OLIMP CHELA CALCIUM D3, 30 kapsul

  • Kombinacija kalcija in vitamina D3
  • Za močno in zdravo strukturo kosti in zob
  • Kelatna oblika kalcija omogoča boljšo absorpcijo in izkoristek
CENA7,99 EUR
Točke zvestobe36Kaj so točke zvestobe?
zaloga
V košarico
::
Čas do naslednje odpreme blaga
Ocena artikla
SKUPNA OCENA
OCENA 5,0 od 2
CENA
OCENA 5,0 od 2
KAKOVOST
OCENA 5,0 od 1
UČINEK
OCENA 5,0 od 1
Prehransko dopolnilo CHELA CALCIUM D3 vsebuje obliko kalcija, ki se najbolje asorbira, t.j. kelat Albical aminokisline in vitamina D3, ki predstavljata dve najbolj pomembni hranili, odgovorni za ohranjanje in vzdrževanje močne in zdrave strukture kosti in zob.

KAKO KALCIJ ŠČITI NAŠE KOSTI?
Kalcij je osnovna anorganska sestavina naših kosti. Povprečno okostje odraslega človeka vsebuje približno 1kg kalcija. Potrebno pa je vedeti, da je primerna oskrba s tem mineralom nujna za razvoj pravilne kostne strukture pa tudi za zmanjšanje spajanja oz. sinteze ženskih hormonov, ki pospešujejo izgubo kostne mase. Prenizek dovod kalcija lahko omeji pravilen razvoj kostnega tkiva, hkrati pa se pojavijo dejavniki, ki pospešujejo nastanek osteoporoze tako pri otrocih in mlajših ljudeh med fazo rasti kot tudi pri ljudeh pred 35. letom starosti, medtem ko pri ljudeh v srednjih letih pomanjkanje kalcija močno poveča tveganje za propad kostne strukture. Kalcij je prav tako zelo pomemben mineral, ki pripomore k hitrejšemu okrevanju po poškodbah in zlomih kosti.  

ZAKAJ SE  KALCIJ PRIPOROČA V KOMBINACIJI Z VITAMINOM D3?
Vitamin D3 je ena od najpomembnejših sestavin, ki uravnava in razpolaga s kalcijem. Naloga vitamina D3 se kaže v povečani prilagodljivosti kalcija v prebavnem traktu in v zaviranju izločanja hormonov, ki povzročajo razpad kostne strukture. Pomanjkanje vitamina D je lahko zelo nevarno, saj lahko povzroči rahitične poškodbe pri dojenčkih, otrocih ter mladoletnikih. Pri ženskah je v času nosečnosti in dojenja pomanjkanje vitamina D lahko razlog za nepoapnitev kosti in mehčanje kosti, medtem ko se pri starejših ljudeh izraža v nemineralizaciji, deformaciji in prekomerni poroznosti ter krhkosti in lomljivosti kostne strukture.

V ČEM SE RAZLIKUJE CHELA-CALCIUM D3 OD DRUGIH DOPOLNIL, KI VSEBUJEJO KALCIJ?
Kalcij, ki ga vsebuje dopolnilo Chela-Calcium D3 se veliko bolje absorbira (glej graf) in asimilira v organizem, v primerjavi s tradicionalnimi preparati, ki vsebujejo kalcij (na primer kalcijev karbonat). Razlog za to je uporaba edinstvenih mineralnih kelatov, ki so jih razvili v Inštitutu »Albion Laboratories«. Zahvaljujoč kelatni obliki se izboljša bio-razpoložljivost kalcija, hkrati pa se tudi zmanjša tveganje za nastanek različnih neželenih reakcij med kalcijem in drugimi mierali (antagonizem) ali drugimi zdravili.


 
Ustrezna absorpcija kalcija iz prebavnega trakta in razporeditev v sistemu je zagotovljena na podlagi dejstva, da se to dogaja v obliki kelata aminokisline, značilnega za neobičajno bio-razpoložljivost v primerjavi z drugimi neorganskimi oblikami tega elementa (npr. s kalcijevim karbonatom). K temu pa pripomore tudi prisotnost vitamina D3.

KOMU SE PRIPOROČA UPORABA CHELA CALCIUM D3?
Izdelek priporočamo osebam, ki imajo težave s pomanjkanjem kalcija in vitamina D3, prav tako pa tudi v primerih povečane potrebe po kalciju pri otrocih in mladih ljudeh, ki so še v fazi intenzivne rasti. Izdelek je priporočljiv tudi za starejše ljudi, nosečnice, doječe matere, ženske v menopavzi ter osebam med in po okrevanju.
1 kapsula 1-3-krat dnevno, po glavnih obrokih.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
88,3% kalcijev bisglicinat (kalcijev aminokislinski kelat Albion), sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza), sredstvo proti sprijemanju (magnezijeve soli maščobnih kislin), 0,05% holekalciferol - vit. D3; kapsula (želatina, barvilo E171).


 

Hranilna vrednost izdelka Chela Calcium D3

Sestavine 1 kapsula 3 kapsule
kalcij 280 mg (35%*) 840 mg (105%*)
vitamin D3 1,67 μg (33%*) 5 μg (100%*)
* RDA – Priporočen dnevni vnos.
Komentarji
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Prijava
Ni komentarjev