Proteini.si
Jernej Kuntner
Naši junakiJernej Kuntner
Proteini.siAktivni radoznalec

Cilj: Jadranje na deski (windsurfing)

Jernej Kuntner

Jernej Kuntner je diplomirani dramski igralec, ki je že več desetletij vseprisoten v slovenskem kulturnem prostoru. Na televiziji in filmu je ustvaril precej nepozabnih vlog, od Mercatorija, Pšemeka, poštarja Radota, do poslanca Borisa Juga v seriji Najini mostovi, kmetiča Naceta Grošlja v seriji Sekirca v med in župana Karla Zabašnika v seriji Za hribom na Voyo. V gledališču, ki je njegova prva ljubezen, pa se tudi že več kot 15 let predaja dramskim predstavam za otroke in mlade znotraj Lutkovnega gledališča Ljubljana.

ŠPORT

Jernej, glede na to da si še vedno zelo aktiven pri svojem poklicu, verjetno le to od tebe zahteva tudi dobro fizično pripravljnost? Kaj ti pravzaprav šport pomeni in s katerimi športi se najraje ukvarjaš? In kako si začel svojo športno pot, te je zaznamoval kakšen poseben dogodek ali se z njim ukvarjaš že celo življenje?

Res je, fizična pripravljenost je pri mojem poklicu še kako pomembna, zato mi šport veliko pomeni. Šport je način življenja, šport je terapija. Šport je gonilo življenja in porok veselja in samozavesti.

Pozimi smučam, poleti windsurfam, vmes pa planinarim, telovadim in krepim telo in duha.

S športom se ukvarjam že celo svoje življenje. Vmes, ko sem nekaj let igralsko intenzivno deloval po celi Sloveniji in imel majhne otroke, sem malo pozabil nase in na užitke ob športni aktivnosti. Pa me je hitro spomnilo telo, da je potrebno za zdravje migat. Takoj sem se pognal v stare tirnice. Brez problemov. Telo in mišice namreč ne pozabijo, kar so bile navajene delat.

1 2

CILJI

Imaš za leto 2023 planiran kakšen poseben športni cilj, katerega si želiš doseči?

Letošnji cilj je, da se do poletja dobro pripravim na jadranje na deski - wind surfanje. Po parih letih »koronskega« poletnega planinarjenja, se letos namreč vračam na morje. In na surf.

Predvsem si želim biti fit in v kondiciji, imeti roke dovolj močne, za precej težko držanje jadra in noge v formi za obvladovanje deske, ki skače po valovih.

7 5

DOSEŽKI

Si mogoče na svoji rekreativni športni poti že dosegel kakšne cilje na katere si ponosen?

V športu sem dosegel le nivoje, ki so potrebni za rekreativca. Sem pa, lahko rečem, marsikje nadpovprečen rekreativec. :)

3 4

ŠPORTNA PREHRANA

Glede na to, da se že celo življenje ukvarjaš s športom, ti verjetno zdrava prehrana prav tako veliko pomeni? Predvsem nas zanima, kako poleg natrpanega urnika najdeš čas za pripravo zdravih obrokov? Kaj pa Proteini.si izdelki, kako vplivajo na tvoji športni poti in zakaj jih pravzaprav uporabljaš?

Zame je zdrava prehrana raznovrstna, domača slovenska hrana, pripravljena iz domačih ekoloških izdelkov in skuhana ter pripravljena doma.

Za dobro in zdravo prehrano se vedno najde čas. Oziroma, se ga vedno MORA najti. Umetnost je tudi to, da v vsakdanjem tempu in hitenju, uskladiš svoje obveznosti in urnike sam s sabo in potrebami svojega telesa in duše.

Izdelki Proteini.si mi pomagajo prebroditi trenutke lakote, ko sem na poti, ko sem med treningi in ko sem med službenimi obveznostmi. Raznovrstnost prehranskih izdelkov Proteini.si je skoraj čudežna. Bravo in hvala za vašo predanost nam in našim potrebam.

6 8

JERNEJEV NABOR PROTEINI.SI IZDELKOV

  • Vsakodnevno uporabljam kreatin, ki mi ob popoldnevih pomaga najti izgubljeno energijo in prepreči poseganje po nezdravih sladkarijah.

OLIMP CREATINE MONOHYDRATE POWDER

  • Pred treningom vzamem L-carnitin, največkrat kar v tekočini.

IRONMAXX CARNITINE PRO LIQUID - z okusom manga.

  • Med treningom pijem redno, esencialne aminokisline, ki pomagajo graditi mišice.

IRONMAXX 100% EAAS ZERO - okusov je veliko in vsi so krasni. Izjemni pa so zame gozdni sadeži in lemon mint.

  • Po treningu vedno in obvezno spijem beljakovinski napitek, ki nahrani utrujene mišice. Uporabljam sirotkine produkte, kot tudi veganske napitke. Rad imam:

OLIMP WHEY PROTEIN COMPLEX 100% - z okusom po piškotku

IRONMAXX 100% VEGAN PROTEIN ZERO - z okusom kokosa in črne čokolade.

  • Najljubši snack je proteinska ploščica:

PROTEINI.SI PROTEIN BAR - z okusom po kokosu ali čokolade in pomaranče.

861495372Obišči prvaka na družabnih omrežjih:

InstagramFacebook
Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.