Proteini.si
Prikaži 18 izdelkov
MINERALI

MAGNEZIJ

18 Izdelkov
Magnezij igra pomembno vlogo v številnih procesih v telesu, saj sodeluje pri proizvodnji energije in pomaga ohranjati zdrave kosti. Pomaga vam lahko pri športnih uspehih in bistveno vpliva na vaše splošno dobro počutje, ne glede na to, ali ste profesionalni športnik, rekreativec ali pa se s športom ukvarjate le občasno. Pomanjkanje magnezija lahko vpliva na vašo fizično zmogljivost in vam pri ukvarjanju s športom povzroči težave, kot so mišični krči in utrujenost.
Ker je težko zaužiti potrebne količine magnezija samo s hrano, so prehranska dopolnila z magnezijem odličen način, da zagotovite zadosten dnevni vnos tega ključnega minerala. Oglejte si našo ponudbo magnezijevih dodatkov in izberite najboljšega za svoje potrebe.
Izbrani filtri:
Razvrsti po
olimp-chela-mag-b6-forte-shot-new-9x25mlOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 FORTE SHOT (NEW), 9x25ml
(več o ocenjevanju artiklov)
15,99 €
2 pakiranji | 2 okusaHitri nakup
dobrodelni-kolesarski-izzivKolesarimo za projekt BotrstvoDobrodelni kolesarski izzivPreberi več!5 dni 19:52:26olimp-chela-mag-b6-forte-shot-new-25mlOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 FORTE SHOT (NEW), 25ml
(več o ocenjevanju artiklov)
1,99 €
2 pakiranji | 2 okusaHitri nakup
olimp-chela-mag-b6-cramp-shot-new-9x25mlOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 CRAMP SHOT (NEW), 9x25ml
(več o ocenjevanju artiklov)
13,99 €
2 pakiranji | 3 okusiHitri nakup
olimp-chela-mag-b6-cramp-shot-new-25mlOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 CRAMP SHOT (NEW), 25ml
(več o ocenjevanju artiklov)
1,69 €
2 pakiranji | 3 okusiHitri nakup
nutrend-magneslife-10x25mlNutrendNUTREND MAGNESLIFE, 10x25ml
(več o ocenjevanju artiklov)
10,99 €
Ni na zalogi
Obvesti me
nutrend-magneslife-25mlNutrendNUTREND MAGNESLIFE, 25ml
(več o ocenjevanju artiklov)
1,29 €
Ni na zalogi
Obvesti me
olimp-chela-mag-b6-cramp-20-sumecih-tabletOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 CRAMP, 20 šumečih tablet
(več o ocenjevanju artiklov)
5,99 €
1 okusHitri nakup
olimp-tri-mag-b6-30-tabletOlimp Sport NutritionOLIMP TRI-MAG B6, 30 tablet
(več o ocenjevanju artiklov)
3,49 €
Hitri nakup
proteini-si-magnesium-15gProteini.siPROTEINI.SI MAGNESIUM, 15g
(več o ocenjevanju artiklov)
0,75 €
2 pakiranji | 2 okusaHitri nakup
proteini-si-magnesium-10x15gProteini.siPROTEINI.SI MAGNESIUM, 10x15g
(več o ocenjevanju artiklov)
6,49 €
2 pakiranji | 2 okusaHitri nakup
nutrend-magneslife-strong-60mlNutrendNUTREND MAGNESLIFE STRONG, 60ml
(več o ocenjevanju artiklov)
1,19 €
Zadnji kosi
Hitri nakup
nutrend-magneslife-strong-20x60mlNutrendNUTREND MAGNESLIFE STRONG, 20x60ml
(več o ocenjevanju artiklov)
21,99 €
Hitri nakup
battery-zma-90-kapsulBattery NutritionBATTERY ZMA, 90 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
9,99 €
Hitri nakup
olimp-gold-vit-complex-magnesium-20-sumecih-tabletOlimp Sport NutritionOLIMP GOLD-VIT COMPLEX + MAGNESIUM, 20 šumečih tablet
(več o ocenjevanju artiklov)
5,99 €
1 okusHitri nakup
olimp-chela-mag-b6-forte-250mg-60-kapsulOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MAG B6 FORTE (250mg), 60 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
10,99 €
Hitri nakup
ironmaxx-mg-magnesium-130-kapsulIronMaxxIRONMAXX MG MAGNESIUM, 130 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
13,99 €
Hitri nakup
olimp-zma-120-kapsulOlimp Sport NutritionOLIMP ZMA, 120 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
31,99 €
Hitri nakup
olimp-chela-mzb-zma-60-kapsulOlimp Sport NutritionOLIMP CHELA-MZB (ZMA), 60 kapsul
(več o ocenjevanju artiklov)
16,99 €
Ni na zalogi
Obvesti me
18 od 18 izdelkov

 

Zakaj je magnezij za športnike ključnega pomena?

Magnezij je eno izmed osnovnih mikrohranil, ki ne podpira le normalnega delovanja mišic, ampak prispeva tudi k ravnovesju elektrolitov, normalnemu energetskemu metabolizmu ter zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Njegova vloga v telesu jasno kaže, kako pomemben je za doseganje optimalne fizične zmogljivosti vsakega športnika.

Če ste športnik oz. športnica je torej ključno, da vzdržujete ustrezno raven magnezija v telesu, saj je neposredno povezan z delovanjem mišic in živčnega sistema. Magnezij pomaga pri sproščanju mišic po intenzivnih treningih, zmanjšuje možnost krčev in napetosti ter izboljšuje splošno mišično funkcijo. A poglejmo si podrobneje, kako vam lahko magnezij pomaga na vaši športni poti.


Vloga magnezija pri proizvodnji energije

Magnezij igra ključno vlogo pri proizvodnji energije v telesu, saj je nujno potreben za aktiviranje več kot 300 encimov, ki sodelujejo v presnovnih procesih. Ti encimi so ključni za pretvorbo ogljikovih hidratov in maščob v uporabno energijo. Zlasti adenozin trifosfat (ATP), glavni vir energije v celicah, mora biti vezan na magnezijev ion, da bi bil biološko aktiven. Zato je zadosten vnos magnezija bistven za vzdrževanje visoke ravni energije, ki je potrebna pri intenzivnih telesnih aktivnostih, in za hitro regeneracijo po vadbi. Ta vloga magnezija je podrobno opisana v številnih medicinskih študijah (1), ki potrjujejo pomen magnezija za energetsko presnovo pri športnikih.


Magnezij za boljšo vzdržljivost in zmogljivost

Ustrezen vnos magnezija je ključen za vse, ki si želite izboljšati svojo vzdržljivost in fizično zmogljivost. Magnezij pomaga pri regulaciji prekrvavitve, kar omogoča boljšo oskrbo mišic s kisikom in hranili, kar je še posebej pomembno pri dolgotrajni in intenzivni telesni aktivnosti. Ta proces je nujen za učinkovito delovanje mišic in lahko pripomore k večji vzdržljivosti. Raziskave kažejo, da lahko dodajanje magnezija izboljša zmogljivost pri vzdržljivostnih športih, saj povečuje razpoložljivost glukoze v mišicah in krvi ter zmanjšuje akumulacijo laktata, ki lahko povzroči utrujenost (2).


Magnezij in zdravje kosti

Magnezij ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja kosti, kar je še posebej pomembno, če ste športnik, saj so vaše kosti pogosto obremenjene in bolj izpostavljene tveganju za poškodbe. Magnezij je bistven za pravilno absorpcijo in presnovo kalcija, ki je ključen mineral za vzdrževanje močnih in zdravih kosti. Prav tako prispeva k dobri strukturi kostnega tkiva. Študije, so pokazale, da je magnezij ključen za vzdrževanje kostne gostote in preprečevanje osteoporoze (3), kar je še posebej pomembno pri športnikih, ki so nagnjeni k pogostejšim fizičnim poškodbam.


Kako telesu zagotoviti dovolj magnezija?

Čeprav je magnezij v hrani precej dobro prisoten – vsebujejo ga npr. zelena listnata zelenjava, polnozrnata žita oreščki in sončnična semena – je lahko vseeno pravi izziv zagotoviti zadosten dnevni vnos (4). Prehranska dopolnila z magnezijem vam lahko pri tem pomagajo in zagotovijo optimalno podporo telesu med intenzivno telesno aktivnostjo.


Kateri magnezij kupiti – izberite najboljšega za svoje potrebe

Izbira pravega magnezijevega dodatka je lahko zahtevna. Zavedamo se, da ima vsak športnik svoje specifične potrebe glede na vrsto in intenzivnost vadbe. Zato naša ponudba vključuje različne oblike magnezijevih dodatkov, od tablet do praškov in tekočin kot enostaven dodatek vaši dnevni rutini. Vsi izdelki so skrbno izbrani in testirani, da zagotovijo visoko kakovost in učinkovitost.

  • Magnezij kapsule: enostavne za uporabo in idealne za hiter vir magnezija pred ali po treningu.
  • Šumeče tablete magnezija: idealne za hitro pripravo napitka med ali po vadbi.
  • Magnezij v tekoči obliki: hitro se absorbira in je odličen za takojšnjo uporabo.
  • Magnezij v prahu: omogoča prilagoditev odmerka in se lahko meša z vodo ali drugimi tekočinami za enostaven vnos med aktivnostjo.

Magnezij je še bolj učinkovit za energijo in vzdržljivost, če je kombiniran z drugimi pomembnimi minerali in ključnimi vitamini. Zato je v naši ponudbi veliko izdelkov, v katerih magnezij ni samostojna sestavina, ampak deluje v kombinaciji z drugimi pomembnimi hranili, kot so vitamini B kompleksa, cink in drugi, ki se povečajo njegovo učinkovitost. Ta sinergija je še posebej koristna za izboljšanje mišične funkcije, preprečevanje mišičnih krčev in podporo pri zdravju kosti.


Magnezij – vaš partner v športnih izzivih

Vsak športnik oz. športnica ve, da športni uspeh ni le rezultat trdega dela, ampak je preplet dobrega treninga, pravilne prehrane in uporabe prehranskih dopolnil. Magnezij je eden od najbolj pomembnih mineralov za športnike, saj vam pomaga doseči optimalno raven zmogljivosti in ohranja vaše telo v najboljši možni formi. Ne glede na to, ali ste profesionalni športnik ali rekreativec, je magnezij za vaš športni napredek nujen.

Povzemimo še enkrat, kakšne so prednosti magnezija za športnike:

  • izboljša mišično funkcijo in zmanjšuje krče,
  • podpira zdravje kosti in preprečuje poškodbe,
  • povečuje energetski metabolizem in vzdržljivost,
  • pomaga pri sprostitvi in regeneraciji po intenzivnih treningih,
  • prispeva k boljšemu psihološkemu počutju in zmanjšuje stres.

Raziščite našo ponudbo dopolnil z magnezijem in izberite tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Naj bo magnezij vaš zaveznik v doseganju športnih ciljev in ohranjanju zdravja in vitalnosti. Dobrodošli v svet vrhunske športne prehrane, kjer je magnezij ključ do uspeha!


Vir 1: Magnesium and the Athlete (National Library of Medicine)
Vir 2: A Pilot Study on the Effects of Magnesium Supplementation with High and Low Habitual Dietary Magnesium Intake on Resting and Recovery from Aerobic and Resistance Exercise and Systolic Blood Pressure (National Library of Medicine)
Vir 3: Magnesium and osteoporosis: current state of knowledge and future research directions (National Library of Medicine)
Vir 4: Magnezij (prehrana.si)


Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.