Proteini.si
Ambasadorji

Jernej Kuntner brez scenarija, 1.del

jernej-kuntner-brez-scenarija
Tedenski dnevnik rekreativnega športnika in igralca, 1. del

Drage Proteinovke in Proteinovci. Naj se za začetek na hitro predstavim. Sem moškega spola, 50+, zelo aktiven- poslovno in telesno. Pozimi smučam, poleti planinarim in windsurfam. Vmes pa vse ostalo, kar vam bom v obliki dnevnika podajal skozi prihodnji čas. Vstajam zgodaj, legam zgodaj. Zadnja tri leta se prehranjujem po načinu vmesnega postenja 16/8. Če imam celodnevna snemanja, pa na način 12/12. Vse od leta 1999 upoštevam prehranjevanje za krvno skupino 0 – kolikor se le da. Trenutno vozim sponzorsko Hyundai Kono N, relly verzijo, kar N pomeni, z 280. konjskimi močmi. Na Hyundai Slovenija očitno mislijo, da sem že v krizi srednjih let. Sem tudi slovenski ambasador za oblačila Colmar Originals. In sem Heroj za naše/vaše Proteini.si

Moj zapis se prične s petkom, 31.marca 2023…

Petek, 31.3.23

Vstanem zgodaj. Rahlo nervozen, saj je danes ob 10. Strelska tekma DOVL na Strelišču Rudnik. Tekmujem kar v dveh kategorijah, pištola VK in puška z gladko cevjo. Oboje na 25 m. Pojem zajtrk, kašo Proteini.si in se pripravljam, mentalno in telesno. Kratka telovadba. Proteinski napitek Proteini.si. Mislim, da sem kar dobro pripravljen. Po tekmi letim s Harčijem Amičijem, obrezati prevelike in previsoke ciprese. Delo je zamudno in dan se prevesi v popoldne. Ravno ob koncu vrtnarskih del, dobim klic žirije strelskega tekmovanja, da naj pridem po zlato medaljo v kategoriji puška z gladko cevjo. Vesel k internet šibam na strelišče in prevzamem kolajno. Zlato. Kar ne morem verjeti. Doma malo popraznujemo in že je tu večer, ko je potrebno pogledati kakšno serijo. Pa zaključiti zelo uspešen dan.

Image from iOS (4) Image from iOS Image from iOS (7) Image from iOS (5)

Sobota, 1.4.23

Zbudim se rano, potelovadim jutranjo raztezno serijo, spijem kavico. Preberem novice in delček knjige. Mirno jutro, brez prvoaprilskih fint, mine kot bi mignil. In že se odpravim z ženo na kosilo ob Tednu restavracij. Zanjo je to presenečenje, sam pa sem organiziral rezervacijo v Gostilni Debeluh v Brežicah. Pet hodno kosilo je izjemno. Chèf Jure Tomič mojster. Bravo. Na poti nazaj se ustaviva pri prijateljih na Drnovem pri Krškem. Potem sva šla domov. (to je parafraza stavka iz mojih opisov vikendov iz tretjega razreda OŠ Trnovo. Vsakič sem zapis tako končal, nezavedna finta oziroma ponavljajoča se rutina, na katero me je opozorila učiteljica. Potem je bila to naša družinska finta. “…In potem smo šli domov”) Popoldne je lepo in sončno, večer še lepši in brez dela. Lep dan je bil.

Image from iOS (2) Image from iOS (1)

Nedelja, 2.4.23

Nedelja kot nedelja. Ne delanje. Doma, počivanje, vmes pa seveda tudi en kup opravil po hiši. V hiši nikoli ne mores biti čisto brezdelen. Ojej, tako pač je. Lep dan je bil. In potem smo šli domov.

Ponedeljek, 3.4.23

Nov delovni teden se prične zjutraj z razmigavanjem. Šibam v mesto, hiter sestanek z urednico Jerco Legan, glede mojega novega projekta, ki naj bi se realiziral v maju. Upam, poročam o napredku in končni izršitvi. Ob 10. predstava v teatru. Skrivno društvo KRVZ, skoraj dveurna uspešnica za otroke in mlade. Štirje otročki iščejo po Ljubljani zdravilno zel, zdravilo za našega ljubljanskega zmaja Lintverna, ki je že stoletja skrit nekje v grajskem griču. Po kosilu malce popoldanskega počitka, malce učenja teksta za filmsko avdicijo, nato imam ob 17. še en KRVZ, še eno predstavo. Polna dvorana nas napolni z veseljem in spoštovanjem do staršev, ki vozijo otroke v gledališče in s tem vzgajajo bodoči ponosen rod slovenskih intelektualcev. In potem smo šli domov.

Torek, 4.4.23

Jutro kar rahlo nervozno, v pričakovanju snemanja selftape-a. Ime pove, da to opraviš sam, posnameš svoje besedilo za filmsko avdicijo. A dane mi pomaga prijatelj, režiser Slobodan Maksimović, saj moram posneti tekst v bosanskem jeziku. Tu je pa zelo dobrodošla njegova strokovna pomoč. Na koncu je Slobi zadovoljen z mojim delom, zato lahko pošljem self tape na agencijo Actors Slovenia, kjer kolegica igralka Vida Cvar opravlja prekrasno delo za nas, špilavce…

Ob 11. Sem v Studiu Ritem, kjer snemam sinhronizacijo Disneyevega shorta. Danes je to kratek animirani filmček iz pred leti uspešne celovečerne risanke V višave. Stari junak Karl (igra ga moj oče Tone), se s svojim psom Dougom (igram ga jaz), pogovarja o svojem novem podvigu. Več ne smem povedati, ker sem zavezan k molčečnosti. Taka so pač pravila v sihro biznisu.

Popoldne odlomim en malo daljši trening, z vsemi dodatki Proteini.si

In potem smo šli domov.

Image from iOS (8)
Slika iz moje video-avdicije.

Sreda, 5.4.23

Vstanem zarana, v mrzlem jutru na kolesu do centra, do teatra LGL, kjer nas čaka bus za gostovanje v Mežici. Ob 11. in ob 17. imamo tam predstavi KRVZ. Vmes nas pelje organizator na zelo okusno koroško kosilo s “tolstimi grumpi”, perfektno delicijo koroške kulinarike. Morate poskusiti, ko boste tam.

S kolegi in kolegicami igralci se v poznih urah tega dne vrnemo v Lubljano. In potem smo šli domov.

Četrtek, 6.4.23

Jutranja telovadbica, da se kosti in kite prebudé. Pripravim se na strelski trening, pojem ob 10. zajtrk in ga pičim s Kono N na strelišče. Streljam samo pištolo, ker tu bolj potrebujem trening kot pri puški. Opravim, počistim, pospravim in se odpravim. Tokrat v studio ustvarjati nov reklamni projekt za veliko trgovsko tvrdko. ne bomo o imenih katero, … no za Hofer. Med snemanjem se smejimo in uživamo ob mojih kreacijah in norih domislicah perfektne ekipe kreativcev in umetnikov. Popoldne je lep, sončen veliki četrtek, malce se pripravljamo na velikonočne praznike. Šunka je kupljena, hren tudi, tatarc tudi, francoska tudi, jajca tudi… Soseda bo jutri zjutraj na pragu pustila pisker s čebulno vodo, za farbanje jajc. Potičke imamo pa naročene pri Ivi. Vse je lepo. Hvalabogu da imamo mir. Lep dan je bil. In potem smo bli doma…

Veliki petek, 7.4.23

Čeprav je ponekod po Evropi že praznik, eden največjih v krščanskem svetu, je pri nas še delavno… Zjutraj mi poštarica dostavi veliki paket Proteini.si, velik kot se za veliki petek spodobi.

Image from iOS (3) Image from iOS (10)

Ob 9.30 spet studio za Hofer, (vmes žena doma farba pirhe). Po snemanju šibava s Hyundajevo raketo Kono N, v Senožeti , v bar Ivi, h gospe Ivi, po potičke od Ivi. Noroooo okusne, top potičke. Vredno poskusiti. Vmes pri njih pojeva prvovrstne pečene postrvi in s potičkami v kufrraumu letiva proti obali, kjer imam ob 15. sestanek na Bori Sportgroup v Izoli glede oblačil Colmar Originals za poletje 23. Uspešno tudi to opravljeno, sprehod po sončku ob morju in zvečer rahla večerjica pri prijatelju Sašotu Margonu na Belem križu. Malo sem prehitro končal post, mislim predvelikonočni, ker sem pojedel slastno žolico tega mojega amaterskega kuharsega mojstra. Greh bi bil, tega NE pojest. In potem smo šli domov.

Image from iOS (9) Image from iOS (11)

Pa mirno veliko noč voščim.

Se beremo naslednji teden. Uspešni bodite vmes, aktivne treninge vam želim in privoščim vam prvovrstne izdelke Proteini.si
Piše: Jernej Kuntner

Kategorija: Ambasadorji

Objavljeno: 14.04.2023 09:27

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.