OLIMP CHELA-FERR BIO-COMPLEX, 30 kapsul

  • Železo v učinkoviti obliki aminokislinskega kelata
  • Dodan Vitamin C za boljši izkoristek
  • Obogaten s folatom, vitaminom B6 in B12
  • Učinkovit proti slabokrvnosti
CENA4,99 EUR
Točke zvestobe22Kaj so točke zvestobe?
zaloga
V košarico
::
Čas do naslednje odpreme blaga
Ocena artikla
SKUPNA OCENA
OCENA 5,0 od 2
CENA
OCENA 5,0 od 2
KAKOVOST
OCENA 5,0 od 1
UČINEK
OCENA 5,0 od 1
»Železo nove generacije«

Chela-Ferr je prehransko dopolnilo s folno kislino, vitamini B6, B12 in vitaminom C, ki vsebuje najboljšo in najbolj varno obliko železa na odmerek, tj. kelat aminokisline v napredni sestavi v kombinaciji s folno kislino in vitamini B6, B12 in C. Dopolnilo nadomešča pomanjkanje železa v organizmu, hkrati pa poskrbi tudi za oskrbo telesa z vsemi potrebnimi vitamini, ki sodelujejo v proizvodnji krvi, pri rasti ter pri delovanju celic.


Kakšne so posledice pomanjkanja železa v telesu?

Železo je med najpomembnejšimi in potrebnimi snovmi za ustvarjanje rdečih krvničk. Posledice pomanjkanja tega elementa v organizmu se pokažejo hitri, značilni simptomi pa so: fizična šibkost, motnje spanja, zmanjšanje intelektualnih in duševnih spso bnosti, slabšanje odpornosti imunskega sistema...

Ženske v rodni dobi, nosečnice, mladostniki in starejše osebe so še posebej izpostavljeni problemu pomanjkanja železa. Pomanjkanje železa je zelo pogost pojav in eden izmed pogostih vzrokov za slabokrvnost, različna obolenja in težave z zdravjem.


Zakaj se železo navadno uživa skupaj z nekaterimi vitamini?

Izredno priporočljivo je, da se železo uživa skupaj z vitamini C, B6, B12 in folno kislino, saj takšna kombinacija železa in vitaminov pospešuje proces proizvodnje krvi in preprečuje pojav slabokrvnosti.


Vitamin B6 sodeluje v procesu proizvodnje krvi, poleg tega pa je pomemben tudi za pravilno in ustrezno delovanje živčnega in imunskega sistema.

Vitamin B12 sodeluje pri ustvarjanju rdečih krvnih celic (rdečih krvničk), varuje pred slabokrvnostjo, hkrati pa skupaj s folno kislino igra pomembno vlogo v ločevanju celic.

Vitamin C pospešuje asimilacijo oz. presnovo trdega »non-hemous« železa, ki je prisoten v rastlinskih produktih in ki povečuje celotno prisotnost oz. količino tega elementa v sistemu in njegovo porazdelitev v kostni mozeg, kjer se odvija proizvodnja v krvi elementov v sodelovanju z železom.

Folna kislina uravnava rast in delovanje celic, pripomore k pravilnemu in ustreznemu razvoju plodu oz. zarodka v maternici pri nosečnicah ter sproža krvno proizvodnjo.


Najbolj učinkoviti pripravki železa

Železo se na splošno slabo absorbira, zato je za prehransko dopolnilo treba uporabiti ustrezno obliko železa, ki se je sposobna najbolj prilagajati. Najbolj učinkovita oblika železa kot dodatka k prehrani je v obliki kelata aminokisline – Chela-Ferr bio-kompleks, ki se veliko boljše asimilira kot navadni pripravki železa. Poleg učinkovitosti te oblike pa je to tudi najbolj varna oblika železa, ki je dostopna na trgu.


zelezo

Komu se uživanje prehranskega dopolila najbolj priporoča?

Izdelek se posebej priporoča nosečim ženskam in pa tudi ženskam, ki nosečnost vnaprej načrtujejo, osebam, ki imajo težave z slabokrvnostjo, ljudem, ki jim primanjkuje železa in vsem športnikom, ki neprestano potrebujejo nove zaloge železa in vitaminov.
 
1 kapsula 1-krat dnevno, po jedi.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Sredstvo za povečanje prostornine - mikrokristalna celuloza, maltodekstrin, 17,5% železov bisglicinat (železov aminokislinski kelat Ferrochel), 10% L-askorbinska kislina - vitamin C, sredstvo proti sprijemanju - magnezijeve soli maščobnih kislin, 0,6% cianokobalamin - vitamin B12, 0,4% piridoksin hidroklorid- vitamin B6, 0,05% pteroilmonoglutamska kislina - folat, kapsula (želatina, barvilo: E 171).

Hranilna vrednost izdelka Chela-Ferr Bio-complex

  1 kapsula % NRV
železo 14 mg 100%
folna kislina** 200 µg 100%
vitamin C 40 mg 50%
vitamin B6 1,4 mg 100%
vitamin B12 2,5 µg 100%
*NRV - Priporočen dnevni vnos.
** Priporočen dnevni vnos za ženske, ki so noseče, načrtujejo nosečnost ali dojijo, znaša 400µg dnevno, oziroma drugače, po priporočilu osebnega zdravnika.
Komentarji
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Prijava
Simon
Priporočam,do 20% več zmoglivosti pri vzdržlivostni vadbi .....
PRIPOROČAM IZDELEK
Odgovori