SCIVATION XTEND, 384g

  • BCAA v razmerju 2:1:1
  • Glutamin
  • Citrulin malat 
  • Vitamin B6
CENA28,99 EUR
Točke zvestobe72Kaj so točke zvestobe?
Izberi okus / Poglej zalogo
okuszaloga
Fruit Punch
Blue Raspberry
Lemon Lime
Orange
Watermelon
Green Apple
Grape
V košarico
::
Čas do naslednje odpreme blaga
Ocena artikla
SKUPNA OCENA
OCENA 3,7 od 3
CENA
OCENA 3,5 od 2
MEŠANJE
OCENA 5,0 od 2
OKUS
OCENA 4,3 od 3
KAKOVOST
OCENA 4,5 od 2
UČINEK
OCENA 4,5 od 2
Scivation Xtend je natančno zasnovana in znanstveno potrjena odlična mešnica aminoksilin, ki vsebuje razvejane aminokisline BCAA v razmerju 2:1:1 (L-levin, L-izolevcin in L-valin), glutamin, citrulin malat in vitamin B6, ki vas bo oskrbovala z energijo, ki jo potrebujete za maksimalno izvedbo treninga, prav tako pa pripomore k boljši regeneraciji.

Dokazano je bilo, da kompleks sestavin v izdelku XTend pospešuje regeneracijo, povečuje proizvodnjo ATP molekul in spodbuja celično volumenizacijo. Odpravlja in preprečuje utrujenost s tem, da preprečuje vstop triptofana v možgane. Povečuje sintezo proteinov, izboljšuje delovanje imunskega sistema in skrbi za zdravje prebavil.

Povečuje vazodilatacijo, kar vodi do boljše asimilacije in absorbcije beljakovin ter zvišuje raven rastnega hormona, kar zveni odlično!

 

Pogosto zastavljena vprašanja o izdelku Scivation XTend


Kaj je izdelek Xtend?

Xtend ja natančno zasnovana in znanstveno potrjena mešanica "energijskih aminoksilin", ki vsebuje razvejane aminoksiline BCAA v razmerju  2:1:1 (L-Levcin, L-izolevcin in L-valin), glutamin, citrulin malat in vitamin B6.

Ali mi bo dodatek BCAA aminokislin  v prosti obliki koristil, kljub temu, da uživam že precej beljakovin?

Presnovni učinki pri zaužitju aminokislin v prosti obliki so drugačni kot pri zaužitju istih aminokislin, ki so del neke proteinske mešanice (peptidna vez). Oskrbovanje organizma posebej z določenimi aminokislinami je hitrejše in močnejše. Če boste pred treningom zaužili 5 gramov arginina v prosti obliki, boste občutili večji pump, kot brez njega. Če pa želite zaužiti 5 gramov arginina, ki ga vsebuje kanta proteinov, bi morali zaužiti "tono" proteinov, da bi pridobili 5 gramov arginina, dobava oz. oskrba bi bila veliko počasnejša in vaš organizem ne bi dobil dovolj velikega odmerka arginina naenkrat. Enako drži za BCAA. Zaužitje 10 gramov BCAA vodi k večjem delovanju inhibitorjev mTOR, PI3K itd., kot pa zaužitje 10 gramov BCAA, ki jih med drugim vsebuje kanta proteinov.

Kaj pa če sem že zaužil precej proteinov sirotke, ki so baogati z BCAA?

Proste oblike aminokislin se absorbirajo hitreje kot sirotka in kot je omenjeno že prej, sirotka ne more oskrbeti vašega krvnega obtoka z BCAA tako hitro kot proste oblike BCAA, ki jih zaužijete kot posamezen prehranski dodatek. BCAA iz sirotke in proste oblike BCAA zelo preprosto lahko primerjamo s ponjenjem kozarca vode iz vrtne cevi (ki predstavlja sirotko) ali iz pipe (proste oblike BCAA). Če pri ponjenju kozarca z vodo uporablite vrtno cev, morate počakati kar nekaj časa, da voda potuje po celotni cevi, preden jo lahko uporabite. Če pa kozarec napolnite preko pipe, voda priteče v istem trenutku, ko odprete pipo. Poleg vsega pa ima pipa širši tok oz. curek kot vrtna cev, zato lahko naenkrat priteče več vode. Med treningom in v času stresa želite, da BCAA prispejo v vaše mišiče čim hitreje.


Slišal sem, da je učinek enak, če uživam samo Levcin ali pa če uživam vse 3 BCAA aminoksiline (l-levcin, l-izolevcin in l-valin). Je to res?

Zaradi presnovnih lastnosti levcina, se veliko ljudi odloča samo za uživanje levcina in ne tudi drugih preostalih dveh aminokislin BCAA, valina in izolevcina. Raziskave pa kažejo, da prehrana, bogata z levcinom ali pa dopolnjevanje prehrane z dodatkom levcina privede do zmanjšanja valina in izolevcina v plazemski koncentraciji in do neravnovesja BCAA (Shirmomura et al., 2004). Čeprav je dopolnjevanje le z levcinom cenejše, je bolj priporočljivo, da uživate vse 3 BCAA aminokisline, da ne porušite BCAA ravnovesja. Izolevcin in valin imata prav tako nekaj zanimivih lastnosti. Izolevcin omogoča večji vnos glukoze preko aktivacije PI3K inhibitorjev (tako kot levcin), vendar neodvisno od aktivacije mTOR inhibitorjev (Doi et al., 2003). Valin zmanjšuje sintezo maščobnih kislin v adipositih za 40 %, kar vodi do manjših zalog maščobe (Taylor & Halperin, 1975).
 

Ali lahko izdelek Xtend uživajo tudi ženske?

Lahko. Xtend je zelo učinkovit tako za moške kot tudi ženske.
 

Moram uživati XTend tudi na dneve proste treninga?

Ni potrebno, da uživate XTend tudi na dneve proste treninga, vendar če želite, lahko, saj izboljšuje regeneracijo. Najbolj pomemben čas za uživanje izdelka XTend je med treningom.

Lahko predoziram Xtend?

Izdelka XTend ni možno predozirati.

Lahko vzamem XTend skupaj z obrokom?

Lahko, pravzaprav je to priporočljivo.

Sem lahko na testih na tekmovanju pozitiven?

Ne, nikakor! Xtend vsebuje same naravne sestavine in nič hormonov.

 

Zmešajte 1 merico (13,2) v 450 do 700 ml vode in dobro pretresite. Če se prah ne razstopi takoj, pustimo za trenutek stati in potem ponovno pretresemo.

Opozorilo: Shranjujte izven dosega otrok. Pred uporabo se posvetujte s svojim osebnih zdravnikom.

Citronska kislina, sukraloza, acesulfam-K, umetne arome, jabolčna kislina, barvila (E102, E133)

Hranilna vrednost izdelka XTend

Sestavine1 obrok = 1 merica (13,2g)% PDV (%)
Maščoba0g0%
Holesterol0mg0%
Natrij220mg9%
Kalij170mg5%
Ogljikovi hidrati0g0%
od tega sladkor0g0%
Vitamin B6 (kot Piridoksin HCl)640mcg32%
Mešanica elektrolitov:1170mg**
Trinatrijev citrat dihidrat, kalijev klorid, natrijev klorid
L-levcin3500 mg**
L-glutamin2500 mg**
L-izolevcin1750 mg**
L-valin1750 mg**
Citrulin malate (1:1)1000 mg**
Komentarji
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Prijava
-101
neverjetni hulk
glede okusa :sam sem vzel grape, kar je nekoliko presladko vendar, če dodaš malo več vode je pa čisto ok za pit.
rezultate sporočim ko poravim
PRIPOROČAM IZDELEK
Odgovori
Ocena
Okus
Učinek
neverjetni hulk
zanima me kašni so okusi, ali so bolj kiselkasti ali so bolj sladki, in kateri okus priporočate, če sem pristaš kislih okusov.

hvala
Odgovori
Ocena
Okus
Učinek