Proteini.si
Prikaži 4 izdelkov
BELJAKOVINE

PRIPRAVLJENI BELJAKOVINSKI NAPITKI

4 Izdelkov
Je kaj še bolj priročnega kot že pripravljen beljakovinski napitek, ki ga lahko popijete kadarkoli se pojavi potreba: pred, med ali po treningu. Z njim lahko povsem enostavno v jedilnik vnesete še nekaj dodatnih beljakovin v podporo vašemu prehranskemu režimu. Pri Proteini.
si vam želimo kar najbolj olajšati trening, zato preverite naš izbor že pripravljenih beljakovinskih napitkov, ki vsebujejo le malo sladkorja in maščob, a veliko beljakovin in drugih hranil ter so na voljo v bogati paleti slastnih okusov.
Izbrani filtri:
Razvrsti po
4 od 4 izdelkov

 

Pripravljen beljakovinski napitek kot priročen del športne prehrane

Beljakovinski napitki, ki so že pripravljeni za pitje, so odlična rešitev za vse, ki želite v telo vnesti beljakovine, vendar nimate časa za pripravo napitkov, narejenih doma. Naši priročni beljakovinski šejki so preverjeno zasnovani tako, da zadovoljijo potrebe vašega telesa po beljakovinah, ne da bi vam bilo treba razmišljati o mericah, se truditi z mešalnikom in ugibati, ali bo okus dober. Samo pretresete plastenko in okusen obrok za na pot je pripravljen.

Poskrbeli smo, da je vsak beljakovinski napitek iz naše ponudbe kakovosten in s preverjeno formulo, prilagojeno potrebam aktivnih posameznikov. Prav vam bo prišel ne glede na to, ali dvigujete uteži v fitnesu ali se ukvarjate s tekom, saj so esencialne aminokisline kot gradniki beljakovin tiste, brez katerih v športu ne gre. Idealne so torej za bodybuilderje in vse druge športnike, ki si prizadevate za izboljšanje telesne pripravljenosti in splošnega počutja.


Kako vam lahko beljakovinski napitek koristi?

Beljakovine so ključne v prehrani za prav vse nas, še posebej pa seveda za športnike, ki jih lahko priročno zaužijete tudi v obliki beljakovinskega napitka. To so glavne prednosti uživanja proteinov pri športnikih:

  1. regeneracija po treningu,
  2. več moči in zmogljivosti,
  3. dvig energije v povezavi z ogljikovimi hidrati,
  4. uravnavanje telesne teže.

Beljakovinski napitek je med športniki cenjen zlasti zaradi vpliva na regeneracijo po treningu. Intenzivna vadba povzroči mikroskopske poškodbe v mišičnih vlaknih, beljakovine pa so ključne za njihovo obnovo in rast. Ko po vadbi zaužijete šejk, bogat z beljakovinami, v telo namreč vnesete esencialne aminokisline, ki pomagajo pri obnovi mišičnih vlaken. Dokazano je, da višja raven aminokislin v krvnem obtoku sproži sintezo mišic (1). Na račun hitre regeneracije imate po treningu manj težav z bolečimi mišicami. Seveda to pomeni bolj učinkovite treninge dan za dnem.

Uživanje beljakovin vpliva tudi na povečanje mišične mase. Študije so pokazale, da uživanje beljakovinskih napitkov v času treninga za moč podpira rast mišic ter lahko pomembno dvigne učinkovitost treninga. Do tega pride, ker trening za moč spodbudi sintezo mišic – podobno kot povečan vnos visokokakovostnih beljakovin (2). Beljakovine vplivajo na rast mišic tudi, če se držite diete za hujšanje (3).

Poleg tega beljakovine služijo kot alternativni vir energije, ko so zaloge ogljikovih hidratov v telesu izčrpane. Če intenzivno trenirate, začne telo med napornim treningom razgrajevati beljakovine, da bi pridobilo energijo. Ravno zato je lahko pitje beljakovinskih napitkov med treningom blagodejno.

Marsikdo beljakovine povečano uživa tudi pri hujšanju, saj dajejo občutek sitosti in tako pomagajo uravnavati apetit. Beljakovinski napitek je tako še posebej koristen za športnike, ki morajo vzdrževati ali zmanjšati telesno težo, ne da bi pri tem izgubili mišično maso.


Kakšne so sestavine visokokakovostnih beljakovinskih napitkov

Beljakovinski napitek iz naše ponudbe v povprečju vsebuje okoli 25 g beljakovin na 330 ml že pripravljenega napitka. Količina maščob in ogljikovih hidratov variira in je odvisna od vira beljakovin v šejku.

A za učinkovit trening je nujno potreben tudi vnos energije v obliki ogljikovih hidratov. Le tako ima telo dovolj energije za sintezo mišic. V beljakovinskih napitkih so zato poleg beljakovin tudi druge ključne hranilne snovi, ki lahko dvignejo raven vaše energije. Številni napitki imajo zato dodane ogljikove hidrate, ki obnovijo glikogenske zaloge v telesu, kar poskrbi za vzdržljivost in moč med vadbo.


Beljakovinski napitek po treningu ali pred njim?

Čas, kdaj zaužijete beljakovinski napitek, lahko pomembno vpliva na njegovo učinkovitost. Od časa zaužitja so odvisne prednosti, ki jih beljakovinski shake prinaša:

Po treningu: Mnogi strokovnjaki priporočajo, da beljakovine zaužijete v roku 30 minut po vadbi, saj je v tem času sinteza beljakovin najučinkovitejša. Beljakovinski napitek po treningu je tudi najbolj klasičen način za uživanje beljakovin, če se ukvarjate s športom.

Med treningom: če dolgotrajno in naporno trenirate, npr. za maratone ali kolesarjenje, pride lahko prebavljiv beljakovinski shake še kako prav, da vam obnovi zaloge moči.

Pred treningom: beljakovinski napitek pred vadbo lahko telo pripravi na fizične napore treninga s tem, ko zaužijete beljakovine, ki poskrbijo za rast in obnovo mišic že kar med treningom. A to je treba narediti vsaj eno uro pred vadbo, da se izognete prebavnim težavam.

Beljakovinske napitke pijete lahko uživate samostojno kot odlično in hitro rešitev za vnos beljakovin, lahko pa jih dodate k obrokom, npr. kosmičem ali smutijem.


V katerih športih pride prav uporaba beljakovinskih napitkov?

Sploh ni pomembno, s katerim športom se ukvarjate – beljakovinski napitek pride vedno prav. Gre za podporo vaši primarni prehrani z dodatnim vnosom beljakovin, kar je pomembno pri vseh športih:

1. Bodybuilding in dvigovanje uteži: gre za športe, pri katerih je bistveno pridobivanje mišične mase in moči, pri čemer so beljakovine nepogrešljive, saj vplivajo na rast in obnovo mišičnih vlaken.

2. Vzdržljivostni športi: maratonci, kolesarji in triatlonci na svojih dolgotrajnih in napornih treningih in tekmah dodobra načnete mišična vlakna, ki se lahko s pomočjo beljakovinskih napitkov učinkoviteje regenerirajo.

3. Ekipni športi: pri ekipnih športih je hitra regeneracija potrebna že med intenzivnimi tekmami in treningi, beljakovinski napitki pa so priročen način za hiter vnos beljakovin.

4. Borilne veščine in atletika: tudi pri teh športih vam pridejo prav beljakovinski napitki – za vzdrževanje mišične mase, manj telesnih maščob in hitro obnovo energije.


Izberite beljakovinski napitek iz ponudbe Proteini.si

Želimo vam ponuditi le najboljše, zato skrbno izbiramo izdelke v naši ponudbi ter vedno striktno sledimo strogim standardom kakovosti. Široka paleta izdelkov raznolikih okusov, sestavin in blagovnih znamk vas bo navdušila ne glede na vaše specifične potrebe in osebne preference. Prepričajte se tudi vi, zakaj so naši izdelki prva izbira športnikov vedno in povsod.


Vir 1: Myofibrillar muscle protein synthesis rates subsequent to a meal in response to increasing doses of whey protein at rest and after resistance exercise (National Library of Medicine)

Vir 2: Maximizing muscle protein anabolism: the role of protein quality (National Library of Medicine)

Vir 3: Higher compared with lower dietary protein during an energy deficit combined with intense exercise promotes greater lean mass gain and fat mass loss: a randomized trial (National Library of Medicine)


Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.