Proteini.si
Tanja Tomše
Naši junakiTanja Tomše
Proteini.siPohodnica

CILJ: Everest Base Camp Trek

Tanja Tomše

Tanjina poslovna pot trenutno poteka v podjetju Proteini.si v oddelku prodaje. Vsakodnevno poleg službe in družine uskladi svoj čas tudi za svoje športne užitke, kjer se umiri, sprosti in napolni svojo dušo in telo, z novo energijo in motivacijo, za dosego vedno novih ciljev.


ŠPORT

Tanja, si velika ljubiteljica narave in športa. S katerimi športi vse se ukvarjaš in kako usklajuješ vsakodnevne obveznosti s športom? Si že od nekdaj ljubiteljica športa ali se je ta želja porodila kar od enkrat?

Res je sem velika ljubiteljica narave in športa, zato tudi največkrat združujem eno z drugim. Moja velika strast so hribi, zato je pohodništvo na prvem mestu, obožujem pa tudi kolesarjenje in tek. V zimskem času se med vikendom velikokrat podam na kakšno turno smuko, ko pa pride na vrsto poletni čas pa le to zamenjam s plavanjem in raznimi trekingi.

Moj vsakdan izgleda nekako tako. Začne se ob 6. uri zjutraj, pred odhodom v službo uredim že določena hišna opravila, potem se odpravim v službo in okoli 17. ure, ko se vrnem domov, pripravim še kosilo. Po kosilu se vsak dan opravim na bližnji hrib - Kriška goro. To mi dnevno vzame 1 uro in 30 minut. To je čas moje sprostitve, umiritve, kjer si napolnim telo z novo energijo. Ko se vrnem domov postorim še ostala dela, likanje, kuhanje,... in tako je dan okog. Za vikend, ko imam časa malo več, so pa tudi treningi bolj obsežni in pridejo na vrsto tudi kakšni daljši pohodi, turne smuke, kolesarjenje.

Navdih za obiskovanje hribov sem dobila že kot otrok, saj sta oba moja starša velika ljubitelja hribov, zato so bili vikendi že v otroških letih povezani z hribi in pohodništvom.

1

CILJI

Kljub temu, da si že vsakodnevno zelo aktivna, imaš za to leto sigurno kakšen poseben cilj, katerega si želiš doseči?

Seveda, vsako leto si zadam kakšen cilj, saj je potem tudi fokusa in motivacije na samih treningih veliko več.

Eden od glavnih ciljev za leto 2023 je vsekakor treking - Everest Base Camp Trek Nepal, na katerega se odpravljava sama z možem. To bo najin že drugi obisk, kajti stati pod tako mogočno goro (Mt. Everest) na 5.500 m višine je res prav poseben občutek, katerega definitivno želim ponoviti.

Med drugim pa imam tudi cilj izboljšati lanskoletni rezultat v vzponih na Kriško goro - v letu 2022 sem osvojila 262 vzponov.

Na seznamu želja in kasnejših ciljev pa so še nekateri trekingi v tujini, katere si res želim obiskati npr. Patahonija, Kyrgyzstan,...

3

DOSEŽKI

Glede na to, da si vsako leto zadaš nek cilj, si jih verjetno dosegla že kar nekaj. Nam poveš na katere cilje si najbolj ponosna, da si jih osvojila?

Ja lahko bi rekla, da sem kar ponosna na svoj uspeh pri letnih vzponih na Kriško goro, se pravi 3. mesto pri junakih Kriške gore z osvojenim 262 vzponi. Kot pa sem že omenila, sem pripravljena to leto rezultat izboljšati in upam, da mi bo uspelo, vsekakor sem zelo motivirana in strmim k osvojenemu cilji.

Drugače pa sem zelo ponosna na vse slovenske vrhove, ki sva jih z možem osvojila, prav tako pa tudi vse trekinge, katere sva se udeležila v tujini. Izpostavila bi:

 • Indija - Ladak in Kašmir,
 • Pakistan,
 • Iran - Damavand,
 • Južna Amerika - Peru,
 • Nepal,
 • Francija - Chamonix,
 • Dolomiti,
 • Švica - Zermatt.

2

ŠPORTNA PREHRANA

Kakšen pomen pa ima pri tebi zdrava prehrana? Glede na to da delaš pri Proteini.si, si se verjetno spoznala s kakšnimi izdelki, ki ti pridejo še kako prav pri tvojih podvigih?

Zdrava prehrana ima pri meni kar pomembno vlogo, še posebej pri vseh podvigih, katere si zadam in pri treningih, katere opravljam vsakodnevno, je to nujno potrebno.

Vsakodnevno poskrbim, da so moji obroki kar se da polnovredni in raznoliki ter da vključujejo zadostno količino sadja in zelenjave.

Mi je pa delo v podjetju Proteini.si pripomoglo k spremembi prehranskih navad, tako da sem iz svoje prehrane izključila sladkarije in le to nadomestila z različnimi beljakovinskimi dodatki.

20220731 092616

TANJIN NABOR PROTEINI.SI IZDELKOV

 • Moja favorita med izdelki, katera uporabljam največ sta definitivno:

PROTEINI.SI 100% NATURAL WHEY

PROTEINI.SI PROTEINSKA KAŠA

 • Pri vseh večjih naporih imam seboj vedno energijske in izotonične izdelke, ki mi pomagajo, pri dvigu energije in oskrbi telesa z nujnimi elektroliti, da je cilj lažje dosežen:

PROTEINI.SI ENERGY BAR

PROTEINI.SI PREMIUM ENERGY GEL

PROTEINI.SI PREMIUM ISOTONIC

NUTREND CARNITINE DRINK

 • Po treningu pa si najraje privoščim že pripravljen beljakovinski šejk, ki je odličnega okusa in takoj na voljo za uživanje:

PROTEINI.SI PROTEIN SHAKE RTD


20221231 08554420230211 10062520220903 10511420221231 08554420221030 155556IMG 20220116 131800Obišči prvaka na družabnih omrežjih:

InstagramFacebook
Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.