
Hruškov biskvit
Zelo preprosto, hitro pripravljeno, mehko in dišeče pecivo, ki ostane sočno tudi dan potem, če ga seveda še kaj ostane. ;) Hruškov biskvit na hitro je primeren za vse priložnosti.
SESTAVINE
- 100 g kokosovega sladkorja
- 1 jajce
- 2 žlici Chocotelle Proteini.si
- 200 ml riževega napitka
- 150 g mletih orehov
- 150 g pirinega zdroba
- 1 vanilin sladkor
- 1 žlička cimeta
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 večja jabolka
- 1 hruška
- Kokosovo olje v spreju
POSTOPEK
- Sladkor in jajce penasto vmešaj z električnim mešalnikom, nato pa vmešaj Chocotello in mleko.
- V drugi posodi zmešaj orehe, zdrob, cimet, vanilin sladkor in pecilni prašek in mešanico vmešaj k jajčni zmesi.
- V zmes vmešaj naribano jabolko in vlij v pomaščen pekač. Jaz sem ga presprejala z oljem v spreju od Proteini.si.
- Po površini razporedi na tanke rezine narezano hruško.
- Peci v segreti pečici na 200 °C pribljižno 35 minut.
- OHLAJEN biskvit nareži in dodaj še malo Chocotelle.
Dober tek!