Proteini.si
Prikaži 33 izdelkov
ENERGIJSKA HRANA

ENERGIJSKI NAPITKI

33 Izdelkov
Kako hitro dvigniti energijo pred vadbo, pregnati utrujenost med njo, po njej pa se kar najhitreje regenerirati, da boste nared za nove izzive. Energijski napitki iz naše ponudbe so idealni za vse našteto, le izbrati morate pravega za svoje potrebe. Z njimi se vam energija hitro povrne, saj so lahko prebavljivi, absorbcija pa je hitra, poleg tega pa številni med njimi vsebujejo še druge koristne sestavine – tudi take, ki podprejo imunski sistem.
Preverite našo pestro izbiro izotoničnih, hipertoničnih, hipotoničnih in regeneracijskih napitkov – vsakega s specifičnimi sestavinami za najboljši izkoristek pri vaši specifični vadbi.
Izbrani filtri:
Razvrsti po
olimp-extreme-speed-shot-new-25mlOlimp Sport NutritionOLIMP EXTREME SPEED SHOT (NEW), 25ml
1,99 €
Zadnji kosi
2 pakiranjiHitri nakup
olimp-extreme-speed-shot-new-9x25mlOlimp Sport NutritionOLIMP EXTREME SPEED SHOT (NEW), 9x25ml
15,99 €
2 pakiranjiHitri nakup
cycling-advanced-packProteini.siCYCLING ADVANCED PACK
88,47 €
Ni na zalogi
3 okusiObvesti me
cycling-starter-packProteini.siCYCLING STARTER PACK
68,00 €
Ni na zalogi
3 okusiObvesti me
endurance-tasting-kitProteini.siENDURANCE TASTING KIT
18,34 €
Ni na zalogi
3 okusiObvesti me
proteini-si-energy-immuno-isotonic-16x38gProteini.siPROTEINI.SI ENERGY+ IMMUNO ISOTONIC, 16x38g
22,99 €
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
proteini-si-energy-immuno-isotonic-38gProteini.siPROTEINI.SI ENERGY+ IMMUNO ISOTONIC, 38g
1,59 €
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
optimum-essential-amin-o-energy-electrolytes-24x250mlOptimum NutritionOPTIMUM ESSENTIAL AMIN.O. ENERGY + ELECTROLYTES, 24x250ml
49,99 €
2 pakiranji | 4 okusiHitri nakup
optimum-essential-amin-o-energy-electrolytes-250mlOptimum NutritionOPTIMUM ESSENTIAL AMIN.O. ENERGY + ELECTROLYTES, 250ml
2,29 €
2 pakiranji | 4 okusiHitri nakup
proteini-si-premium-isotonic-432gProteini.siPROTEINI.SI PREMIUM ISOTONIC, 432g
10,99 €
Zadnji kosi
3 okusiHitri nakup
nutrend-isodrinx-420gNutrendNUTREND ISODRINX, 420g
10,99 €
2 okusaHitri nakup
olimp-r-weiler-focus-drink-zero-24x330mlOlimp Sport NutritionOLIMP R-WEILER FOCUS DRINK ZERO, 24x330ml
32,99 €
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
olimp-amino-eaa-xplode-drink-zero-24x330mlOlimp Sport NutritionOLIMP AMINO EAA XPLODE DRINK ZERO, 24x330ml
38,99 €
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
olimp-r-weiler-focus-drink-zero-330mlOlimp Sport NutritionOLIMP R-WEILER FOCUS DRINK ZERO, 330ml
1,59 €
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
olimp-amino-eaa-xplode-drink-zero-330mlOlimp Sport NutritionOLIMP AMINO EAA XPLODE DRINK ZERO, 330ml
1,99 €
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
vpx-bang-energy-drink-12x500mlVPX SportsVPX BANG ENERGY DRINK, 12x500ml
29,99 €14,99 €
50% Outlet
Hitri nakup
vpx-bang-energy-drink-12x500mlVPX SportsVPX BANG ENERGY DRINK, 12x500ml
29,99 €
2 pakiranji | 12 okusovHitri nakup
nakupuj-po-znizanih-cenahNakupuj po znižanih cenah!Preveri ponudbo!4 dni 23:2:50vpx-bang-energy-drink-500mlVPX SportsVPX BANG ENERGY DRINK, 500ml
2,49 €
2 pakiranji | 12 okusovHitri nakup
bolero-12kosBoleroBOLERO, 12kos
5,99 €
Ni na zalogi
3 pakiranja | 21 okusovObvesti me
19 od 33 izdelkov
Pokaži več

 

Kaj so energijski napitki v športu?

Energijski napitki v športu so vrsta napitkov, zasnovanih posebej za športnike in rekreativce, saj vsebujejo vse potrebne hranilne snovi in elektrolite, ki poskrbijo za optimalno delovanje telesa pred, med in po fizičnih aktivnostih. V prvi vrsti so bili razviti za hitro nadomeščanje tekočin in elektrolitov, ki jih telo izgubi zaradi znojenja ob fizičnih naporih. A sčasoma so postali veliko več kot to: zdaj vsebujejo tudi različne sestavine, ki dvignejo energijo, izboljšajo vzdržljivost in celo pospešijo regeneracijo po vadbi.

Zakaj so energijski napitki za športnike tako pomembni?

V svetu športa, kjer pogosto šteje vsaka minuta, če ne celo sekunda, je pomembno, da so vam vedno na voljo vse tiste hranilne snovi, ki jih potrebujete za optimalen trening. Hitra in učinkovita rešitev za to so energijski napitki, ki lahko s svojo sestavo pripomorejo ne samo k rehidraciji, pač pa tudi k dvigu energije, krepitvi mišic ali boljši regeneraciji po treningu. Vse je odvisno od tega, kaj določen napitek vsebuje, zato je pomembno biti pozoren na sestavine, da boste s pomočjo energijskih napitkov lahko dosegli svoj maksimum.

Kako lahko energijski napitek pripomore k boljšim športnim rezultatom?

Energijski napitki niso namenjeni le profesionalnim športnikom; lahko koristijo tudi vsem, ki se s športom ukvarjate rekreativno. A kdaj jih popiti, da bodo kar najbolj koristili?

Pred treningom za dvig energije

Energijske napitke si je pametno privoščiti pred vadbo, saj lahko bistveno povečajo vašo raven energije. V njih je pogosto kofein – s pravo količino kofeina je mogoče izboljšati vzdržljivost tako pri teku kot pri dvigovanju uteži. Na ta način so lahko vaši treningi daljši in bolj intenzivni.

Posredno za krepitev mišic

Energijski napitki sicer ne vplivajo neposredno na rast mišic, lahko pa vam vseeno pomagajo pri pridobivanju mišične mase, saj lahko zaradi več energije vadite dlje, naredite več ponovitev določene vaje ter tako izboljšate svojo telesno zmogljivost.

Po vadbi za spodbuditev regeneracije

Telo črpa energijo iz zalog glikogena v jetrih in mišičnih celicah. Po končani vadbi so zaloge glikogena na dnu. Uživanje energijskih napitkov lahko zato pomaga pri obnovi glikogena in hitrejši povrnitvi telesne energije. Vse to pospeši proces regeneracije mišic.

Poleg tega je uživanje energijskih napitkov priporočljivo tudi zaradi preprečevanja mišičnih krčev. Vsebujejo namreč elektrolite, kot so natrij, kalij in magnezij, ki poskrbijo za to, da vam med in po vadbi krči ne bodo prišli do živega.

Različne vrste športnih napitkov in njihove koristi

V naši ponudbi je več različnih vrst športnih napitkov, vsak z svojimi edinstvenimi prednostmi:

Izotonični napitki: vsebujejo koncentracije elektrolitov in sladkorjev, podobne tistim v človeškem telesu. Idealni so za hitro hidracijo in nadomeščanje izgubljenih elektrolitov med vadbo.

Hipertonični napitki: imajo višjo koncentracijo soli in sladkorjev kot človeško telo – idealni so za dvig energije po intenzivni vadbi.

Hipotonični napitki: imajo nižjo koncentracijo soli in sladkorja kot človeško telo – kot nalašč za hitro hidracijo brez vnosa dodatne energije.

Napitki za hitrejšo regeneracijo: posebej zasnovani za pospešitev regeneracije mišic po vadbi – s kombinacijo beljakovin oz. aminokislin, ogljikovih hidratov in elektrolitov.

Energijski napitki za kolesarje v naši ponudbi

Ponosni smo na naše sodelovanje s Kolesarsko zvezo Slovenije, s katero smo skupaj razvili nekaj izdelkov za vzdržljivostne športnike, med katerimi so tudi energijski napitki za kolesarje, namenjeni hitrejši regeneraciji. Idealni so za hitro in učinkovito mišično regeneracijo ter obnovo glikogenskih zalog po naporni vadbi. Odlikuje jih odlično razmerje med beljakovinami in ogljikovimi hidrati, so lahko prebavljivi, hkrati pa je absorbcija hitra.

V naši ponudbi so tudi različni izotonični napitki za kolesarje, npr. Proteini.si premium Isotonic + z elektroliti in vitaminom C ter Immuno Isotonic s sestavinami, ki krepijo imunski sistem (cink, selen, vitamini C, D, B6, ameriški slamnik, L-glutamin).

Kako izbrati pravi energijski napitek za svoje potrebe?

Ko se odločate za pravi energijski napitek, je treba pretehtati več dejavnikov, npr. vrsto in trajanje vadbe, prehranske potrebe in seveda osebne preference glede okusa. V idealnem primeru svetujemo posvet s strokovnjakom za športno prehrano, ki vam lahko pomaga ugotoviti, kateri napitek je najbolj primeren za vas. Vedno preberite tudi etiketo, da ste seznanjeni s sestavinami in hranilno vrednostjo produkta.

V naši spletni trgovini najdete bogato izbiro energijskih napitkov, ki so nepogrešljivi, če ste profesionalni športnik ali rekreativec in želite izboljšati učinkovitost svojega treninga ter spodbuditi regeneracijo po njem. Ponujajo hitro in učinkovito rešitev za hidracijo, dvig energije in regeneracijo. Izberite takega, ki ustreza vašim potrebam, če pa ste v dvomih, se lahko vedno posvetujete z našimi strokovnjaki.

Za najboljše rezultate in svetovanje pri prehrani in treningu si preberite naš poučni kotiček ali se posvetujte z našimi top fitnes strokovnjaki, ki ti bodo pomagali pri tvojih osebnih ciljih:
E-pošta: #EM#696f646c447574687c6c636565237d66#EM#
Telefon: 040-248-248

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
rebel-launch
Proteini.si   Prosimo, počakajte.