Proteini.si
Prikaži 23 izdelkov
HUJŠANJE

FAT BURNERJI

23 Izdelkov
Fatburner ali topilec maščob je prehransko dopolnilo, ki pomaga povečati metabolizem, zmanjšati apetit in povečati porabo energije, s tem pa vpliva na kurjenje maščob. Fatburnerji vsebujejo različne sestavine, kot so kofein, zeleni čaj, L-karnitin in drugi ekstrakti, ki so znani po svojih termogenih lastnostih. Fatburnerji sami po sebi niso čudežna rešitev.
Za optimalne rezultate jih je treba kombinirati s pravilno prehrano in redno vadbo. Z njimi rezultati pridejo hitreje, vendar je za hujšanje potrebno vložiti več truda. Pobrskajte med kakovostnimi fat burnerji v naši ponudbi, kjer najdete idealne izdelke za pomoč pri kurjenju maščob in izgubi telesne teže. Topilci maščob so priljubljeni med tistimi, ki želijo izboljšati svoje rezultate hujšanja, seveda v kombinaciji z uravnoteženo prehrano in redno telesno vadbo.Potrebno se je namreč zavedati, da tud najmočnejši fat burnerji niso čudežna rešitev, ki bo odpravila maščobne blazinice brez vloženega truda, lahko pa nudijo dodatno podporo pri vaših prizadevanjih za izgubo telesne teže z zdravim življenjskim slogom.
Izbrani filtri:
Razvrsti po
nutrend-thermobooster-shot-60mlNutrendNUTREND THERMOBOOSTER SHOT, 60ml
(več o ocenjevanju artiklov)
1,69 €
Novost
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
nutrend-thermobooster-shot-20x60mlNutrendNUTREND THERMOBOOSTER SHOT, 20x60ml
(več o ocenjevanju artiklov)
29,99 €
Novost
2 pakiranji | 1 okusHitri nakup
applied-shred-x-300gApplied NutritionAPPLIED SHRED-X, 300g
(več o ocenjevanju artiklov)
30,99 €
Ni na zalogi
3 okusiObvesti me
naughty-boy-illmatic-burn-435gNaughty BoyNAUGHTY BOY ILLMATIC BURN, 435g
(več o ocenjevanju artiklov)
39,99 €
Zadnji kosi
1 okusHitri nakup
ak-47-burner-60-kapsulAK-47 LabsAK-47 BURNER, 60 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
19,99 €
Ni na zalogi
Obvesti me
pharmafreak-ripped-freak-2-0-60-kapsulPharmaFreakPHARMAFREAK RIPPED FREAK 2.0, 60 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
39,99 €
Zadnji kosi
Hitri nakup
naughty-boy-the-drip-limited-edition-195gNaughty BoyNAUGHTY BOY THE DRIP (LIMITED EDITION), 195g
(več o ocenjevanju artiklov)
39,99 €
Ni na zalogi
1 okusObvesti me
scitec-thermo-x-100-kapsulScitec NutritionSCITEC THERMO-X, 100 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
16,99 €
Hitri nakup
nutrend-synephrine-60-kapsulNutrendNUTREND SYNEPHRINE, 60 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
9,99 €
Hitri nakup
nutrex-lipo-6-black-ultra-concentrate-fat-loss-support-60-kapsulNutrex ResearchNUTREX LIPO-6 BLACK ULTRA CONCENTRATE (FAT-LOSS SUPPORT), 60 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
28,99 €
Hitri nakup
muscletech-hydroxycut-hardcore-elite-110-veg-kapsulMuscleTechMUSCLETECH HYDROXYCUT HARDCORE ELITE, 110 veg. kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
29,99 €
Ni na zalogi
Obvesti me
20-popust-samo-do-konca-mesecaUgodne cene!20% popust samo do konca meseca!Pohiti z nakupom8 dni 2:24:7usplabs-oxyelite-pro-90-kapsulUSP LabsUSPLABS OXYELITE PRO, 90 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
34,99 €
Hitri nakup
muscletech-hydroxycut-hardcore-super-elite-100-veg-kapsulMuscleTechMUSCLETECH HYDROXYCUT HARDCORE SUPER ELITE, 100 veg. kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
34,99 €
Hitri nakup
ak-47-shred-250gAK-47 LabsAK-47 SHRED, 250g
(več o ocenjevanju artiklov)
26,99 €
2 okusaHitri nakup
usn-phedra-cut-lipo-x-80-kapsulUSNUSN PHEDRA CUT LIPO X, 80 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
29,99 €
Hitri nakup
nutrend-fat-direct-60-kapsulNutrendNUTREND FAT DIRECT, 60 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
19,99 €
Ni na zalogi
Obvesti me
battery-burner-hardcore-120-kapsulBattery NutritionBATTERY BURNER HARDCORE, 120 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
34,99 €
Hitri nakup
ironmaxx-hellfire-fatburner-tricaps-60-kapsulIronMaxxIRONMAXX HELLFIRE FATBURNER TRICAPS, 60 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
16,99 €
Ni na zalogi
Obvesti me
german-forge-fatburner-professional-90-kapsulGerman ForgeGERMAN FORGE FATBURNER PROFESSIONAL, 90 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
9,99 €
Ni na zalogi
Obvesti me
19 od 23 izdelkov
Pokaži več

 

Katere sestavine imajo učinek na kurjenje maščob?

Sestavine v fat burnerjih lahko povečajo termogenezo (proizvodnjo toplote v telesu), kar vodi do večje porabe kalorij in pospeši izgubo telesne maščobe. Med učinkovite sestavine v fat burnerjih spadajo CLA (konjugirana linolna kislina), kajenski poper, garcinia cambogia, grenka pomaranča, L-Carnitine, kofein, malinovi ketoni, zelena kava in ekstrati zelenega čaja. Nekatere od njih pospešijo presnovo, druge zavirajo, tretje pa dajejo telesu energijo za intenzivno telesno aktivnost. Med najmočnejše fat burnerje spadajo tisti, ki vsebujejo kombinacijo več aktivnih sestavin, ki skupaj delujejo sinergistično za povečanje presnove, zmanjšanje apetita in izboljšanje energije. Dodatki k prehrani vam lahko precej pomagajo pri izgubi kilogramov, zdrav način življenja, ki vključuje uravnoteženo prehrano in redno vadbo, pa ostaja najboljši način za doseganje in vzdrževanje idealne telesne teže.


Kako glavne sestavine v fat burnerjih vplivajo na presnovo?

  • Kofein: Eden najpogostejših sestavin v fat burnerjih, kofein, stimulira centralni živčni sistem, kar poveča raven energije in koncentracijo. Kofein lahko poveča bazalno metabolično hitrost, kar pomeni, da telo porabi več energije tudi med počitkom - torej je lahko pomoč pri hujšanju. Prav tako lahko izboljša zmogljivost med vadbo, kar omogoča daljše in intenzivnejše treninge.

  • Ekstrat zelenega čaja: Zeleni čaj vsebuje antioksidante, znane kot katehini, skupaj s kofeinom. Te snovi medsebojno delujejo tako, da povečajo raven norepinefrina, hormona, ki pomaga prižgati maščobne kisline iz maščobnih celic. Zeleni čaj je znan tudi po svojem vplivu na povečanje metabolizma in pomoč pri oksidaciji maščob.

  • L-karnitin: Ta sestavina je aminokislina, ki igra ključno vlogo pri prenosu maščobnih kislin v mitohondrije, kjer se maščobe pretvarjajo v energijo. L-karnitin pomaga pri kurjenju maščob, povečanju energije na treningu in vzdržljivosti. Je pogosta sestavina v fat burnerjih, saj vpliva tudi na zmanjšanje apetita.

  • Capsaicin (iz čilija): Capsaicin je snov, ki daje čiliju njegovo pekočnost in je znana po svoji sposobnosti povečanja termogeneze. To pomeni, da capsaicin pomaga telesu pri proizvodnji toplote, kar zahteva porabo kalorij. Ta proces lahko pripomore k povečani porabi energije in hitrejši izgubi maščobe.

  • Sinefrin: Sinefrin povečuje hitrost presnove, kar pomeni, da telo porablja več energije, tudi ko mirujemo. To se zgodi zaradi njegovega termogenega učinka, kjer telo proizvaja več toplote in tako porablja dodatno energijo za uravnavanje telesne temperature. Ta proces poveča skupno porabo energije v telesu. Poleg tega sinefrin spodbuja razgradnjo maščob, kar pomaga pri izgorevanju maščob.

  • Tirozin - Adrenalin in noradrenalin, ki nastaneta iz tirozina, stimulirata termogenezo, proces, pri katerem telo proizvaja toploto in s tem porablja več kalorij. To pomaga pri učinkovitejšem kurjenju maščob in povečuje skupno porabo energije. Poleg vpliva na presnovo ima tirozin tudi vlogo pri izboljšanju kognitivnih funkcij, kot sta spomin in pozornost, kar lahko posredno pomaga pri boljšem obvladovanju stresa med hujšanjem, kar je pomembno za dolgoročni uspeh.


Kdaj naj se uporablja izdelek?

Uporaba fat burnerjev je najbolj učinkovita, če jih jemljemo ob pravem času. Jemanje fat burnerjev zjutraj na prazen želodec lahko poveča vašo presnovo za ves dan, saj telo po nočnem postu potrebuje energijo in bo hitreje porabilo maščobne zaloge​. Jemanje fat burnerja 30-60 minut pred vadbo pa poveča vašo energijo, vzdržljivost in maščobno oksidacijo med vadbo. Kombinacija fat burnerja z vadbo namreč poveča termogeni učinek, kar pomeni povečano kurjenje kalorij.

Ker fat burner običajno vsebuje stimulante, kot je kofein, ga ne jemljite pozno popoldne ali zvečer, da ne bi motili vašega spanca. Vedno sledite navodilom na embalaži izdelka in priporočilom proizvajalca glede odmerjanja.


Razbijanje mitov o fat burnerjih

Mit 1: Fat burner lahko nadomesti dieto in vadbo

Velikokrat slišimo, da lahko s pomočjo fat burnerjev izgubimo telesno težo brez spremembe prehrane ali povečanja telesne aktivnosti. To je eden najbolj nevarnih mitov. Nobeno dopolnilo ne more nadomestiti osnov zdravega življenjskega sloga, kot sta uravnotežena prehrana in redna telesna vadba.

Naš nasvet:

Začnite z majhnimi spremembami v svoji prehrani, kot je zmanjšanje vnesene količine sladkorja in predelane hrane, in povečajte svojo telesno aktivnost. Tudi kratka 30-minutna hoja na dan lahko naredi veliko razliko.


Mit 2: Vsi fat burnerji so varni, ker so naravni

Veliko fat burnerjev se trži kot naravne rešitve, ki vsebujejo izvlečke zelišč ali drugih rastlin. Vendar naravnost izdelka ne pomeni nujno, da je tudi varen. Nekateri naravni izvlečki lahko interagirajo z zdravili ali imajo neželene stranske učinke.

Naš nasvet:

Pred uporabo kakršnih koli dopolnil se posvetujte s svojim zdravnikom, še posebej, če jemljete zdravila na recept ali imate kronične zdravstvene težave.


Mit 3: Fat burner deluje enako za vse

Vsako telo je drugačno, in kar deluje za eno osebo, morda ne bo delovalo za drugo. Metabolizem, zdravstveno stanje in druge individualne značilnosti lahko vplivajo na to, kako telo reagira na fat burnerje.

Naš nasvet:

Namesto da iščete čudežno rešitev in posegate po vedno močnejših fat burnerjih, poskusite sestaviti načrt hujšanja, ki je prilagojen vašim osebnim potrebam. To lahko vključuje prilagojen režim prehrane in vadbe, ki ga sestavi certificirani nutricionist ali osebni trener.

Mit 4: Hitra izguba teže je trajna

Fat burnerji lahko obljubljajo hitre rezultate, vendar je hitra izguba telesne teže pogosto povezana z izgubo vode ali mišične mase, ne maščobe. To pomeni, da teža lahko hitro spet naraste, ko prenehate z uporabo izdelka.

Naš nasvet:

Osredotočite se na postopno izgubo teže in zdravo hujšanje. Priporočljivo je, da na teden izgubite od pol do enega kilograma. Tako je večja verjetnost, da boste izgubljeno težo tudi dolgoročno obdržali.


Mit 5: Fat burnerji so dovolj za zdravo telo

Čeprav so lahko fat burnerji koristni za podporo vašim ciljem pri hujšanju, ne morejo zagotoviti vseh potrebnih hranil, ki jih telo potrebuje za zdravo delovanje.

Naš nasvet:

Poskrbite za raznoliko in uravnoteženo prehrano, ki vključuje veliko svežega sadja, zelenjave, celih žit in beljakovin. Ne pozabite tudi na zadosten vnos vode, ki je ključno za ohranjanje metabolizma in splošnega zdravja.


Uporaba fat burnerjev lahko pripomore k izgubi telesne maščobe ter predstavlja učinkovito orodje za premagovanje platojev pri izgubi kilogramov, vendar se je ključno zavedati, da so le en del sestavljanke. Prava čarovnija se zgodi, ko kombinirate pravilno prehrano, redno vadbo in ustrezna prehranska dopolnila. Prehranski dodatki za izgubo maščob so zasnovani tako, da povečajo metabolizem, zmanjšajo apetit in povečajo porabo energije, kar vodi do učinkovitejšega kurjenja maščob. V naši ponudbi lahko najdete učinkovit in kakovosten fat burner, ki vam bo pomagal pri doseganju vaših ciljev pri hujšanju. Pripravljeni na izgubo maščobe? Zdaj imate orodja, s katerimi lahko uspete.


Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.