Proteini.si
Prikaži 48 izdelkov
48 Izdelkov
Vemo, da je ukvarjanje s športom ključnega pomena za zdravje in optimalno telesno pripravljenost. A da bi lahko razvili ves svoj športni potencial, vam morajo včasih na pomoč priskočiti različna hranila – tudi minerali. Te pomembne snovi imajo v telesu veliko vlogo pri zagotavljanju energije za vadbo ter delovanju mišic in živčnega sistema.
Pri tem so ključni predvsem kalcij, magnezij in cink. Veliko jih lahko zaužijete s prehrano, a pogosto brez prehranskih dopolnil ne gre. Preverite našo ponudbo prehranskih dodatkov z minerali, oblikovano po meri športnikov.
Izbrani filtri:
Razvrsti po
olimp-chela-mag-b6-forte-shot-new-9x25mlOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 FORTE SHOT (NEW), 9x25ml
15,99 €
2 pakiranji | 2 okusaHitri nakup
olimp-chela-mag-b6-forte-shot-new-25mlOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 FORTE SHOT (NEW), 25ml
1,99 €
2 pakiranji | 2 okusaHitri nakup
olimp-chela-mag-b6-cramp-shot-new-9x25mlOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 CRAMP SHOT (NEW), 9x25ml
13,99 €
2 pakiranji | 2 okusaHitri nakup
olimp-chela-mag-b6-cramp-shot-new-25mlOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 CRAMP SHOT (NEW), 25ml
1,69 €
2 pakiranji | 2 okusaHitri nakup
usn-liv-smart-toned-lifestyle-fat-metabolising-support-drink-20x5gUSNUSN LIV.SMART TONED (LIFESTYLE & FAT METABOLISING SUPPORT DRINK), 20x5g
18,99 €
1 pakiranje | 3 okusiHitri nakup
scitec-chromium-picolinate-200mcg-100-tabletScitec NutritionSCITEC CHROMIUM PICOLINATE (200mcg), 100 tablet
8,99 €
Hitri nakup
ironmaxx-zinc-professional-365-tabletIronMaxxIRONMAXX ZINC PROFESSIONAL, 365 tablet
15,99 €
Hitri nakup
olimp-chela-mag-b6-100mg-60-kapsulOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 (100mg), 60 kapsul
11,99 €
Ni na zalogi
Obvesti me
nutrend-magneslife-10x25mlNutrendNUTREND MAGNESLIFE, 10x25ml
10,99 €
Ni na zalogi
Obvesti me
nutrend-magneslife-25mlNutrendNUTREND MAGNESLIFE, 25ml
1,29 €
Ni na zalogi
Obvesti me
scitec-monster-pak-40-pakScitec NutritionSCITEC MONSTER PAK, 40 pak.
39,99 €
Hitri nakup
scitec-mega-daily-one-plus-120-kapsulScitec NutritionSCITEC MEGA DAILY ONE PLUS, 120 kapsul
18,99 €
Ni na zalogi
1 pakiranjeObvesti me
proteini-si-zinc-100-tabletProteini.siPROTEINI.SI ZINC, 100 tablet
5,99 €
Hitri nakup
olimp-chela-mag-b6-cramp-20-sumecih-tabletOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 CRAMP, 20 šumečih tablet
5,99 €
1 okusHitri nakup
olimp-alkagen-120-kapsulOlimp Sport NutritionOLIMP ALKAGEN, 120 kapsul
13,99 €
Ni na zalogi
Obvesti me
vrhunski-optimum-whey-gratis-shakerSamo do razprodaje zalogVrhunski Optimum Whey + gratis shakerKupi ga tukaj!6 dni 14:29:48battery-vitmin-90-kapsulBattery NutritionBATTERY VIT&MIN, 90 kapsul
6,99 €
Hitri nakup
olimp-ferti-lady-15-vreckOlimp Sport NutritionOLIMP FERTI LADY, 15 vrečk
23,99 €
Zadnji kosi
Hitri nakup
olimp-ferti-man-15-vreckOlimp Sport NutritionOLIMP FERTI MAN, 15 vrečk
23,99 €
Ni na zalogi
Obvesti me
olimp-tri-mag-b6-30-tabletOlimp Sport NutritionOLIMP TRI-MAG B6, 30 tablet
3,49 €
Hitri nakup
19 od 48 izdelkov
Pokaži več

 

Kaj so minerali in zakaj so tako pomembni?

Minerali so osnovni gradniki našega telesa in so ključni za ohranjanje zdravja ter optimalno delovanje organizma. Skupaj z vitamini so pravzaprav tista hranila, ki jih najpogosteje omenjamo, ko si želimo zagotoviti zdravje in dobro počutje. Strokovnjaki nam še posebej v hladnejšem delu leta priporočajo uživanje karseda veliko sadja in zelenjave – dveh vrst živil, še posebej bogatih z vitamini in minerali.

Dovoljšen vnos mineralov je še posebej pomemben za športnike, ki svoje telo s treningi velikokrat podvržejo hudim obremenitvam. Zaradi naporov telo porablja veliko mineralov, napori pa zanj predstavljajo tudi stres, ki lahko privede celo do vnetij v telesu.

Minerali poleg tega pomagajo vzdrževati normalen srčni ritem, sodelujejo pri zagotavljanju energije za vadbo ter delovanju mišic in živčnega sistema. Delujejo kot katalizatorji presnove, saj telesu pomagajo prebavljati beljakovine, maščobe in ogljikove hidrate. Sodelujejo pri uravnavanju hormonov in vplivajo na kislinsko-bazično ravnovesje v telesu.

Poleg tega so minerali bistveni za zdravje kosti in pomagajo pri bolečinah v mišicah in sklepih. Njihov vpliv na vaše športne rezultate in regeneracijo je torej večji, kot si mislite.


Kateri minerali so za športnike najbolj pomembni in zakaj?

Med najpomembnejše minerale za športnike štejemo kalcij, cink in magnezij. Gre za snovi, ki lahko bistveno pripomorejo k vaši športni vzdržljivosti, hkrati pa vam zagotavljajo hitrejšo regeneracijo. Največ kalcija, cinka in magnezija najdemo predvsem v mlečnih izdelkih, mesu, stročnicah, oreščkih ter sadju in zelenjavi, predvsem zeleni listnati. A poudariti moramo, da je za optimalno počutje in dobre športne rezultate najpomembnejša uravnotežena prehrana.

Kalcij je znan po svojem blagodejnem vplivu na kosti. Cink je ključen za imunski sistem, celjenje ran in sintezo beljakovin, medtem ko igra magnezij pomembno vlogo pri proizvodnji energije, delovanju mišic in uravnavanju elektrolitov.

Če ste športnik, se morate zavedati, da intenziven trening in telesna aktivnost povečata potrebo po mineralih. Da bi lahko v telo vnesli vse potrebne minerale, priporočamo uravnoteženo prehrano, bogato s sadjem, zelenjavo, mlečnimi izdelki in polnozrnatimi žiti. Hkrati je pomembna tudi dovoljšnja hidracija, da nadomestite vodo, ki ste jo izgubili med treningi – minerali se namreč najbolje absorbirajo v družbi z vodo.

A včasih zaradi povečane potrebe telesa po mineralih ne morete dobiti vseh samo iz hrane, zato so prehranska dopolnila odlična rešitev. V naši ponudbi so na voljo v obliki šumečih tablet, praškov, kapsul, tablet ali napitkov – da bi vam omogočili kar najbolj preprost vnos pomembnih hranil, ki vam lahko na vaši športni poti pomagajo priti dlje in višje.


Ko na pomoč priskočijo z minerali bogata prehranska dopolnila

Kalcij

Kalcij je med minerali eden najpomembnejših za športnike, saj sodeluje pri krčenju mišic, ki so ključne za optimalno zmogljivost. Poleg tega prispeva tudi k ohranjanju normalnega srčnega ritma in zdravih kosti. Pomanjkanje kalcija je povezano z bolečinami v mišicah in utrujenostjo po vadbi, kar lahko poslabša vašo športno zmogljivost in pripravljenost telesa za treninge. Če ste športnik, je nujno, da zaužijete zadostne količine kalcija. Dobri viri kalcija so mlečni izdelki, kot so mleko, jogurt in sir, in temno zelena zelenjava (1).

Kalcij lahko v naši ponudbi najdete v kombinacijah z drugimi minerali ali vitamini, posebej oblikovanih za potrebe športnikov. Gre za visokokakovostna prehranska dopolnila uveljavljenih športnih blagovnih znamk, ki vas podpirajo na poti do zastavljenih športnih ciljev, so varna, neoporečna in preizkušena.


Magnezij

Magnezij je vpleten v več kot 300 metaboličnih reakcij v telesu. Spada med tiste minerale, ki so pomembni za krčenje mišic. Poleg tega vpliva tudi na delovanje živcev in uravnava kislinsko-bazično ravnovesje v telesu. Sodeluje pri presnovi ogljikovih hidratov in beljakovin, kar je pomembno za optimalno zmogljivost pred vadbo. Magnezij preprečuje tudi mišične krče, ki jih lahko občutite po naporni vadbi ter hkrati blaži utrujenost mišic po vadbi. Največ magnezija je v temno zeleni zelenjavi, oreščkih, stročnicah, tofuju, semenih in polnozrnatih žitih (2).

Naša spletna trgovina Proteini.si ponuja širok izbor kakovostnih prehranskih dopolnil z magnzijem, ki so posebej oblikovana za podporo športnikom. Izdelana so v skladu z najvišjimi standardi kakovosti, zagotavljajo optimalno absorpcijo in učinkovitost za izboljšanje športnih rezultatov.


Cink

Med minerali za športnike je pomemben tudi cink, ki pomaga uravnavati presnovo ogljikovih hidratov in beljakovin ter sodeluje pri sintezi hormonov, npr. testosterona. Cink je pomemben tudi za obnavljanje mišic in rast tkiv. Pomaga preprečevati bolečine v mišicah po napornem treningu ter zmanjšuje utrujenost. Pomembno podpira tudi delovanje imunskega sistema, zato ga marsikdo uživa kot preventivo pred prehladom. Veliko cinka je v mlečnih izdelkih, oreščkih, semenih in polnozrnatih žitih (3).

Pri Proteini.si se zavedamo, kako pomemben mineral je cink za vaše športne dosežke in za zdravje na splošno. Samo če se počutite dobro, ste zmožni izpeljati zadane treninge. V naši ponudbi zato najdete različna prehranska dopolnila s cinkom – ali v obliki tablet ali v obliki kapsul. Gre za izdelke priznanih blagovnih znamk športne prehrane z dolgoletnimi izkušnjami na področju prehranskih dopolnil za športnike. Vsi imajo visoko koncentracijo cinka in so bili preverjeni za varnost in neoporečnost.


Vitamini in minerali v kombinacijah

V naši ponudbi je na voljo tudi veliko prehranskih dopolnil, ki vsebujejo kombinacije vitaminov in mineralov, najbolj blagodejnih za športnike. Na voljo so naslednje kombinacije:

  • magnezij in vitamin B6,
  • multivitamin in minerali,
  • magnezij, kalij, vitamina C in B6,
  • cink, magnezij, vitamin B6,
  • kompleks vseh pomembnih mineralov: kalcij, magnezij, železo, cink itn.


S treningom, zdravim življenjskim slogom in minerali do boljših uspehov v športu

Uspeh v športu in doseženi športni cilji so zapleten preplet intenzivnih treningov, pravilne športne prehrane, zdravega življenjskega sloga in dovoljšnega vnosa hranil. Če vam jih ne uspe vnesti s prehrano, so tu naša prehranska dopolnila, ki z vitamini in minerali poskrbijo za popolno podporo telesu in treningom za odlične rezultate.


Vir 1 – Calcium Requirements for the Athlete (https://journals.lww.com/)

Vir 2 – Magnesium and the Athlete (National Library of Medicine)

Vir 3 – Zinc status in athletes: relation to diet and exercise (National Library of Medicine)


Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.