fbp

Do brezplačne dostave vam manjka še 39,98 €.

Zaključi z nakupom
Breskve s crumblom in vanilijevim sladoledom

Breskve s crumblom in vanilijevim sladoledom

Evino priporočilo za sladkanje v poletnih dneh.

Piše: Eva Turk

Kategorija: ZDRAVI RECEPTI

Objavljeno:

SESTAVINE

Crumble:

  • 4 zrele breskve
  • 1 žlička cimeta
  • 2 žlički medu
  • Vanilijev sladoled 

POSTOPEK

Pečico segrej na 180 °C (ventilacija).

Za crumble v posodi z rokami zmešaj ovsene kosmiče, moko, proteine v prahu, arašidovo maslo, kokosovo olje in sol.

Breskve operi in prereži na pol, ter v njih z žličko vdolbi manjšo vdolbino. Breskve postavi v ponev. Ponev sem predhodno posprejala s kokosovim oljem v spreju. Posuj jih s cimetom in premaži z malo medu. 

Crumble nadevaj v breskve in postavi v predhodno ogreto pečico. Peci 30 minut, da crumble dobi zlato-rjavo barvo.

Breskve so najboljše ko so vroče. Postrezi jih takoj, ko se spečejo. Zraven breskev dodaj še kepico vaniljevega sladoleda. Jaz sem uporabila sladoled z manj sladkorja in maščob. 

Če ti je ostalo še kaj crumble-a, ga dodaj k serviranim breskvam.

 

IMG_0812.jpg   IMG_0813.jpg

 


NAJNOVEJŠI ČLANKI