Proteini.si
Prikaži 9 izdelkov
9 Izdelkov
Nenadoma vas preplavi občutek izčrpanosti. Ura teče, kilometri se kopičijo, a vaše telo kliče po gorivu. V takšnih trenutkih so energijski geli prava rešitev.
Priročni, hitro delujoči in zasnovani tako, da vašemu telesu zagotovijo takojšnjo oskrbo z energijo. Energijski geli iz naše ponudbe so idealni za hiter dvig energije, ko je ta najbolj potrebna. So lahko prebavljivi, hitro se absorbirajo, številni med njimi pa vsebujejo dodatne sestavine, ki podprejo vaše telo pri največjih naporih. Preverite našo raznoliko izbiro gelov – vsakega z unikatnimi sestavinami, prilagojenimi za specifične potrebe športnikov.
Izbrani filtri:
Razvrsti po
9 od 9 izdelkov

 

Kaj so energijski geli in kako delujejo?

Energijski geli kot ena od oblik energijske hrane so koncentrirani viri ogljikovih hidratov, ki se hitro prebavijo in zagotavljajo energijo, ko jo najbolj potrebujete. Pogosto vsebujejo kombinacijo maltodekstrina, glukoze in fruktoze, ki omogočajo optimalen prenos energije v mišice. Zaradi svoje edinstvene konsistence se hitro absorbirajo, ne da bi obremenjevali vaš prebavni sistem.


Zakaj so energijski geli v športu tako pomembni?

Energijski geli za športnike in rekreativce so oblikovani posebej za tiste primere, ko telo potrebuje hiter vir energije med fizičnimi aktivnostmi. Razviti so bili z mislijo na hiter porast energijskih zalog zlasti pri vzdržljivostnih športih. Idealni so za uporabo med dolgotrajnimi telesnimi aktivnostmi, kot so maratoni, kolesarske dirke ali triatloni.

Tako priljubljeni so predvsem zato, ker so izjemno priročni: z njimi imate energijsko malico vedno pri roki. Ni vam treba prekiniti teka ali se ustaviti na kolesu. Zaužijete gel, dobite novo energijo in že nadaljujete z aktivnostjo. V športu, kjer je včasih pomembna vsaka sekunda, je to res izjemna prednost.

Sicer lahko energijske gele zaužijete že pred vadbo za zagotovitev zalog energije, med vadbo za preprečevanje padca energije in vzdrževanje visoke intenzivnosti treninga ali po vadbi za hitro dopolnitev glikogenskih zalog in spodbujanje regeneracije.


Različne vrste energijskih gelov in njihove prednosti

V naši ponudbi so različni energijski geli, vsak s svojimi posebnostmi:

  • geli za hiter dvig energije: lahko prebavljivi in s hitro absorbcijo;
  • energijski geli s postopnim sproščanjem: dlje trajajoč vir energije za več vzdržljivosti;
  • energijski geli z dodanimi elektroliti: s kombinacijo energijskih sestavin in elektrolitov za preprečevanje krčev;
  • kofeinski geli: za še dodaten zagon;
  • regeneracijski geli: z dodanimi beljakovinami ali aminokislinami za podporo obnovi mišic.


Energijski geli za kolesarje v naši ponudbi

V sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije smo razvili serijo energijskih gelov, ki so posebej prilagojeni potrebam kolesarjev. Nudijo hiter in učinkovit dvig energije med dolgimi vožnjami in pomagajo pri hitrejši regeneraciji po vadbi. Pravzaprav so to hkrati tudi energijski geli za tekače, saj se pri obeh športih pojavljajo podobne potrebe po energiji.


Kako izbrati pravi energijski gel za svoje potrebe?

Svetujemo vam, da pri izbiri energijskega gela upoštevate vrsto in trajanje vadbe te hkrati razmislite, kakšne so vaše prehranske potrebe. Naša spletna trgovina s športno prehrano ponuja široko izbiro energijskih gelov, ki vam lahko bistveno pomagajo pri doseganju vrhunskih rezultatov. Če niste prepričani, kateri gel je pravi za vas, so tu naši strokovnjaki, ki vam vedno z veseljem priskočijo na pomoč.

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.