fbp

Do brezplačne dostave vam manjka še 39,98 €.

Zaključi z nakupom
SNEŽNE KEPE S PUDINGOM

SNEŽNE KEPE S PUDINGOM

Mmm Eva nam je pripravila slastno sladico, katero preprosto moraš poskusiti.

Piše: Eva Turk

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno:

SESTAVINE (za 4 osebe)

SNEŽNE KEPE:
PUDING:

POSTOPEK

  1. Beljake s sladilom stepemo v trd sneg – tako trd, da ne padejo iz posode, če jo obrnemo.
  2. V širokem loncu segrejemo rižev napitek in ga skoraj zavremo. Zmanjšamo ogenj in v napitek z žlico polagamo sneg v obliki žličnikov. Naenkrat jih vstavimo toliko, da se med seboj ne dotikajo.
  3. Ko kepe narastejo (po kakšnih 10 sekundah), jih z dvema žličkama previdno obrnemo in kuhamo še po drugi strani.
  4. Kuhane kepe previdno poberemo iz tekočine in jih položimo na krožnik ali pladenj oziroma kar v posodice, kamor bomo vlili puding.
  5. Tekočino, v kateri smo kuhali snežne kepe, uporabimo za kuhanje pudinga.
  6. V posodici, z 200 ml svežega hladnega riževega napitka, zmešamo prašek za puding in proteine.
  7. Tekočino, v kateri smo kuhali snežne kepe, ponovno zavremo, odstavimo iz ognja in primešamo pripravljeno zmes.
  8. Puding nato kuhamo še 1-2 minuti in ves čas mešamo. Kuhan puding vlijemo v posodice in na puding položimo snežne kepe.
  9. Ohlajeno sladico lahko posujemo s pravim grenkim kakavom ali pa dodamo naribano črno čokolado.

FullSizeRender.jpeg


NAJNOVEJŠI ČLANKI