fbp

Do brezplačne dostave vam manjka še 39,98 €.

Zaključi z nakupom
Špinačna rulada z lososom

Špinačna rulada z lososom

Januarja, ko se je potrebno spraviti nazaj v tirnice zdrave prehrane, je Tina za vas pripravila špinačno rulado z lososom, ki si jo lahko pripravite tako za kosilo kot malico ali večerjo.

Piše: Nina Valant

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno:

Sestavine za 10 – 12 kosov:

- 200g sveže ali zamrzneje listnate špinače
- 3 jajca
- sol
- polovica vrečke pecilnega
- 100g zmletih ovsenih kosmičev
- 200g svežega zrnatega sira (cottage cheese)
- 1 strok česna
- mleti poper
- 200 dimljenega lososa 

Priprava:

Svežo špinačo drobno nasekljate, zamrznjeno odtajate in iztisnete odvečno tekočino ter jo prav tako nasekljate. Ločite rumenjake od beljakov, ki jim dodate sol in jih stepete v sneg, primešajte še rumenjake, moko mletih kosmičev s pecilnim praškom in na koncu dodate seskljano špinačo. Mešanico premažite po pekaču, obolženem s papirjem za peko in testo pecite približno 10 minut v pečici ogreti na 190 stopinj. Po peki ga prevrnite na mokro kuhinjsko krpo in počakajte, da se ohladi ter odstranite papir za peko. Zrnati sir začinite z zmečkanim česnom, soljo in poprom, premažite po pečenem testu in obložite z rezinami lososa. Zvijete v rulado in zavijete v aliminijasto folijo ter postavite v hladilnik vsaj za nekaj ur ali za čez noč, da se strdi. Rolado potem le narežete na koščke in postrežete.

 
Dober tek!


NAJNOVEJŠI ČLANKI