fbp

Do brezplačne dostave vam manjka še 39,98 €.

Zaključi z nakupom
Kirsch kuha: Šparglji s pršutom in regratovo solato

Kirsch kuha: Šparglji s pršutom in regratovo solato

Pomladnih mesecev se vsi veselimo tudi zaradi svežega sadja in zelenjave, med katerimi sta zagotovo polna vitaminov regrat in pa šparglji, predvsem, če jih nabiramo sami, na področju, kjer ni onesnaženo ozračje. Kirsch vam je zato pripravil recept, ki vsebuje tako šparglje kot tudi regrat.

Piše: Nina Valant

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno:

Špargelj je neverjeten čistilec krvi, naravni diuretik, ki blagodejno pomaga pri vseh ledvičnih in sečnih tegobah, krepi vaš imunski sistem, deluje protivnetno in je popoln pri odpravljanju težav sladkorne bolezni ter bolezni srca in ožilja. Nekateri so prepričani, da zmanjšuje tveganje obolenja za rakom in je naravna zakladnica antioksidantov. V špargljih najdemo ogromne količine vitamina C, nujno potrebne vitamine B kompleksa, veliko mineralov in mikro elementov in zanemarljivo količino maščob ter sladkorja. Trener crossfita Kirsch je tokrat pripravil odličen recept s šparglji in regratovo solato.

image_(2).jpeg

Sestavine za 2 osebi:

- 15 - 20 špargljev
- 20 rezin pršuta
- parmezan
- regrat in 2 trdo kuhana jajca za solato

image(1).jpeg

Priprava:

Šparglje očistimo in kuhamo v vreli slani vodi 5 min, nato jih ohladimo z ledeno mrzlo vodo in odcedimo. Šparglje obrišemo in naredimo sklope po dva ali tri odvisno od debeline in velikosti. Sklope zavijemo v rezine pršuta in zvitke položimo na pekač na peki papir. Na vsak zvitek položimo rezino sira (parmezan, gorgonzola, ... po želji) in pokapamo z olivnim oljem. Vse skupaj damo v pečico in pečemo 10 do 15 min na 200 stopinj. Ko so šparglji pečeni, jih po želji začinimo in postrežemo z regratovo solato z jajci.

Dober tek!


img_1224.jpg


NAJNOVEJŠI ČLANKI