Proteini.si
Domov
Pogoji poslovanja

SPLOŠNE DOLOČBE

Podatki prodajalca

Prodajalec preko te spletne strani je:
Naziv: Proteini.si, trgovina, storitve in proizvodnja d.o.o.
Naslov: Ulica heroja Verdnika 22
Pošta in kraj: 4270 Jesenice, Slovenija
Davčna številka: SI 44085206, podjetje je davčni zavezanec
Matična številka: 2024691000
Kontaktni elektronski naslov: info@proteini.si
Kontaktna telefonska številka: +386 40 248 248
Podatki o vpisu v register oziroma drugo javno evidenco: Podjetje je vpisano v Sodni register RS dne 18.11.2004.

Spletno mesto

Pogoji poslovanja so namenjeni kupcem preko spletnega mesta: proteini.si/sl/

Dodatna opozorila prodajalca:
Vse informacije na spletni strani proteini.si so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete in zdravstveno obravnavo lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako niso nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v tej spletni trgovini niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za kakršnokoli obliko zdravljenja ali preprečevanja bolezni. Tekstovni opisi in slikovna gradiva posameznega izdelka so informativne narave in nekatere niso potrjene s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). V primeru, da jemljete kakršnakoli zdravila in/ali prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le-teh s športno prehrano in dodatki posvetujte s svojim zdravnikom.

Zakonodaja

Za presojo teh pogojev poslovanja se uporablja slovenska zakonodaja. Pogoji poslovanja so pripravljeni skladno z določbami Obligacijskega zakonika (OZ, Ur. list št. 83/01 in sprem.), Zakona o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP, Ur. list št. 57/00 in sprem.), Zakona o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. list št. 61/06 in sprem.), Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2, Ur. list št. 130/22 in sprem.), Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP, Ur. list št. 21/95 in sprem.), Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1, Ur. list št. 130/22 in sprem.) ter druge področne nacionalne in evropske zakonodaje.

Pravna načela

1. Prodajalec spoštuje načela zakonitosti in poštenosti pri upravljanju s spletno stranjo in prodaji izdelkov.
2. Prodajalec ravna v skladu z dobrimi poslovnimi običaji in pri izpolnjevanju svojih obveznosti upošteva skrbnost dobrega strokovnjaka.
3. Prodajalec spoštuje načelo jasnosti in s temi pogoji poslovanja jasno in razumljivo obvešča kupce o njihovih pravicah.
4. Prodajalec spoštuje načelo sorazmernosti pri obdelavi osebnih podatkov. Obdeluje le tiste, ki so po obsegu primerni glede na namene, za katere se zbirajo in po potrebi nadalje obdelujejo. Varstvo osebnih podatkov ima prodajalec urejeno v Pogojih zasebnosti, ki so objavljeni na spletni strani in so kupci z njimi vnaprej seznanjeni.

UPORABA SPLETNEGA MESTA

Pomen uporabe spletnega mesta

Uporaba tega spletnega mesta pomeni:
1. ogledovanje vsebin na spletni strani,

lahko pomeni pa tudi:
2. izpolnjevanje obrazcev na spletni strani, 
3. naročanje izdelkov na spletni strani, 
4. registracija kupca, 
5. uporaba spletne aplikacije, 
6. možnost komentiranja kupcev, 
7. druge vrste uporabe glede na vsebine spletnega mesta.

Pravila uporabe spletnega mesta

Kupci morajo spletno mesto uporabljati odgovorno in brez povzročanja škode.

Prepovedano je:
1. kršiti avtorske pravice tretjih oseb oziroma kršiti druge pravice intelektualne lastnine tretjih oseb,
2. kršiti osebnostne pravice tretjih oseb (verska, politična prepričanja, zdravstveno stanje in druge z zakonom zaščitene pravice),
3. spodbujati sovraštvo ali nasilna dejanja,
4. spodbujati jemanje nedovoljenih substanc,
5. spodbujati ribarjenje na spletu (phishing),
6.namerno razširjati viruse, črve, pomanjkljivosti, trojanske konje, poškodovane datoteke, potegavščine ali druge vsebine oziroma elemente uničevalne ali varljive narave,
7. uporabljati spletno mesto z namenom nezakonite izmenjave datotek s pomočjo naprednega omrežnega povezovanja enakovrednih računalnikov (peer-to-peer),
8. uporabljati sistem za rudarjenje bitcoinov in drugih elektronskih valut,
9. izvajati druga dejanja, ki kršijo ali spodbujajo ravnanje, ki pomeni kršitev kazenskih predpisov ali drugih veljavnih predpisov in pravic tretjih oseb.

Odgovornosti kupca

1. Kupec je dolžan zapustiti spletno mesto, v kolikor se ne strinja s pogoji poslovanja.

2. Kupec je dolžan spletno mesto uporabljati na način, da ne povzroča škode spletnemu mestu ali prodajalcu namerno ali iz malomarnosti.

3. Kupec lahko obvesti prodajalca o tehničnih motnjah ali nedelovanju spletne strani oziroma vsebin, v kolikor motenj ali nedelovanja prodajalec zaradi zunanjih vzrokov ne zazna. Ko prodajalcu lahko nastane škoda, pa je kupec to dolžan nemudoma storiti.

Registracija kupca

1. Kupec je dolžan ob in po registraciji posredovati točne in resnične podatke. Prepovedana je kakršnakoli zloraba tujih osebnih podatkov.
2. Kupec je dolžan prejeto uporabniško ime in geslo skrbno hraniti in ga ne posredovati tretjim osebam.
3. Kupec je seznanjen, da lahko prodajalec v primeru uporabe neresničnih podatkov ali zlorabe tujih osebnih podatkov, sproži ustrezne pravne postopke zoper njega.
Kupci se lahko registrirajo, če so na dan registracije stari vsaj 16 let.

Pravila komentiranja

Pravila komentiranja spletnega mesta:
1. Prepovedano je žaliti druge sogovornike oziroma kupce in prodajalca spletne strani.
2. Prepovedan je sovražni govor in vsakršna oblika diskriminacije drugih in širše javnosti ter prodajalca.
3. Prepovedano je pripenjati vsebine (slike, video posnetki), ki bi lahko žalili druge, predstavljali sovražni govor, spodbujali h kakršnikoli diskriminaciji, spodbujali k jemanju nedovoljenih substanc, igram na srečo oziroma kršijo pravice intelektualne lastnine tretjih ali kako drugače posegajo v pravice tretjih.
4. Prepovedano je objavljanje pornografskih vsebin, napeljevanje h kaznivim dejanjem, prekrškom in drugim oblikam nasilnega vedenja.
5. Prodajalec oz. njegov moderator komentarjev si pridržuje pravico brez predhodnega obvestila začasno ali trajno onemogočiti kupcu dostop do komentarjev, če kupec krši ta pravila.

Odgovornosti prodajalca

Prodajalec odgovarja za delovanje spletne strani in vsebin, ki jih ponuja, razen v primerih višje sile ali drugih vzrokih, na katere nima vpliva. Prodajalec se trudi odpravljati tehnične in vsebinske napake hitro z namenom omogočanja nemotene uporabe spletne strani in vsebin.

Prodajalec ne prevzema odgovornosti in kupec ne more zahtevati morebitnega povračila škode, ki bi mu lahko iz tega nastala, v naslednjih primerih:
1. škode, ki jo utrpi kupec ob nepravilni uporabi spletnega mesta ali ob neupoštevanju teh pogojev poslovanja,
2. slovničnih napak v besedilih,
3. če spletno mesto ne deluje 24ur/7 dni na teden 100%,
4. neustreznosti vsebin na spletni strani (vsebine na spletni strani so informativne narave in v nobenem primeru ne morejo nadomestiti mnenj ustreznih strokovnjakov, razen če je to izrecno napisano),
5. povezav do spletnih mest tretjih oseb (za vsebine na spletnih mestih tretjih prodajalec ne prevzema odgovornosti, zavezuje pa se, da bo povezave izbiral skrbno).

PRODAJA IZDELKOV

Ponudba izdelkov

Izdelki so podrobno predstavljeni v ponudbi, ki je dostopna na spletni strani prodajalca. Prodajalec ima na spletni strani opredeljene lastnosti ter ceno izdelka, morebitne zaloge, popuste in akcije, načine naročanja in plačila ter pravice kupcev. Kupec je pred potrditvijo naročila seznanjen s temi pogoji poslovanja in se ob naročilu z njimi strinja. Kupec je seznanjen, da se s potrditvijo pogojev poslovanja in naročila izdelka šteje prodajna pogodba za sklenjeno.

Postopek nakupa

Postopek nakupa je:
Podroben postopek nakupa je na voljo tukaj: Postopek nakupa. Podroben opis koriščenja točk zvestobe je dostopen tukaj: Točke zvestobe.

Cene izdelkov

1. Vse cene so izražene v €. Ob cenah je navedeno, ali vsebujejo DDV (ter odstotek) ali ne.
2. Prodajalec cene lahko spreminja in veljajo takoj po objavi. Za že potrjena naročila, ostanejo v veljavi cene iz naročila. 
3. Popusti in promocijske kode se ne seštevajo, razen če je drugače navedeno.

Darilni boni

Prodajalec omogoča nakup darilnih bonov. Darilni bon je možno kupiti v spletni trgovini www.proteini.si in ga koristiti samo v spletni trgovini www.proteini.si. Darilni bon je izkazni papir, ki ga prodajalec proti plačilu izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail v katerem je dokument z darilnim bonom v pdf obliki). Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko). Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila teh pogojev poslovanja kot za nakup drugih izdelkov, razen načina plačila. Darilni bon je možno plačati samo s plačilno / kreditno kartico in paypal-om. Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno. Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Skupna vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti darilnega bona. Za uporabo darilnega bona kupec izbere želene izdelke in jih doda v košarico. V nadaljevanju izpolni svoje podatke oz. se prijavi v spletni račun, izbere način dostave in način plačila. V polje Darilni bon vpiše kodo darilnega bona in potrdi tako, da klikne na gumb Shrani. Kupec ima možnost z enim naročilom unovčiti več darilnih bonov tako, da ponovi postopek za vsako številko darilnega bona posebej. Z vpisom kode se vrednost darilnih bonov samodejno odšteje od celotne vrednosti naročila in se izpiše preostanek plačila. V primeru, da kupec naročilo ali del naročila prekliče ter s tem ne unovči bonov, prodajalec enako vrednost nekoriščenih bonov nadomesti z novimi boni v enaki vrednosti. Prodajalec vplačani denar vrne na paypal ali kreditno kartico kupca. Kupec mora le sporočiti na elektronski naslov prodajalca (info@proteini.si) kode nekoriščenih darilnih bonov in številko naročila.

Plačilo izdelkov

Prodajalec zagotavlja možnost plačila izdelkov z naštetimi načini plačila:


 1. plačilni nalog/UPN (predračun)
 2. plačilo po povzetju (kupec plača dostavni službi)
 3. Pay Pal
 4. kreditna/debetna kartica: Mastercard, Visa, Diners, Activa, Maestro
 5. drugo: Podrobneje o plačilnih metodah: Plačilne metode.


Kupec prejme račun za naročene izdelke fizično ob prejemu naročenih izdelkov ali v elektronski obliki na posredovani elektronski naslov. V primeru, da ima prodajalec s kupcem sklenjen dogovor o elektronskem vročanju računov, prodajalec računov ne izdaja v fizični obliki. Prodajalec hrani račune in prodajno pogodbo na sedežu družbe 10 let v fizični obliki. Račun je vsakemu kupcu dostopen s predhodno pisno zahtevo na kontaktni elektronski naslov ali navadni naslov prodajalca.

Rok dostave izdelkov

Rok dostave izdelkov, ki so na zalogi, je do največ 3 delovnih dni po prejemu plačila (oziroma naročila v primeru možnosti plačila po povzetju). V primeru težav z dobavo izbranega izdelka ali podaljšanja roka dostave, prodajalec kupca o tem ustrezno obvesti in po potrebi z njim dogovori podaljšanje roka dostave ali zamenjavo izdelka oziroma kupcu na drugačen način ugodi v njegovih zahtevah oziroma potrebah.

Rok dostave izdelkov, ki niso na zalogi, je do največ 30 delovnih dni po prejemu plačila (oziroma naročila v primeru možnosti plačila po povzetju). V primeru težav z dobavo izbranega izdelka ali podaljšanja roka dostave, prodajalec kupca o tem ustrezno obvesti in po potrebi z njim dogovori podaljšanje roka dostave ali zamenjavo izdelka oziroma kupcu na drugačen način ugodi v njegovih zahtevah oziroma potrebah.

Stroški dostave izdelkov

Stroški dostave so urejeni tako: Podroben opis stroškov dostave, ki so odvisni od izbranega načina dostave, je dostopen tukaj: Vrste in stroški dostave.

Ocenjevanje izdelkov

Prodajalec omogoča ocenjevanje izdelkov na spletni strani. Po poteku štirinajstih dni od opravljenega nakupa, prodajalec omogoča kupcu, da oceni izključno s strani kupca naročene izdelke, ki niso predmet vračila z odstopom od pogodbe. Prodajalec pošlje sporočilo kupcu po elektronski pošti, ki vsebuje zahvalo za nakup in povezavo, preko katere lahko oceni kupljene izdelke. S klikom na povezavo se kupcu odpre seznam kupljenih izdelkov. Pri vsakem posebej lahko poda oceno od 1 do 5, pri čemer ocena 1 pomeni, da z izdelkom v celoti ni zadovoljen in ocena 5, da je z izdelkom v celoti zadovoljen. V primerih, da kupec poda oceni 1 ali 2, prejme dodatno sporočilo po elektronski pošti, kjer je zaprošen, da obrazloži svojo odločitev glede ocene 1 ali 2. Prodajalec dodatno povratno informacijo kupca upošteva, v kolikor je mnenje smiselno, razumljivo in spoštljivo. V primerih, ko je mnenje nesmiselno, nerazumljivo in žaljivo, zlasti pa, ko prodajalec presodi, da gre za namerno zniževanje skupne ocene določenega izdelka z namenom škodovanja ugledu in poslovanju prodajalca, prodajalec tako podane ocene ne upošteva. Kupec za vsako oceno posameznega izdelka prejme dodatnih 50 točk zvestobe, razen v primerih, ko prodajalec ocene ne upošteva iz zgoraj navedenih razlogov. Kupec lahko samo enkrat oceni isti izdelek. Točke zvestobe prejmejo registrirani uporabniki. Možnost registracije tukaj: Registracija. Vrednost ene točke je 1 cent. Točke zvestobe kupec lahko koristi ob naslednjem nakupu. Podrobneje o točkah zvestobe: Točke zvestobe.

Reklamacije

V primeru stvarne napake na izdelku, ima kupec 60 dni časa, od trenutka, ko je napako opazil, da o tem pisno obvesti prodajalca. Po poteku dveh let od nakupa, stvarne napake ni mogoče reklamirati.

Reklamacija mora zajemati:
1. kontaktne podatke kupca,
2. točno navedbo izdelka ali več izdelkov,
3. napako, ki se reklamira,
4. priložen mora biti originalni račun ali drugi dokaz, s katerim kupec dokaže, da je izdelek kupil pri prodajalcu in
5. izdelek, ki ga reklamirate.

Kupec mora omogočiti prodajalcu, da izdelek pregleda. Prodajalec kupcu odgovori najkasneje v roku 8 dni po prejemu pisne reklamacije. V primeru upravičenosti reklamacije, prodajalec kupcu ponudi odpravo napake, nov izdelek ali možnost odstopa od pogodbe.

Reklamacije lahko kupec posreduje pisno na elektronski naslov ali naslov prodajalca, s pripisom Uveljavljanje reklamacij:
Elektronski naslov: info@proteini.si
Naslov: PROTEINI.SI, Ulica heroja Verdnika 22, 4270 Jesenice, Slovenija

Garancije

Prodajalec zagotavlja ustrezne garancije pri izdelkih, kjer je garancija obvezna. Garancijski roki so skladni z zakonom ali daljši. Navodila za uveljavljanje garancije se priložena vsakemu izdelku posebej. Šteje se, da se kupec seznanjen z garancijo najkasneje ob dostavi izdelka.

Garancijo na izdelek lahko kupec uveljavlja pisno na elektronski naslov ali naslov prodajalca, s pripisom Uveljavljanje garancije:
Elektronski naslov: info@proteini.si
Naslov: PROTEINI.SI, Ulica heroja Verdnika 22, 4270 Jesenice, Slovenija

Odstop od pogodbe

1. Kupec lahko odstopi od pogodbe (nakupa) v roku 14 dni brez navedbe razloga.

2. Odstopni rok poteče v roku 14 dni od dne, ko kupec pridobi fizično posest na izdelku ali jo pridobi namesto kupca tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi kupec. To pomeni v roku 14 dni od prejema izdelka (šteje datum vročitve na vročilnici). Pri pogodbah v zvezi z dostavo blaga, ki sestoji iz več kosov ali pošiljk, začne teči odstopni rok, ko kupec pridobi fizično posest na zadnji pošiljki ali kosu ali jo pridobi namesto kupca tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi kupec.

3. Če kupec odstopi od pogodbe, mu prodajalec brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje roku 14 dni od dneva prejetja obvestila o odstopu od pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroškom dostave. Povračilo prodajalec izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če se s kupcem izrecno in pisno dogovori drugače (npr. dobropis ali druga oblika povračila).

4. Prodajalec lahko zadrži plačilo dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Kupec blago vrne brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v roku 14 dni od dneva, na katerega je kupec obvestil prodajalca o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če kupec blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Neposredne stroške vračila blaga nosi kupec.

5. V primeru, da je vrnjeni izdelek poškodovan oziroma je kako drugače zmanjšana njegova vrednost, kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Vračilo izdelkov

Kupec je seznanjen in se strinja, da ob nakupu naštetih izdelkov ne more uveljavljati pravice do odstopa od pogodbe v roku 14 dni brez navedbe razloga:


 1. zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec po dostavi odprl pečat;
 2. izdelki, ki so zaradi svoje narave neločljivo pomešani z drugimi predmeti;
 3. alkoholne pijače, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva;
 4. izdelki, za katere je kupec izrecno zahteval obisk upravljavca na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če pri takem obisku upravljavec opravi še dodatne storitve, ki jih kupec ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima kupec za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe.
 5. izdelki po meri: izdelki, ki so izdelani po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 6. izdelki, ki se hitro pokvarijo ali jim hitro preteče rok uporabe;
 7. zapečateni avdio- ali videoposnetki in računalniški programi, če je kupec po dostavi odprl varnostni pečat;
 8. časopisi, periodični tisk ali revije, razen naročniških pogodb za dobavo takih publikacij;
 9. izdelki, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;


Ta določba ne posega v določbe o garanciji in/ali reklamacijah, ki jih kupec lahko uveljavlja skladno s temi pogoji poslovanja.

Pravico do odstopa od pogodbe lahko uveljavljajo fizične osebe. Za uveljavitev pravice do odstopa od pogodbe mora kupec z nedvoumno pisno izjavo obvestiti prodajalca o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe. To lahko stori s pismom, poslanim po navadni (svetujemo priporočeni) ali elektronski pošti na spodaj navedene naslove. V ta namen lahko kupec neobvezno uporabi priloženi vzorčni obrazec.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe, to pomeni rok 14 dni od datuma vročitve.

Obrazec za odstop od pogodbe

Obrazec za odstop od pogodbe se nahaja na povezavi. Odstop od pogodbe – obrazec

Odstop od pogodbe lahko kupec posreduje pisno na elektronski naslov ali naslov prodajalca, s pripisom Odstop od pogodbe:
Elektronski naslov: info@proteini.si
Naslov: PROTEINI.SI, Ulica heroja Verdnika 22, 4270 Jesenice, Slovenija

Ostale pritožbe in zahteve kupca

Kupec lahko pošlje pritožbe in druge zahteve, ki ne izhajajo iz uveljavljanja garancij, reklamacij ali odstopa od pogodbe na elektronski naslov ali navadni naslov prodajalca, s pripisom Pritožba.
Elektronski naslov: info@proteini.si
Naslov: PROTEINI.SI, Ulica heroja Verdnika 22, 4270 Jesenice, Slovenija

Vzdrževanje izdelkov in navodila

Kupec je seznanjen in se strinja, da so vsi izdelki opremljeni z navodili za vzdrževanje oziroma za uporabo, kjer je to smiselno in potrebno.

Posebni dogovori

Ne glede na določbe teh pogojev poslovanja, lahko prodajalec in kupec dogovorita vsebine drugače, v kolikor sta oba soglasna, v skupnem zasledovanju interesa obeh. Prodajalec je zavezan, da posebni dogovori v nobenem smislu ne morejo kupcu, ki je fizična oseba, zagotoviti manj pravic, kot mu jih zagotavljajo ti pogoji poslovanja.

Omejitve odgovornosti

Prodajalec se trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost vseh podatkov, ki jih ima objavljene na spletni strani. Prodajalec ne odgovarja za napake v besedilu ali neažurnost podatkov. Na spletni strani prodajalca slike izdelkov odražajo dejansko stanje, ostale slike so lahko tudi simbolične. Šteje se, da je kupec seznanjen in se strinja, da prodajalec ni odgovoren za zamude dostavne službe in ne za poškodovanje embalaže izdelka.

V primeru poškodovane embalaže, je kupec dolžan dostavljeni izdelek zavrniti neposredno dostavni službi.

AVTORSKE PRAVICE

Besedila na spletni strani

Vsebine in besedila na spletni strani prodajalca je prepovedano kopirati ali kako drugače uporabljati izven potreb pravnega sodelovanja med prodajalcem in kupcem, razen če je na spletni strani drugače navedeno. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve ustreznih pravnih postopkov.

Fotografije in avdiovizualna dela na spletni strani

Vse slike, video posnetki in druga avdiovizualna dela, ki so objavljena na spletni strani so avtorsko delo prodajalca in jih je prepovedano kopirati ali kako drugače uporabljati izven potreb pravnega sodelovanja med prodajalcem in kupcem, razen če je na spletni strani drugače navedeno. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve ustreznih pravnih postopkov.

Pravni dokument

Besedilo teh pogojev zasebnosti je v posesti upravljavca in ga je prepovedano kopirati, distribuirati ali kako drugače razpolagati s tem besedilom brez pisnega soglasja lastnika informacijskega sistema, ki za upravljavca vzdržuje pogoje zasebnosti, razen izjem, ki jih dopušča zakon. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve ustreznih pravnih postopkov s strani lastnika informacijskega sistema, to je podjetje POGOJI.SI, pravne rešitve, Tjaša Vidic s.p. Za dodatne informacije v zvezi s tem vprašanjem, kontaktirajte: podpora@pogoji.si.

SPLOŠNA PRAVILA NAGRADNE IGRE

Pravila se nanašajo na vse nagradne igre, ki jih organizira podjetje PROTEINI d.o.o., Ulica heroja Verdnika 22, 4270 Jesenice (organizator) na spletni strani proteini.si ali drugače. Organizator lahko ta pravila dopolni oziroma drugače uredi (posebna pravila nagradne igre), če sodelujoče v nagradni igri o tem predhodno in nedvoumno obvesti neposredno na kuponu oziramo obrazcu za nagradno igro na spletni strani www.proteini.si. Šteje se, da poleg teh pravil veljajo tudi dodatna pravila, ki so sodelujočemu znana vnaprej in se s potrditvijo za sodelovanje v nagradni igri z njimi strinja.

Sodelujoči

V nagradnih igrah organizatorja lahko sodelujejo fizične osebe, starejše od 16 let in fizične osebe, mlajše od 16 let, ob predhodni privolitvi zakonitega skrbnika v obdelavo osebnih podatkov.

Pogoji sodelovanja

V nagradnih igrah lahko sodelujejo osebe, če:

 • so izpolnili obrazec za sodelovanje v nagradni igri z vsemi zahtevanimi podatki, ki morajo biti točni in resnični in
 • niso sodelovali pri pripravi ali izvedbi nagradne igre in
 • niso zaposleni pri organizatorju ali pri naročniku in niso ožji družinski člani le teh in
 • izpolnjujejo pogoje za sodelovanje v obdobju od pričetka sodelovanja v nagradni igri do trenutka določitve nagrajencev.

Način sodelovanja

Sodelujoči, ki izpolnjuje pogoje za sodelovanje v nagradni igri, mora izpolniti obrazec za sodelovanje v nagradni igri. Obrazec izpolni v elektronski obliki in s klikom na gumb za potrditev potrdi sodelovanje v nagradni igri.

Sodelujoči lahko v nagradni igri iste vrste sodeluje le enkrat (z izpolnitvijo obrazca).

Sodelujoči se s potrditvijo sodelovanja v nagradni igri strinja s splošnimi in posebnimi pravili nagradne igre, z javno objavo imena in prve črke priimka na seznamu nagrajencev ter s prijavo na obveščanje o poteku nagradne igre z uporabo elektronskega naslova, ki ga je podal ob prijavi v nagradno igro.

Komisija

Organizator s sklepom imenuje tričlansko komisijo, ki:

 • nadzira potek nagradne igre in spoštovanje pravil nagradne igre,
 • po končanem žrebanju, sestavi zapisnik in ga hrani 1 leto od dne, ko je bilo žrebanje zaključeno ter
 • v primeru kršitev ali suma kršitev, ustrezno ukrepa.

Odločitve komisije so dokončne.

Žrebanje

Žrebanje poteka na dan, ki je določen za posamezno nagradno igro in je razviden iz objavljene nagradne igre oziroma obrazca. Žrebanje lahko poteka v poslovnih prostorih organizatorja ali v poslovnih prostorih podjetja, ki prispeva nagrado. Žrebanje poteka med vsemi prispelimi obrazci do dne, ki je določen na obrazcu za posamezno nagradno igro. Žrebanje nagrad je sistemsko, kar pomeni, da so nagrajenci izžrebani z naključnim algoritmom. Izžreba se toliko sodelujočih (izžrebanci), kolikor je predvidenih nagrad za posamezno nagradno igro.

V vsakem primeru je sodelujoči upravičen zgolj do ene nagrade v posamezni nagradni igri.

Objava in obveščanje izžrebancev

Organizator najkasneje v roku desetih delovnih dni po žrebanju objavi izžrebance na svoji spletni strani www.proteini.si in/ali na svojih socialnih omrežjih. V primerih, ko izžrebanci v določenem roku ne podajo zahteve za prevzem nagrade, se žrebanje ponovi, rok za objavo izžrebancev pa se podaljša.

Organizator najkasneje v roku dveh delovnih dni po žrebanju izžrebance obvesti o prejetju nagrade preko elektronskega naslova, ki ga je podal ob prijavi v nagradno igro.

Prevzem in prenos nagrade

Izžrebanec mora zahtevo za prevzem nagrade organizatorju podati pisno po elektronski ali navadni pošti oziroma preko sms sporočila, najkasneje v roku osmih delovnih dni od prejema informacije, da je bil izžreban.

V tem sporočilu izžrebanec sporoči podatke, ki so potrebni za izročitev nagrade (npr. davčno številko, osebni naslov), kakor je določeno v sporočilu organizatorja. Če izžrebanec ne sporoči potrebnih podatkov ali sporoči netočne ali lažne podatke, ni upravičen do nagrade.

Izžrebanci bodo obveščeni o načinih prevzema nagrade, ki so lahko:

 • osebno na sedežu organizatorja,
 • osebno na sedežu drugega podjetja, ki nagrade prispeva, v tem primeru organizator izda potrdilo za prevzem nagrade,
 • s priporočeno pošiljko na osebni naslov izžrebanca, pri čemer poštne stroške v tem primeru krije organizator ali
 • z denarnim nakazilom na transakcijski račun izžrebanca, pri čemer je izžrebanec seznanjen in se strinja z določili glede akontacije dohodnine.

Nagrade ni mogoče vnovčiti pri organizatorju za drugi izdelek ali zamenjati za drugo nagrado ali denarno nadomestilo.

Organizator ima pravico zahtevati, da nagrajenec pred prevzemom nagrade izkaže svojo istovetnost z veljavnim dokumentom.

Izžrebanec krije vse stroške, ki so povezane s prevzemom nagrade (potni stroški, poštni stroški, letališke takse ipd.).

Akontacija dohodnine

Akontacijo dohodnine za nagrade plača organizator nagradne igre oz. pokrovitelj nagrade, če se razlikuje od organizatorja. Izžrebanec je zavezanec za dohodnino in je organizatorju dolžan pisno predložiti natančne osebne podatke (ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, telefonsko številko, elektronski naslov, EMŠO ter davčno številko) in sicer najkasneje v roku 14. dni od prejema obvestila o prejeti nagradi (ali v drugem roku, ki je naveden v obvestilu). Organizator predložene podatke posreduje pokrovitelju nagrad, v kolikor organizator nagradne igre ni izplačnik nagrad.

Predložitev navedenih podatkov je pogoj za prevzem vsake nagrade, katere vrednost presega 42,00 EUR z DDV. Prav tako se nagrajenci strinjajo in so seznanjeni s tem, da se lahko s prejemom nagrade uvrstijo v višji dohodninski razred. V tem primeru nosijo vso finančno odgovornost in posledice sami.

Omejitev odgovornosti do izročitve nagrade

V primeru, da nagrade prispeva drugo podjetje, ki ni organizator, organizator ne prevzema odgovornosti v primeru neizpolnitve obveznosti do izročitve nagrade izžrebancu, v kolikor s strani takega podjetja pride do nezmožnosti izpolnitve svoje obveznosti zaradi razlogov, na katere ne podjetje in ne organizator nista imela vpliva oziroma zaradi razlogov, ki so bili organizatorju neznani ali niso obstajali pred organizacijo nagradne igre (še zlasti to velja za primere stečaja ali plačilne nezmožnosti takega podjetja).

V takem primeru organizator izžrebancem ponudi drugačne nagrade, ki jih ima organizator na voljo. Izžrebanci ne morejo od organizatorja zahtevati nakupa enakih ali podobnih izdelkov (ki so predmet nagrade), prav tako ne morejo zahtevati denarnega nadomestila.

Nepodelitev nagrade

Organizator ne podeli nagrade, če izžrebanec:

 • zamudi rok za zahtevo po nagradi,
 • ne posreduje zahtevanih podatkov,
 • ne izkaže svoje istovetnosti z veljavnim dokumentom, če je bil pozvan, da to stori,
 • krši določbe teh pravil,
 • pisno ali ustno izrazi voljo, da se nagradi odpoveduje.

Kršitev pravil

V kolikor se pred žrebanjem izkaže, da določena oseba skuša doseči ali doseže sodelovanje v nagradni igri ali podelitev nagrade s kršitvijo teh pravil ali zakonodaje, ji organizator prepreči sodelovanje v nagradni igri.

V kolikor se kršitve izkažejo po izvedenem žrebanju, organizator kršitelju ni dolžan podeliti nagrade.

V kolikor je nagrada že podeljena, pa se izkaže, da je izžrebanec prišel do nagrade s kršitvijo teh pravil, sme organizator zahtevati takojšnjo vrnitev nagrade oziroma njeno denarno protivrednost ter povrnitev nastale škode.

Varstvo osebnih podatkov

Sodelujoči z označitvijo ustreznega polja na kuponu in/ali obrazcu za sodelovanje v nagradni igri poda izrecno osebno privolitev, da organizator kot upravljavec osebnih podatkov, zbira in obdeluje osebne podatke za namen izvedbe določene nagradne igre in obveščanja o nagradi.

Vrste osebnih podatkov, ki jih obdeluje organizator, so razvidne iz vsakokratnega kupona in/ali obrazca za posamezno nagradno igro, še zlasti pa lahko obdeluje sledeče za namene, kot je opisano:

 • ime in priimek (za namen sodelovanja, obveščanja o morebitni nagradi, prejemanje e-novic),
 • naslov (za namen obveščanja in pošiljanja nagrade),
 • elektronski naslov (za namen sodelovanja, obveščanja o morebitni nagradi, prejemanje e- novic),
 • telefonska številka (za namen obveščanja),
 • davčna številka (za namen izplačila denarne nagrade),
 • EMŠO (za namen plačila dohodninske akontacije in preverjanje skladnosti s splošnimi pogoji za sodelovanje v nagradni igri
 • transakcijski račun (za namen izplačila denarne nagrade).

Sodelujoči je seznanjen in se strinja, da so njegovi osebni podatki (ime in prva črka priimka) javno objavljeni, v primeru da je izžreban.

Sodelujoči je seznanjen in se s prijavo na nagradno igro strinja, da bo od organizatorja prejemal tudi še po izvedeni nagradni igri informacije o dodatnih nagradnih igrah, ugodnostih, akcijah in popustih ter da lahko to izrecno privolitev kadarkoli prekliče.

Sodelujoči je seznanjen, da njegove osebne podatke lahko obdelujejo tudi pogodbeni obdelovalci organizatorja, ki so zavezani k enakemu varstvu osebnih podatkov kot organizator.

Sodelujoči je seznanjen, da organizator osebne podatke obdeluje v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo, zlasti v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Sodelujoči je seznanjen, da v primeru sodelovanja v nagradni igri, organizator hrani njegov elektronski naslov, dokler sodelujoči ne posreduje svoje zahteve o preklicu soglasja za obdelavo osebnih podatkov organizatorju.

Sodelujoči je seznanjen, da lahko uveljavlja pravice, ki mu jih daje zakonodaja s področja varstva osebnih podatkov na elektronski naslov: gdpr@proteini.si, še zlasti:

 • pravico do dostopa do osebnih podatkov,
 • pravico do popravka osebnih podatkov,
 • pravico do prenosljivosti podatkov,
 • pravico do izbrisa osebnih podatkov (pravica do pozabe),
 • pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov,
 • ter pravico do ugovora obdelave osebnih podatkov.

Organizator podjetje PROTEINI.SI d.o.o. ima varstvo osebnih podatkov podrobno opisano v Pogojih zasebnosti, ki so objavljeni na spletni strani www.proteini.si

Odstop od nagradne igre

Sodelujoči lahko odstopi od sodelovanja v nagradni igri v katerikoli fazi nagradne igre, tako da svojo zahtevo o preklicu soglasja za obdelavo osebnih podatkov ter odstop od sodelovanja v nagradni igri posreduje organizatorju na e-naslov: info@proteini.si. Preklic podanega odstopa od nagradne igre ni mogoče.

Omejitev odgovornosti organizatorja

Organizator ne odgovarja za izvedbo nagradne igre, podelitev nagrad in škodo:

 • če izvajanje nagradne igre prepovejo ali preprečijo državni organi ali nosilci javnih pooblastil ali
 • v primerih višje sile, na katere organizator nima vpliva in preprečijo izvedbo nagradne igre.

V primeru bistveno spremenjenih okoliščin tehnične ali komercialne narave, organizator pravila nagradne igre pravično spremeni, o tem obvesti vse sodelujoče in po obvestilu izvede oziroma dokonča nagradno igro na osnovi novih pravil.

KONČNE DOLOČBE

Zavezujoča narava pogojev poslovanja

1. Pogoji poslovanja veljajo za vse kupce spletnega mesta prodajalca.
2. Pogoji poslovanja so zavezujoči za vse pravne posle, ki se sklepajo na njihovi podlagi preko spletnega mesta prodajalca.
3. Pogoji poslovanja so sestavni del naročila kupca.
4. Kupec potrdi seznanitev in strinjanje s temi pogoji poslovanja pred naročilom izdelka.

Krajevna veljavnost

Pogoji poslovanja veljajo za vse kupce in za nakupe, ne glede na državo dostopa kupca.

Spremembe pogojev poslovanja

1. Prodajalec pogoje poslovanja redno posodablja z zakonskimi spremembami.
2. Prodajalec si pridržuje pravico do občasnih vsebinskih popravkov in sprememb pogojev poslovanja.
3. Prodajalec bo svoje kupce obveščal o pomembnih spremembah pravočasno v pisni obliki z elektronskim sporočilom.
4. Prodajalec zagotavlja arhiv sprememb pogojev poslovanja, ki je vsakemu kupcu dostopen s predhodno pisno zahtevo na kontaktni elektronski naslov prodajalca.

Reševanje sporov

Prodajalec in kupec se zavezujeta morebitna nesoglasja in spore reševati mirno in sporazumno.
Prodajalec ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, zato se lahko potrošnik v primeru nerešenega spora obrne na organ alternativnega reševanja sporov.
Kupec lahko izbere alternativno obliko reševanja spora in svoje pravice uveljavlja preko spletišča:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

Nacionalna kontaktna točka za dodatne informacije je določena v okviru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, kontaktni elektronski naslov je: nkt.mgrt@gov.si. Kolikor sporazumna rešitev ne bo mogoča, je za reševanje spora pristojno sodišče v Republiki Sloveniji po sedežu prodajalca.

Časovna veljavnost

Pravni pogoji veljajo od: 20.04.2024 08:47

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.