fbp

Do brezplačne dostave vam manjka še 39,98 €.

Zaključi z nakupom
Polnozrnati arašidovi piškoti

Polnozrnati arašidovi piškoti

Namesto kupljenih piškotov postrezite gostom raje domače, ki jih pripravite sami in to na hiter način. Poleg piškotov se prileže zeliščni čaj v družbi svojih najljubših oseb.

Piše: Ana Žontar Kristanc - Anina kuhinja

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno:

Sestavine:

- 2 jajci
- 70 gramov masla sobne temperature
- 90 gramov Proteini.si arašidovega masla
- 100 gramov koruznega škroba
- 170 gramov polnozrnate moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška ali vinskega kamna
- 1 žlica vanilijevega sladkorja
- 50 gramov Battery sugar free sugar
- 50 gramov svetlo rjavega trsnega sladkorja
- ščepec soli
- celi nesoljeni arašidi

Postopek:

Arašidovo maslo, navadno maslo, eritrol in rjavi sladkor ter vanilijev sladkor stepamo do svetlo rumene barve.

IMG_4438-225x300.jpg

 

Koruzni škrob, polnozrnato moko in pecilni prašek zmešamo.

Na hitro vtepemo jajci in nato dodamo moknate sestavine. Oblikujemo testo in ga zvijemo v klobaso in zavijemo v plastično folijo za živila. Položimo v hladilnik za minimalno 30-60 minut.

Nato zrežemo na tanke rezine, preložimo na papir za peko in vanje vtisnemo arašide.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 12-14 minut.

IMG_4465-225x300.jpg     2Picture1.png     3Picture1.png

 

 

 

 


NAJNOVEJŠI ČLANKI