Proteini.si
Miha Majetič
Naši junakiMiha Majetič
Proteini.siRekreativni kolesar

CILJ: kolesarska dirka ISTRIA300

Miha Majetič

Miha prihaja iz najlepšega gorenjskega kraja - Bled. Star je 32 let in je partner in oče dvema razigranima otrokoma, ki poleg redne službe in vzgoje, preživi kar nekaj časa na svojem kolesu oziroma v naravi. Že od samega začetka pa je zaposlen v podjetju Elmont Bled, kot monter, ki ureja svetlobne reklamne napise za večja slovenska in tuja podjetja (Petrol, OMV, Bauhaus, Volkswagen, Hofer, DM,...).

ŠPORT

Miha, kot si omenil nameniš veliko prostega časa prav športu, verjetno ti kar veliko pomeni? S katerim športom se trenutno ukvarjaš in kam segajo tvoji športni začetki, si že v mladosti kaj treniral?

Res je šport mi pomeni ogromno, že od malih nog svoj prosti čas najraje preživljam aktivno/športno, kar me vodi k izboljšanju razpoloženja, dvigu energije in hkrati tudi sprostitvi.

Pri mlajših letih sem se ukvarjal s košarko, ki sem jo treniral 11 let na visokem nivoju in v tem času dosegel naslov državnega prvaka v ulični košarki. Z igranjem košarke sem kasneje na žalost zaključil zaradi poškodbe kolena – strgana križna vez. Po rehabilitaciji poškodbe kolena sem se nekaj let rekreativno ukvarjal z različnimi športi, kot so tek, nogomet in hoja v hribe, pred približno 4 leti pa sem se bolj resno začel ukvarjati s kolesarstvom. Strast do kolesarjenja je iz leta v leto postajala večja in nazadnje prešla do tega, da v zadnjem letu skoraj ni bilo dneva, ko nisem sedel na kolo (v zimskem času na trenažerju).

Tako da je trenutno moja “droga“ in glavni šport kolesarjenje, poleg tega pa sem ljubitelj skoraj vseh, nam bolj prepoznavnih športov kot so nogomet, košarka, tenis ipd. Zelo rad se tudi zadržujem nekje visoko nad oblaki – hribi.

1

CILJI

Kakšni pa so kaj tvoji cilji za leto 2023, sigurno si si zadal kakšnega, zaradi katerega bodo tvoj priprave še bolj motivirane? Kaj pa kolesarske dirke imaš kakšno v načrtu, katere se želiš udeležiti?

Tako kot se je vsako leto večalo število prevoženih kilometrov na kolesu (v prvem letu nekje 3.000 km, v zadnjem letu pa približno 15.000 km), tako so se višali tudi zastavljeni cilji za prihodnost. Letošnji cilji niso več usmerjeni v povečevanje števila prevoženih kilometrov na kolesu, ampak seveda tudi v čim večjo udeležbo na takih in drugačnih amaterskih tekmovanjih.

Eden izmed konkretnejših ciljev za letošnje leto je tudi premagati MT. EVERESTING izziv, kjer je potrebno v enem dnevu prevoziti 8864 višinskih metrov na enem izmed poljubno izbranih “sosednjih klancev“.

Pripravljam pa se tudi na enega izmed večjih amaterskih tekmovanj ISTRIA300, ki bo potekalo 7.10.2023 v Poreču. Na tekmovanju je potrebno prevoziti 230 km dolgo traso s 3600 višinskimi metri.

Kot moj glavni cilj pa je, da nekoč dosežem svoj maksimum fizične pripravljenosti, saj menim, da imam trenutno še veliko rezerv.

4

DOSEŽKI

Na katere dosežke oz. cilje, si pa še kako ponosen, da si jih do sedaj uspel uresničiti?

Glede na to, da sem v tem bolj kot ne novinec, še nimam veliko rezultatov, saj se tudi nisem udeležil velikega števila tekmovanj.

Kljub temu je eden izmed večjih dosežkov ta, da sem na maratonu Franja dosegel uvrstitev, ki me je popeljala na amatersko svetovno prvenstvo v kolesarjenju, a se le tega kasneje po lastni odločitvi nisem udeležil, saj menim, da v tistem trenutku nisem bil fizično dovolj pripravljen, da bi lahko nastopil.

Za svoje trenutne dosežke, ki jih lahko izpostavim niso v tekmovalnih vodah. To so take in drugačne enodnevne trase, z zanimivi vzponi in prevoženimi kilometri.

Relacija Bled – Poreč: 234km

Krog okoli balatonskega jezera – 200km

Sella ronda in okolica (Italija) – 120 km in 3400 višinskih metrov

Kranjska gora – Vršič – Mangart – Kranjska gora – Več kot 100km in 2500 višinskih metrov

2

ŠPORTNA PREHRANA

Zdrava prehrana pri tebi verjetno igra kar pomembno vlogo. Kako najdeš čas za pripravo zdravih obrokov? Kaj pa Proteini.si izdelki, kakšen vpliv imajo na tvoji športni pot in zakaj jih uporabljaš?

Zdrava hrana zame predstavlja dejavnik, ki zelo pomembno vpliva na počutje in zdravje, hkrati pa mi omogoča hitrejše doseganje zastavljenih ciljev v športu. S primerno prehrano ustrezno zadostim potrebam po energiji, ki jo potrebujem in si s tem  povečujem vzdržljivost in moč ter se tako posledično lažje in hitreje regeneriram.

Trenutno je zame ravno to največji izziv, saj mi ob redni službi in dveh otrokih ne ostane veliko časa za pripravo obrokov, kar pomeni, da velikokrat le ti, z izjemo zajtrka, niso ravno optimalni. Zahvaljujoč Proteini.si izdelkom je bitka s tem veliko lažja, saj je v ponudbi veliko izdelkov, s katerimi lahko nadomestim nezdrave prigrizke in si hitreje/enostavneje pripravim obroke.

Ker se vedno bolj posvečam kolesarjenju se vsako leto v moji omari znajde vedno več vaših izdelkov. Izdelke uporabljam, ker pripomorejo k temu, da mi med aktivnostjo nikoli ne zmanjka energije ter k temu, da se zjutraj zbudim kar se da spočit in pripravljen na nove izzive. Stvar, ki pri meni igra največjo vlogo in mi trenutno najbolj pomaga oz. zame dela čudeže je magnezij. Ker pa je pri kolesarjenju zadostna količina hidratov med aktivnostjo zelo pomembna so tudi različni energijski geli in čokoladice nepogrešljive.

3

MIHOV NABOR PROTEINI.SI IZDELKOV

  • Vsakodnevno uporabljam BCAA-jke in pa magnezij, ki sta trenutna favorita. Sam okus pri izdelkih mi pravzaprav ni preveč pomemben (največkrat se sicer odločim za limono), bolj mi je pomembno, da se okusi pogosto menjajo, da se izdelka ne naveličam.

OLIMP CHELA – MZB (ZMA)

OLIMP BCAA 20:1:1 XPLODE POWDER

  • Trenutno uporabljam še:

OLIMP L-CARNITINE 1500 EXTREME MEGA CAPS

PROTEINI.SI PROTEIN MUESLI

USN DIET FUEL RTD, 8X310ML

  • Pred treningom vzamem VO2 Boost in BCAA

NUTREND VO2 BOOST

OLIMP BCAA 20:1:1 XPLODE POWDER

  • Med treningom ISO napitek, energijske GELE, BAR snack

OLIMP ISO PLUS POWDER

PROTEINI.SI PREMIUM ENERGY GEL

PROTEINI.SI ENERGY BAR

  • Po treningu pa pod nujno oskrbim svoje telo z magnezijem

PROTEINI.SI MAGNESIUM

91310582467Obišči prvaka na družabnih omrežjih:

InstagramStrava
Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.