Proteini.si
Prikaži 34 izdelkov
ENERGIJSKA HRANA

ENERGIJSKI NAPITKI

34 Izdelkov
Kako hitro dvigniti energijo pred vadbo, pregnati utrujenost med njo, po njej pa se kar najhitreje regenerirati, da boste nared za nove izzive. Energijski napitki iz naše ponudbe so idealni za vse našteto, le izbrati morate pravega za svoje potrebe. Hidracijski napitki z elektroliti omogočajo, normalno delovanje mišic in so lahko prebavljivi, absorbcija pa je hitra, poleg tega pa številni med njimi vsebujejo še druge koristne sestavine – tudi take, ki podprejo imunski sistem.
Preverite našo pestro izbiro med izotoniki, hipertoničnimi, hipotoničnimi in regeneracijskimi napitki, šumečimi tabletami in elektroliti v prahu – vsakega s specifičnimi sestavinami za najboljši izkoristek pri vaši specifični vadbi.
Izbrani filtri:
Razvrsti po
usn-nine-aminos-330gUSNUSN NINE AMINOS, 330g
(več o ocenjevanju artiklov)
17,99 €
Novost
1 pakiranje | 4 okusiHitri nakup
olimp-extreme-speed-shot-new-25mlOlimp Sport NutritionOLIMP EXTREME SPEED SHOT (NEW), 25ml
(več o ocenjevanju artiklov)
1,99 €
2 pakiranjiHitri nakup
olimp-extreme-speed-shot-new-9x25mlOlimp Sport NutritionOLIMP EXTREME SPEED SHOT (NEW), 9x25ml
(več o ocenjevanju artiklov)
15,99 €
2 pakiranjiHitri nakup
cycling-advanced-packProteini.siCYCLING ADVANCED PACK
(več o ocenjevanju artiklov)
88,47 €
Ni na zalogi
3 okusiObvesti me
cycling-starter-packProteini.siCYCLING STARTER PACK
(več o ocenjevanju artiklov)
68,00 €
Ni na zalogi
3 okusiObvesti me
endurance-tasting-kitProteini.siENDURANCE TASTING KIT
(več o ocenjevanju artiklov)
18,34 €
Ni na zalogi
3 okusiObvesti me
proteini-si-energy-immuno-isotonic-16x38gProteini.siPROTEINI.SI ENERGY+ IMMUNO ISOTONIC, 16x38g
(več o ocenjevanju artiklov)
22,99 €9,99 €
57% Outlet
Hitri nakup
proteini-si-energy-immuno-isotonic-16x38gProteini.siPROTEINI.SI ENERGY+ IMMUNO ISOTONIC, 16x38g
(več o ocenjevanju artiklov)
22,99 €
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
ti-odlocas-o-visini-popustaGlasuj za svoje najljubše izdelke in jim pomagaj do 35% popusta!Ti odločaš o višini popusta!GLASUJ IN NAKUPUJ ZDAJ23 dni 21:53:48proteini-si-energy-immuno-isotonic-38gProteini.siPROTEINI.SI ENERGY+ IMMUNO ISOTONIC, 38g
(več o ocenjevanju artiklov)
1,59 €
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
optimum-essential-amin-o-energy-electrolytes-24x250mlOptimum NutritionOPTIMUM ESSENTIAL AMIN.O. ENERGY + ELECTROLYTES, 24x250ml
(več o ocenjevanju artiklov)
49,99 €
Ni na zalogi
2 pakiranji | 4 okusiObvesti me
optimum-essential-amin-o-energy-electrolytes-250mlOptimum NutritionOPTIMUM ESSENTIAL AMIN.O. ENERGY + ELECTROLYTES, 250ml
(več o ocenjevanju artiklov)
2,29 €
2 pakiranji | 4 okusiHitri nakup
proteini-si-immuno-isotonic-10x38gProteini.siPROTEINI.SI IMMUNO ISOTONIC, 10x38g
(več o ocenjevanju artiklov)
14,99 €
1 pakiranje | 1 okusHitri nakup
proteini-si-energy-isotonic-432gProteini.siPROTEINI.SI ENERGY+ ISOTONIC, 432g
(več o ocenjevanju artiklov)
9,99 €
Novost
3 okusiHitri nakup
nutrend-isodrinx-420gNutrendNUTREND ISODRINX, 420g
(več o ocenjevanju artiklov)
10,99 €
2 okusaHitri nakup
olimp-r-weiler-focus-drink-zero-24x330mlOlimp Sport NutritionOLIMP R-WEILER FOCUS DRINK ZERO, 24x330ml
(več o ocenjevanju artiklov)
32,99 €
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
olimp-amino-eaa-xplode-drink-zero-24x330mlOlimp Sport NutritionOLIMP AMINO EAA XPLODE DRINK ZERO, 24x330ml
(več o ocenjevanju artiklov)
38,99 €
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
olimp-r-weiler-focus-drink-zero-330mlOlimp Sport NutritionOLIMP R-WEILER FOCUS DRINK ZERO, 330ml
(več o ocenjevanju artiklov)
1,59 €
Zadnji kosi
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
olimp-amino-eaa-xplode-drink-zero-330mlOlimp Sport NutritionOLIMP AMINO EAA XPLODE DRINK ZERO, 330ml
(več o ocenjevanju artiklov)
1,99 €
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
vpx-bang-energy-drink-12x500mlVPX SportsVPX BANG ENERGY DRINK, 12x500ml
(več o ocenjevanju artiklov)
29,99 €
2 pakiranji | 12 okusovHitri nakup
19 od 34 izdelkov
Pokaži več

 

Kaj so energijski napitki v športu?

Energijski napitki v športu so vrsta hidracijskih napitkov, zasnovanih posebej za športnike in rekreativce, saj vsebujejo vse potrebne hranilne snovi in elektrolite, ki poskrbijo za optimalno delovanje telesa pred, med in po fizičnih aktivnostih. V prvi vrsti so bili razviti za hitro nadomeščanje tekočin in elektrolitov, ki jih telo izgubi zaradi znojenja ob fizičnih naporih. A sčasoma so postali veliko več kot to: zdaj vsebujejo tudi različne sestavine, ki dvignejo energijo, izboljšajo vzdržljivost in celo pospešijo regeneracijo po vadbi.

Zakaj so energijski napitki za športnike tako pomembni?

V svetu športa, kjer pogosto šteje vsaka minuta, če ne celo sekunda, je pomembno, da so vam vedno na voljo vse tiste hranilne snovi, ki jih potrebujete za optimalen trening. Hitra in učinkovita rešitev za to so energijski napitki ali pijače z elektroliti (npr. izotoniki, hipertoniki, hipotoniki ali napitek za rehidracijo), ki lahko s svojo sestavo pripomorejo k rehidraciji, dvigu energije, krepitvi mišic ali boljši regeneraciji po treningu. Vse je odvisno od tega, kaj določen elektrolitski napitek vsebuje, zato je pomembno biti pozoren na sestavine, da boste z njegovo pomočjo lahko dosegli svoj maksimum.


Kako lahko energijski napitek z elektroliti pripomore k boljšim športnim rezultatom?

Energijski napitki z elektroliti lahko bistveno prispevajo k boljšim športnim rezultatom, saj pomagajo ohranjati ustrezno hidracijo in energijo med intenzivno vadbo. Elektroliti, kot so natrij, kalij, kalcij in magnezij, igrajo ključno vlogo pri uravnavanju ravnotežja tekočin v telesu, kar preprečuje dehidracijo in zmanjšuje utrujenost. Z uživanjem pijače z elektroliti športniki hitreje nadomestijo izgubljene tekočine in elektrolite, kar omogoča boljšo mišično funkcijo, zmanjšuje tveganje za mišične krče in izboljšuje splošno vzdržljivost.

Energijski napitki poleg elektrolitov vsebujejo tudi ogljikove hidrate, ki služijo kot hiter vir energije, kar pomaga vzdrževati raven glukoze v krvi med dolgotrajno vadbo. To je ključno za preprečevanje utrujenosti in povečanje vzdržljivosti. Kombinacija hitre rehidracije in oskrbe z energijo omogoča športnikom, da ohranijo visoko raven zmogljivosti, hitreje okrevajo po vadbi in se pripravljajo na naslednje treninge z manjšim tveganjem za izčrpanost.

Energijski napitki pa niso namenjeni le profesionalnim športnikom; lahko koristijo vsem, ki se s športom ukvarjate rekreativno. A kdaj jih popiti, da bodo kar najbolj koristili?

Kdaj uživati energijske napitke za največji učinek?


Pred treningom za dvig energije

Energijske napitke si je pametno privoščiti pred vadbo, saj lahko bistveno povečajo vašo raven energije. V njih je pogosto kofein – s pravo količino kofeina je mogoče izboljšati vzdržljivost tako pri teku kot pri dvigovanju uteži. Na ta način so lahko vaši treningi daljši in bolj intenzivni.

Posredno za krepitev mišic

Energijski napitki sicer ne vplivajo neposredno na rast mišic, lahko pa vam vseeno pomagajo pri pridobivanju mišične mase, saj lahko zaradi več energije vadite dlje, naredite več ponovitev določene vaje ter tako izboljšate svojo telesno zmogljivost.

Po vadbi za spodbuditev regeneracije

Telo črpa energijo iz zalog glikogena v jetrih in mišičnih celicah. Po končani vadbi so zaloge glikogena na dnu. Uživanje energijskih napitkov lahko zato pomaga pri obnovi glikogena in hitrejši povrnitvi telesne energije. Vse to pospeši proces regeneracije mišic.

Poleg tega je uživanje energijskih napitkov priporočljivo tudi zaradi preprečevanja mišičnih krčev. Vsebujejo namreč elektrolite, kot so natrij, kalij in magnezij, ki poskrbijo za to, da vam med in po vadbi krči ne bodo prišli do živega.


Različne vrste hidracijskih napitkov za športnike in njihove koristi

V naši ponudbi je več različnih vrst športnih pijač z elektroliti, vsaka s svojimi edinstvenimi prednostmi:

Izotonični napitki: vsebujejo koncentracije elektrolitov in sladkorjev, podobne tistim v človeškem telesu. Izotoniki so idealni za hitro hidracijo in nadomeščanje izgubljenih elektrolitov med vadbo. Izotonik je primeren za zagotavljanje energije med visokointenzivnimi aktivnostmi, saj vsebuje visoko stopnjo ogljikovih hidratov. Prav iz tega razloga pa izotonični napitek ni primeren kot pijača za odžejati se med neaktivnostjo, saj lahko ob redni uporabi povzroči pridobivanje kilogramov.

Hipertonični napitki: imajo višjo koncentracijo soli in sladkorjev kot človeško telo – idealni so za dvig energije po intenzivni vadbi.

Hipotonični napitki: imajo nižjo koncentracijo soli in sladkorja kot človeško telo – kot nalašč za hitro hidracijo brez vnosa dodatne energije.

Napitki za hitrejšo regeneracijo: posebej zasnovani za pospešitev regeneracije mišic po vadbi – s kombinacijo beljakovin oz. aminokislin, ogljikovih hidratovin elektrolitov.

Elektrolite lahko zaužijemo v različnih oblikah, odvisno od potreb posameznika in okoliščin vadbe. Najpogostejše oblike, v katerih najdemo elektrolite so:

  1. Energijski napitki z elektroliti: To so posebej formulirani napitki (izotonični napitki ter hipertonični ali hipotonični napitki), ki poleg elektrolitov vsebujejo tudi ogljikove hidrate in vitamine, kar pomaga pri hidraciji in obnovi energije med vadbo.

  2. Šumeče tablete z elektroliti: Šumeče tablete, ki jih raztopimo v vodi in ustvarijo osvežujoč napitek, so priročna možnost za športnike na poti. Omogočajo prilagajanje koncentracije elektrolitov glede na individualne potrebe.

  3. Elektroliti v prahu: Elektroliti v prahu so odlična alternativa tabletam in kapsulam in so izjemno praktični zaradi pakiranja v manjše vrečke. Prašek se vmeša v vodo v predpisanem razmerju, nato pa je elektrolitski napitek pripravljen za uživanje. Elektroliti v prahu so na voljo v posamičnih vrečkah za enkratno uporabo in v večjih pakiranjih.

  4. Naravni viri v hrani: Številna živila vsebujejo naravne elektrolite, na primer banane (kalij), mlečni izdelki (kalcij), oreščki in semena (magnezij), natrij pa ljudje v svoje telo večinoma vnašamo s soljo.

  5. Energijski geli: Športni geli so zasnovani za hitro oskrbo telesa z energijo med fizično aktivnostjo. Vsebujejo koncentrirane ogljikove hidrate, ki zagotavljajo takojšnjo energijo, in elektrolite, ki pomagajo pri vzdrževanju hidracije in ravnotežja tekočin v telesu. Energijski geli so pakirani v majhnih, priročnih vrečkah in so enostavni za uživanje – gel preprosto stisnete neposredno v usta. Ker so hitro prebavljivi, zagotavljajo hiter vir energije, kar pomaga izboljšati vzdržljivost in zmogljivost med dolgotrajno ali intenzivno vadbo. Zaradi svoje prenosljivosti in enostavnosti uporabe so zelo priljubljeni med športniki.

  6. Kapsule:Elektrolitne kapsule so še ena možnost, ki omogoča enostavno zaužitje elektrolitov brez potrebe po mešanju z vodo. So praktične in enostavne za prenašanje.


Energijski napitki za kolesarje v naši ponudbi

Ponosni smo na naše sodelovanje s Kolesarsko zvezo Slovenije, s katero smo skupaj razvili nekaj izdelkov za vzdržljivostne športnike, med katerimi so tudi energijski napitki za kolesarje, namenjeni hitrejši regeneraciji. Idealni so za hitro in učinkovito mišično regeneracijo ter obnovo glikogenskih zalog po naporni vadbi. Odlikuje jih odlično razmerje med beljakovinami in ogljikovimi hidrati, so lahko prebavljivi, hkrati pa je absorbcija hitra.

V naši ponudbi so tudi različni izotonični napitki za kolesarje, npr. Proteini.si energy + Isotonic z elektroliti in vitaminom C ter Immuno Isotonic s sestavinami, ki krepijo imunski sistem (cink, selen, vitamini C, D, B6, ameriški slamnik, L-glutamin).

Kako izbrati pravi energijski napitek za svoje potrebe?

Ko se odločate za pravi energijski napitek, je treba pretehtati več dejavnikov, npr. vrsto in trajanje vadbe, prehranske potrebe in seveda osebne preference glede okusa. V idealnem primeru svetujemo posvet s strokovnjakom za športno prehrano, ki vam lahko pomaga ugotoviti, kateri hidracijski napitki so najbolj primerni za vas. Vedno preberite tudi etiketo, da ste seznanjeni s sestavinami in hranilno vrednostjo produkta.

V naši spletni trgovini najdete bogato izbiro energijskih napitkov, ki so nepogrešljivi, če ste profesionalni športnik ali rekreativec in želite izboljšati učinkovitost svojega treninga ter spodbuditi regeneracijo po njem. Ponujajo hitro in učinkovito rešitev za hidracijo, dvig energije in hitrejšo regeneracijo. Izberite takega, ki ustreza vašim potrebam, če pa ste v dvomih, se lahko vedno posvetujete z našimi strokovnjaki.


Za najboljše rezultate in svetovanje pri prehrani in treningu si preberite naš poučni kotiček ali se posvetujte z našimi top fitnes strokovnjaki, ki ti bodo pomagali pri tvojih osebnih ciljih:
E-pošta: #EM#696f646c447574687c6c636565237d66#EM#
Telefon: 040-248-248

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.