OLIMP CHELA-MAG B6 FORTE (250mg), 60 kapsul

  • Magnezij v obliki aminokislinskega kelata
  • Zelo dobra absorpcija in izkoristek
  • 250 mg magnezija na kapsulo
  • Preprečuje mišične krče
CENA11,99 EUR
Točke zvestobe43Kaj so točke zvestobe?
zaloga
V košarico
::
Čas do naslednje odpreme blaga
Ocena artikla
SKUPNA OCENA
OCENA 5,0 od 2
CENA
OCENA 5,0 od 2
KAKOVOST
OCENA 5,0 od 1
UČINEK
OCENA 5,0 od 1
Chela-Mag-B6 Forte je prehrambeno dopolnilo z magnezijem v obliki aminokislinskih čelatov ALBION obogatenih z vitaminom B6.

Zakaj je magnezij tako pomemben za naše telo?
Magnezij, pogosto označen kot element življenja in energije, spada pod makrominerale, sestavine ki so v velikih količinah potrebne za vsakodnevno življenje. Številne znanstvene študije so potrdile, da je magnezij eden od štirih najpomembnejših kationov za pravilno delovanje naših teles. Magnezij je osnoven mineral nujen za vzdrževanje homeostaze, to je biokemijsko ravnovesje naših teles. Element sodeluje pri preko 300 encimskih reakcijah, ki se vsak dan odvijajo v naših celicah. Ena njegovih najpomembnejših funkcij je sodelovanje v sintezi celičnega goriva. Brez prisotnosti primerne količine magnezija postane produkcija energije, nujne za vsakodnevno delovanje naših teles, neučinkovita. Zato se kadar nam primankuje magnezija vedno počutimo utrujeno. Še več, ta mineral sodeluje pri aktivnem transportu različnih komponent čez celične membrane; med drugim prispeva k uravnavanju ravnotežja natrija in kalcija. Magnezij je nujen element za vsakodnevno delovanje naših mišic in učinkovito delovanje živčnega sistema. Prav tako tudi podpira pravilno delovanje srca in ožilja.

Kako se pokaže pomanjkanje magnezija?
Pomanjkanje tega elementa je pogost problem, ki prizadane praktično polovico celotne populacije. Z razvojem civilizacije in stopnjujočim onesnaževanjem okolja in stresnim slogom življenja, se pomanjkanje magnezija postopoma pokaže in s časom postane vse bolj resno. Še več, obstaja mnogo faktorjev, ki lahko povečajo izgubo tega elementa iz telesa. Tu gre večinoma za vedno prisoten stres, zlorabo alkohola, kajenje in pitje prekomernih količin kave. Žal ima naša prehrana pogosto premajhno vsebnost magnezija in nam ne ponudi primerne količine tega dragocenega minerala. Zakaj ravno Chela-Mag B6 Forte?
Je visoko kvalitetno magnezijsko dopolnilo, ki so mu bile podeljene nagrade kot so Golden Medal ALBION, Award of Pharmacy Professors leta 2009 in Golden Quality International Emblem leta 2009. Ta izjemen in inovativen izdelek z visoko biološko dostopnostjo in učinkovitostjo potrjeno v kliničnih raziskavah, vsebuje magnezij v obliki aminokislinskih čelatov ALBION. Ne-organske oblike magnezija se težje absorbirajo in se povrhu tega vežejo z vodo v prebavilih, kar lahko privede do driske. Ko jih zaužijemo se magnezijska sol razdeli v nabite ione, katerih cilj je kar najhitrejša nevtralizacija; le zanemarljiv del ionov se poda na pot naravne čelatske terapije in je posrkan v prebavila. Magnezijevi aminokislinski čelati ALBION® pa se ne razbijejo v ione in so posrkani šele, ko dosežejo tanko črevo. Tako so magnezijevi aminkislinski čelati prenešeni do celic potrebnih magnezija, njegov presežek pa je sčasoma odstranjen brez škode telesu.

Priporočena uporaba: zaužijte 1-2 kapsulo na dan po obroku ali 1 uro pred spanjem.
Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.
Prehranska dopolnila ne nadomeščajo raznolike in uravnotežene prehrane.
Hranite izven dosega otrok.

Komu je namenjen izdelek Chela-Mag B6 Forte?
Izdelek je namenjen vsem osebam, ki so izpostavljene pomanjkanju magnezija v telesu, ljudem, ki:
  • imajo naporen življenjski stil
  • so izpostavljeni prekomernemu stresu
  • so fizično aktivni
  • pijejo kavo in zmerne do velike mere alkohola
  • kadijo

Hranilna vrednost izdelka OLIMP CHELA-MAG B6 FORTE

sestavine1 kapsula2 kapsuli
magnezij250 mg (66%*)500 mg (133%*)
Vit. B62 mg (143%*)4 mg (286%*)
Komentarji
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Prijava
Ni komentarjev