IRONMAXX CARNITINE PRO LIQUID, 500ml

 • Pomembna vloga pri izgorevanju maščob
 • Hitrejša izguba telesne maščobe in teže
 • Več energije med fizično aktivnostjo
 • V obliki okusnega sirupa
CENA10,99 EUR
Točke zvestobe31Kaj so točke zvestobe?
Izberi okus / Poglej zalogo
okuszaloga
Strawberry
Mango
V košarico
::
Čas do naslednje odpreme blaga
Ocena artikla
SKUPNA OCENA
OCENA 5,0 od 3
CENA
OCENA 5,0 od 3
MEŠANJE
OCENA 4,3 od 3
OKUS
OCENA 5,0 od 2
KAKOVOST
OCENA 5,0 od 1
UČINEK
OCENA 5,0 od 2
L-karnitin je pomemben za vse nas!
IronMaxx Carnitin Pro je prehranski dodatek, ki pomaga povečati vadbeno zmogljivost, spodbuja prebavo maščob ter zmanjša neprijetne stranske učinke intenzivnih treningov, kot so bolečine v mišicah, mentalna in telesna izčrpanost.

Kaj je L-karnitin?
L-karnitin je semiesencialno hranilo, ki je podobno vitaminu. Igra pomembno vlogo pri uravnavanju telesne energije, ker pomaga dostavljati maščobne kisline do mitohondrijev. V mitohondrijih se maščobe delijo, energija pa se sprošča. L-karnitin poenostavlja tudi dovod kisika med fizično aktivnostjo. Pravšnja količina L-karnitina pomaga preprečevati izčrpanost mišič in ožilja.

Možni simptomi med pomanjkanjem L-karnitina
 • Hitro kopičenje maščob
 • Maščobna degeneracija srčne mišice, jetra in tkiva
 • Hitra izčrpanost in zmanjšanje zmogljivosti
 • Mišična oslabelost, mišična atrofija, utrujenost
 • Daljša obdobja regeneracije po telesni dejavnosti
 • Oslabelost imunskega sistema
 • Poslabšanje krvnih parametrov, npr. hematokrita in hemoglobinskih ravni

Spodbuja prebavo maščob!
L-karnitin lahko pomaga telesu pri dostopu do maščobnih zalog. Telesna izčrpanost v kombinaciji z L-karnitinom, je pomemben del učinkovitega presnavljanja maščob. Dandanes poznamo veliko diet, ki pomagajo ljudem pri dosegu željene telesne teže, vendar pa le-te lahko povzročijo pomankanje L-karnitina v telesu. Diete ponavadi priporočajo, da se izogibamo hrani z visoko kalorično vrednostjo, ta hrana pa ponavadi vsebuje tudi L-karnitin; ribe in meso, na primer. V takšnih primerih pa je lahko L-karnitin tudi prehransko dopolnilo. Prehranski strokovnjaki trdijo da je dovolj en gram L-karnitina na dan.

Lahko telo samo proizvaja L-karnitin?
L-karnitin je naravna sestavina, ki jo naša telesa proizvajajo v majhnih količinah. Naše telo potrebuje aminokisline in vitamine, da lahko proizvaja L-karnitn. Če se pojavi pomanjkanje le-teh, se zmanjša telesna zmožnost proizvajanja L-karnitina. Telo se mora potruditi, da sprosti lizin, (eno od aminokislin, ki je potrebna za sintezo). Zato je boljše, da naša telesa L-karnitin  prejemajo direktno iz hrane.

Popoln za vegeterijance!
Ljudje, ki ne jejo mesa, morajo zaužiti L-karnitin iz drugih živil, da lahko dosežejo pravšnji dnevni odmerek. Čeprav L-karnitin večinoma najdemo v mesu, pa L-karnitin, ki je v Carnitin Pro-ju ne prihaja iz mesa. Pridobljen je s fermentacijo naravno prisotnih surovin. Proces je podoben fermentaciji grozdja v vino in proizvajanju kislega zelja. L-karnitin je še posebej primerej za vegeterijance, ki ga s prehrano zaužijejo zelo malo.

Zakaj je L-karnitin pomemben za športnike?
L-karnitin je po vsej verjetnosti eden izmed najbolj znanih ‘'prenašalcev maščobe'', ki prenese maščobo do delujočih mišic, kjer se maščobe pretvorijo v kinetično energijo. L-karnitin igra fiziološko vlogo pri mnogih prebavnih procesih in je zelo pomemben za celoten organizem.

Kaj pa pridobite vi?
L-karnitin igra pomembno vlogo v telesu pri:
 • Izgorevanju maščob
 • Splošni vzdržljivosti
 • Spodbuja regeneracijo
 • Dovaja energijo srčnim in imunskim celicam
 • Preprečuje prezgodnjo utrujenost

Uporaba
 • Še posebej pomemben za vzdržljivostne športnike in športnike, ki se pripravljajo na tekmovanja. Ti športniki si morajo zagotoviti zadostno količino L-karnitina.
 • Idealen za izpopolnjeno dieto.
 • Z uživanjem zadostne količine L-karnitina lahko vzdržljivostni športniki dosežejo boljše rezultate.

Nasvet
Izpopolnite vašo prehrano s Thermo Prolean. Priporočljivo je, da Carnitin Pro združite z intenzivnimi kardio treningi, da si zagotovite hitrejšo presnovo maščob.
Vzemite 25 ml L-karnitina dnevno, najbolje pred vadbo. Na dneve, ko ne trenirate, vzemite L-karnitin pred glavnim obrokom.

Opozorilo: Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehranska dopolnila niso nadomestilo za uravnoteženo in pestro prehrano. Hranite izven dosega otrok
Mango: voda, l-karnitin, mangova kaša (5%), mlečna kislina, zgoščevalno sredstvo (ksantan gumi), aroma, konzervans (kalijev sorbat, natrijev benzolat), sladila (sukraloza, steviol glikozidi), barvila (limona, žafranika, jabolko), emulgator (E471), piridoksin hidroklorid.

Strawberry: voda, l-karnitin, jagodni pire (3%), mlečna kislina, zgoščevalno sredstvo (ksantan gumi), aroma, konzervans (kalijev sorbat, natrijev benzolat), sladila (sukraloza, steviol glikozidi), emulgator (E471), piridoksin hidroklorid, barvilo (E129).

Hranilna vrednost izdelka CARNITIN PRO LIQUID

Sestavine za 100 ml (mango) za 100 ml (strawberry)
energijska vrednost 17,0 kJ / 4,0 kcal 22,3 kJ / 5,2 kcal
maščoba manj kot 0,1g manj kot 0,1g
od tega nasičena manj kot 0,1g manj kot 0,1g
ogljikovi hidrati 0,6 g 1,0 g
od tega sladkor 0,6 g 0,6 g
beljakovine manj kot 0,1g manj kot 0,1g
sol 0,03 g 0,03 g
l-karnitine 6000 mg 6000 mg
vitamin B6 2,8 mg (200% RDA) 2,8 mg (200% RDA)
Komentarji
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Prijava
dado20
Okus strawberry odličen.
PRIPOROČAM IZDELEK
Odgovori
Ocena
CENA
Mešanje
Okus
oshondrom
Imam okus mango. Okus je zelo dober. Kombiniram ga zraven glutamina in animall cuts v svojem fat burn ciklu.
PRIPOROČAM IZDELEK
Odgovori