
Slastna torta za vikend
Tokrat je odličen recept za beljakovinsko torto pripravil osebni trener Sašo Radovič. Spečete jo lahko že danes in se sladkate med vikendom.
Sestavine in priprava spodnje plasti:
- 8 beljakov stepemo v sneg in na rahlo primešamo 300 gramov mletih orehov/mandljev/lešnikov
- zmes "vlijemo" v pekač za torte in pečemo na 180 stopinj (ventilacijski program) 20 minut
Sestavine in priprava za kremo:
- 1 kg skute
- 300 g kokosove moke
- agavin sirup
- 2 merici Olimp kazeina vanilija
- lahko koščki suhega sadja - slive, marelice ali po želji brez
Vse skupaj zmešamo v gladko zmes.
- 2 banani
Sestavine in priprava za zgornjo plast:
- vanili proteinski desert in mleti orehi/lešniki/mandlji za okras
Ko je prva plast pečena, jo namažemo z dodatnim narejenim kazeinom (1 dcl vanilija) in nato naložimo eno plast banan. Čez to pa dodamo skutino kremo in na vrhu lahko polijemo še z vanilijevim proteinskim desertom ter posujemo z mletimi orehi/lešniki/mandlji.
Dober tek vam želi Sašo!