fbp

Do brezplačne dostave vam manjka še 39,98 €.

Zaključi z nakupom
Zdravnik svetuje

Zdravnik svetuje

V rubriki "Zdravnik svetuje" bomo v sodelovanju z dr. med. Mitjo Mächtigom, ki je specialist ortopedske kirurgije, pripravljali poučne in zanimive vsebine o treningih, morebitnih poškodbah in kako se jim izogniti ter prehrani, ki je še kako pomemben del našega vsakdana.

Mitja Mächtig je svoj študij medicine zaključil leta 2005 in pozneje začel s specializacijo iz ortopedske kirurgije, ki jo je uspešno zaključil leta 2013. Šport ga je navdihoval že od nekdaj, saj ima opravljen izpit za učitelja smučanja 1. stopnje, prav tako pa tudi izpit za osebnega trenerja fitnesa z mednarodno licenco. V okviru zveze AFP (Association for fitness professionals) na mednarodno priznanih izobraževanjih predava športno medicino in funkcionalno anatomijo za NCSF licencirane osebne trenerje, AFP pilates in aerobiko inštruktorje ter AFP prehranske svetovalce. Deluje tudi na preventivi poškodb, ki so posledica nepravilne vadbe.

 
Mitja bo tudi na naši spletni strani, z videi in tekstovnimi vsebinami, poskušal ljudi ozaveščati o pravilni vadbi ter opozarjal na napake, ki jih delajo med treningi. Še kako pomembno je namreč, da treninge izvajate pravilno, da ne pride do neprijetnih poškodb. Na praktičnih primerih bo, s pomočjo osebnega trenerja Nejca Koflerja, prikazal najbolj osnovne napake, ki jih pri treningih dela velika večina ljudi. Ravno zaradi nepravilnih gibov, pride do pogoste in neprijetne obrabe sklepov, ki pa se jim lahko izognemo, če upoštevamo navodila strokovnjakov. 

Video predstavitev:
 

NAJNOVEJŠI ČLANKI