
Polnozrnati arašidovi piškoti
Namesto kupljenih piškotov postrezite gostom raje domače, ki jih pripravite sami in to na hiter način. Poleg piškotov se prileže zeliščni čaj v družbi svojih najljubših oseb.
Sestavine:
- 2 jajci
- 70 gramov masla sobne temperature
- 90 gramov Proteini.si arašidovega masla
- 100 gramov koruznega škroba
- 170 gramov polnozrnate moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška ali vinskega kamna
- 1 žlica vanilijevega sladkorja
- 50 gramov Battery sugar free sugar
- 50 gramov svetlo rjavega trsnega sladkorja
- ščepec soli
- celi nesoljeni arašidi
Postopek:
Arašidovo maslo, navadno maslo, eritrol in rjavi sladkor ter vanilijev sladkor stepamo do svetlo rumene barve.
Koruzni škrob, polnozrnato moko in pecilni prašek zmešamo.
Na hitro vtepemo jajci in nato dodamo moknate sestavine. Oblikujemo testo in ga zvijemo v klobaso in zavijemo v plastično folijo za živila. Položimo v hladilnik za minimalno 30-60 minut.
Nato zrežemo na tanke rezine, preložimo na papir za peko in vanje vtisnemo arašide.
Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 12-14 minut.