sušenjem pa še nekaj več. Po kemični zgradbi je nekoliko podoben vitaminoma E in K.
 

Kako deluje koencim Q10?
Znotraj celic se nahaja 40-50 odstotkov vsega v telesu prisotnega koencima Q10. Za delovanje celic je vitalnega pomena, saj sodeluje pri tvorbi celične energije, poleg tega pa deluje tudi kot antioksidant, ki varuje celice pred poškodbami zaradi delovanja prostih radikalov, stabilizira celične stene ipd. To energijo naše telo izkorišča za presnovne procese ali mišično delo. V tej vlogi ga ne more zamenjati nobena druga kemična substanca.

Njegova glavna naloga je, da povečuje odpornost organizma pred številnimi boleznimi oz. zavira nastajanje bolezni, kot so bolezni srca in ožilja, pa tudi nekaterih vrst raka, imunske in vnetne bolezni, bolezni živčevja, skratka deluje preventivno in zdravilno.
 

Ali je dodatek koencima Q10 potreben?
Količina koencima, ki ga v telo vnesemo s hrano je ob normalnem zmernem prehranjevanju premajhna, da bi nadomestila izpad zaradi starostnega zmanjšanja nastajanja endogenega koencima Q10. Za zadostne količine bi bilo na primer potrebno zaužiti sorazmerno velike količine mastnega mesa in oreščkov, kar je v nasprotju s priporočili glede zdravega prehranjevanja, saj s tem zaužijemo prevelike količine maščob. Prav zaradi tega mnogi znanstveniki na osnovi številnih študij priporočajo uživanje dodatnih količin koencima Q10 v obliki prehranskih dopolnil.

Z leti celicam v telesu čedalje pogosteje primanjkuje te izjemno pomembne spojine. Pri 40-ih imamo le še 75 % količine koencima Q10, ki smo jo imeli v mladosti, v starosti pa se ta količina še prepolovi, kar povzroči padec učinkovitosti, večjo dovzetnost za bolezni ter pospeši proces staranja. Tako lahko dodajanje koencima Q10 obrne učinek različnih škodljivih posledic in pomaga dvigniti raven zdravja na splošno. 


Ali lahko koencim Q10 pomaga pri športu?
Ta spojina je močno povezana s procesom proizvodnje energije skozi oksidacijo v telesu, zato dodajanje koencima Q10 prehrani pomeni večjo učinkovitost pri vzdržljivostnih športnih disciplinah. Koencim Q10 je eden najpomembnejših prehranskih dodatkov za športne dejavnosti. 


Komu se priporoča uporaba izdelka OLIMP Q10?
Dodatek koencima Q10 se priporoča predvsem ljudem v srednjih in poznejših letih, ko se raven te snovi v telesu močno zmanjša, saj ta pomaga dvigniti učinkovitost zdravja na splošno ter telesno vzdržljivost pri športu.


NAVODILA ZA UPORABO
1 kapsula 1 krat dnevno po obroku vsaj 2 meseca.
koencim Q10, sojin lecitin, mikrokristalinična celuloza in celuloza v prahu (sredstvo za povečanje mase), magnezijev stearat in silicijev dioksid (sredstvo proti zgoščevanju), želatina (ovoj kapsule). 

1 kapsula vsebuje 30 mg koencima Q10 in 20 mg lecitina.

Hranilna vrednost izdelka COENZIME Q10

Sestavine1 kapsula3 kapsule
koencim q1030 mg90 mg
lecitin20 mg60 mg
Komentarji
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Prijava
Anonimen
@mašinaVsako posebej! Omega 3 vzameš po zajtrku in po večerji, tole pa po kosilu.
Odgovori
mašina
ali jo lahko vzames z omega3 ali vsako posebaj....

lp
Odgovori
Peter Slemenšek
zlo pomembna stvar
PRIPOROČAM IZDELEK
Odgovori
Ocena
CENA
Mešanje
Okus