Proteini.si
Sadik Mujkić
Naši junakiSadik Mujkić
Proteini.siRekreativni tekač

Cilj: Ljubljanski maraton

Sadik Mujkić

Sadik Mujkić je vrhunski slovenski veslač, ki je v svoji nadvse odlični 15-letni športni karieri osvojil kar dve bronasti olimpijski medalji. Po zaključeni športni karieri pa je svoje znanje, kot trener, delil med mlajše genaracije tega športa. Nekaj let nazaj se je odločil, da zapusti veslaške vode in se zaposlil na policiji, kot oskrbnik premoženja, kljub temu pa s športom nikakor ni zaključil, saj v njegovem življenju še vedno predstavlja veliko vlogo. Tek, kolesarjenje, smučanje to so discipline s katerimi se rekreativno največ ukvarja in v katerih nadvse uživa, ne manjka pa tudi vedno novih ciljev, katere si želi doseči.

ŠPORT

Sadik, šport ti verjetno kar veliko pomeni, glede na to, da se z njim ukvarjaš že celo življenje? Nam poveš kdaj se je začela tvoja profesionalna športna pot in kako izgleda zdaj, ko si umaknil iz veslaških voda?

Šport mi pomeni vse, v njem se človek sprosti, pozabi na čas in vse probleme ter je na koncu srečen kljub utrujenosti.

Svojo športno pot sem začel leta 1983, zaključil pa leta 2000. Kljub zaključku moje kariere kot tekmovalec pa sem tega leta postal trener veslanja in sicer vse do leta 2021.

Ker se od športa ne moreš kar tako ločiti, pa sedaj veliko tečem in kolesarim. Udeležujem se kratkih kot dolgih prog, pri kolesarjenju pa uživam v trasah, ki mi dajejo izziv s svojimi vzponi. V zimskem času pa kolo in tekaške čevlje zamenjam za smučke.

4 6

CILJI

Na svoji športni poti si bil vedno podvržen nekemu cilju, katerega si si zadal in mu kasneje sledil. Kako pa je s tem sedaj, imaš še vedno planirane kakšne posebne cilje, katere bi si želel osvojiti v letu 2023?

V letu 2023 se želim udeležiti nekaj tekaških prireditev in jih obenem uspešno zaključiti ter doseči dober rezultat.

To so: Nočna 10ka na Bledu, Ljubljanski maraton, tek na Blejski grad…

1 2

DOSEŽKI

V svoji nadvse uspešni športni karieri si dosegel kar nekaj pohvale vrednih dosežkov. Nam zaupaš na katere si najbolj ponosen?

Imam kar nekaj nastopov na svetovnih prvenstvih v veslanju. Leta 1986 sem postal mladinski svetovni prvak v dvojcu brez krmarja. Obenem pa sem nastopil 3 krat na olimpijskih igrah, iz katerih sem odnesel tudi dve bronasti medalji in sicer leta 1988 v Seoulu, v dvojcu brez krmarja in pa v Barceloni leta 1992 v četvercu prav tako brez krmarja.

2

ŠPORTNA PREHRANA

V času svoje profesionale kariere si bil verjetno primoran, dati velik poudarek tudi zdravi prehrani. Kako pa je s tem sedaj, so ti te navade zdrave prehrane še vedno ostale ali se je kaj spremenilo? Kaj pa Proteini.si izdelki, kako vplivajo na tvoji športni poti in zakaj jih pravzaprav uporabljaš?

V času svoje profesionalne kariere se sam nisem toliko ukvarjal z zdravo prehrano, saj smo imeli posebno ekipo, ki je skrbela za naše zdrave in potrebne obroke. Takrat sem sledil njim in njihovim nasvetom. Po karieri pa sem zašel v nek psihični problem, kjer sem imel v glavi, da se me lotevajo raznorazne bolezni. Seveda temu ni bilo tako pa vendar, zaradi takega razmišljanja se je to začelo kazati na meni po moji teži. Totalno sem opustil zdravo prehrano in tako začel jesti veliko nezdrave hrane. Potem sem le obiskal zdravnico, ki mi je povedala da moram stvari vzeti v svoje roke in začeti delati na sebi. Določil sem si obroke in odstranil iz menija veliko hrane, ki mi je bila sicer všeč, vendar ni bila zdrava. V svoj življenjski slog sem spet vključil šport, predvsem tek in tako v treh letih prišel iz 115kg na 83 kg. Zdrava hrana mi sedaj veliko pomeni, je pa zelo pomembno, da si pri tem vztrajen in se držiš discipline.

Čas, ki ga imam mi dovoljuje, da si pripravim zdrave obroke pred delom in tudi v času delovnega procesa. Kasneje kosilo in pa beraška večerja.

Izdelki Proteini.si, mi pomagajo, da se moje telo hitro regenerira in pripravi na delovanje za naslednji dan. Ko pa tečem ali se ukvarjam s katerokoli drugo obliko športa, pa je moja izvedba ne motena.

3

SADIKOV NABOR PROTEINI.SI IZDELKOV

  • Vsakodnevno uporabljam proteinsko kašo in arašidovo maslo za pripravo okusnega in hranljivega jutranjega obroka.

PROTEINI.SI PROTEINSKA KAŠA

PROTEINI.SI PEANUT BUTTER

  • Pred treningom vzamem proteinsko ploščico in spiijem nekaj požirkov izotoničnega napitka.

PROTEINI.SI PROTEIN BAR

PROTEINI.SI PREMIUM ISOTONIC

  • Med treningom pijem redno izotonični napitek, po potrebi pojem tudi kakšno energijsko ploščico.

PROTEINI.SI ENERGY + IMMUNO ISOTONIC

PROTEINI.SI ENERGY BAR

  • Po treningu vedno spijem beljakovinski napitek, ki nahrani utrujene mišice ali pojem kakšno beljakovinsko ploščico. 

USN BLUE LAB 100% WHEY PROTEIN

PROTEINI.SI PROTEIN BAR

  • Ko se odpravljam na kakšne daljše tekaške ali kolesarske trase sem vedno priskrbljen z energijskimi geli.

PROTEINI.SI ENERGY GEL

3541672Obišči prvaka na družabnih omrežjih:

Facebook
Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.