fbp

Do brezplačne dostave vam manjka še 39,98 €.

Zaključi z nakupom
Proteinska tortica

Proteinska tortica

Pripravili smo vam recept za pripravo odličnega beljakovinskega in nizkokaloričnega prigriska.

Piše: Tamara Jalen

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno:

V skodelico za čaj damo 2 merici (približno 55 - 65 g) proteinov. Dodamo beljak (lahko tudi celo jajce) in mešamo z nožem, da se beljakovine pričenjo sprijemati z beljakom. Za lažje mešanje dodamo čisto malo mleka (0,02l) in nadaljujemo z mešanjem. Proti koncu po želji lahko dodamo še ščepec cimeta.

1.jpg

Zmes v skodelici postavimo v mikrovalovno pečico in segrevamo na 900 do 1000 watt-ih približno minuto oziroma toliko časa, da se zmes prične dvigovati in se dvigne približno 3 centimetre nad rob skodelice. Nato pečico izključite, skodelico vzemite ven in počakajte, da se zmes  posede. Nato obrnite skodelico in "tortico" stresite na krožnik. Razrežite na rezine kot kruh. Po želji lahko jeste samostojno, lahko pa nanj mažete na primer nizkokalorično marmelado z majhno vsebnostjo sladkorja ali katerikoli drug lahek namaz.

2.jpg

Pri pripravi lahko eksperimentirate pri vrstah in okusu beljakovin. Vključite lahko katerokoli vrsto beljakovin, od sirotke do sojinih proteinov ali mešanice večih vrst beljakovin, prav tako pa lahko vključite okuse beljakovin, ki vam ustrezajo.

Dober tek!

3.jpg


NAJNOVEJŠI ČLANKI