
Presna torta malina - kokos
Si za eno osvežujočo presno tortico z okusom maline in kokosa? Preveri spodnji recept, katerega je pripravila naša Eva in za katerega smo prepričani, da te ne bo razočaral.
Sestavine:
SPODNJA PLAST:
- 100g datljev, ki jih predhodno namakaš v vodi vsaj 1 uro
- 150 ml vode
- 100g mletih ovsenih kosmičev - IronMaxx Instant Oats
- 100g kokosove moke
- 30g stopljenega kokosovega olja
- 25g kokosovega sladkorja
- ščep soli
KOKOSOVA PLAST:
- 400g kokosovega jogurta
- 3 žlice chia semen
- merica vanilijevih proteinov - Battery Whey Protein
- 20g želatine (želatina Fix Dr’Oetker)
PLAST IZ MALIN:
- 300g zamrznjenih malin
- 50g kokosovega sladkorja
- 20g želatine (želatina Fix Dr’Oetker)
Postopek:
Za spodnjo plast v blenderju dobro zmiksaj datlje in vodo. Nato dodaj vse ostale sestavine in premešaj. Dno tortnega modela(jaz sem uporabila model s premerom 20 cm) obloži s peki papirjem in maso enakomerno razporedi na dno pekača ter postavi v hladillnik.
V čisti skledi zmešaj kokosov jogurt, proteine, chia semena in na koncu dodaj želatino. Mešaj tako dolgo(cca. 3-5min), da se želatina raztopi in enakomerno vmeša v maso. Tortno dno vzami iz hladilnika in nanj enakomerno razporedi jogurtovo zmes. Nastajočo torto postavi nazaj v hladilnik, da se masa strdi(cca. 20-30min).
Malinove plasti se lotiš šele takrat, ko je kokosova zmes strjena, drugače se bosta plasti pomešali.
Maline in sladkor stresi v kozico in segrej nad srednjim ognjem, da se maline povsem zmehčajo. Spasiraj jih s paličnim mešalnikom. Počakaj, da se malinova zmes ohladi do mlačnega, dodaj želatino in pasiraj še par minut, da se raztopi. Zmes prelij po strjeni kokosovi plasti. Tortico postavi v hladilnik, da se strdi še plast iz malin. Najbolje je, če je v hladilniku čez noč.
Če želiš malo manj kalorično tortico lahko namesto kokosovega sladkorja uporabiš sladilo brez kalorij - Battery Sugar Free Sugar.
Tortico si lahko privoščiš tudi za zajtrk.
Dober tek!