Proteini.si
Ambasadorji

Jernej Kuntner brez scenarija, 5. del

jernej-kuntner-brez-scenarija-5-del
Tedenski dnevnik rekreativnega športnika in igralca, 5. del

Petek, 2.6.

Četrtek se začne zelo mirno. Nenavadno za delovni dan. Zjutraj odpišem odgovore novinarju Romanu Turnšku, ki redno skrbi za moje pojavljanje v različnih medijih. Zelo prijazno od njega. Z veliko mero spoštovanja. Nato se pripravim na “conference call” , torej skype pogovor z Jody, ki je odgovorna z ameriške strani za novo risanko, ki jo bomo sinhronizirali. Ne smem preveč povedat, a bo že tretji del in bodo Trolli. Ups, na, pa sem ga polomil, … Haha… Spet bomo delali v Studiu Ritem in z uigrano ekipo. Le igralcev v novih vlogah še nismo določili, ker nam jih v bistvu Američani. Mi pošljemo naše tri predloge, potem pa oni izberejo. Ali pa tudi ne. Pa moramo mi spet jovonanovo v izbor in v nove VT-“voice teste”, glasovne teste za igralce. Uf, včasih je kar na glavo…

Po confcallu z Ameriko, imam pa dan zase. Malo regeneriram, ker sem se včeraj s kmetskimi opravili, za katere nimam kondicije, malce preveč utrudil. Dan mine kot bi mignil. Brez dela, a s kar nekaj jela. Kot bi rekli po staroslovensko. In potem smo šli domov.

Sobota, 3.6.

V soboto zjutraj malce pospim, malo je tudi musklfiber usekal, seveda drugi dan po naporu, torej košnji na vikendu v četrtek. Pride paket od Proteini.si. Juhuhuuuuuu, big pack. In potem je čas, da se malo raztegnem, pomigam in popijem regeneracijski napitek Proteini.si, ki ga prvič stestiram. Perfekten produkt, meni čisto nov način regeneriranja. Izjemno!!

3

Potem pa imam popoldne piknik z mojo generacijo biologov 1990/91. Namreč, preden sem se vpisal na AGRFT, sem bil eno leto na biologiji. Čudna so pota gospodova. Imamo se prekrasno, obujamo spomine, vsi se me nekako spominjajo kot štoserja, vedno sem baje kako ušpičil. Pa že takrat sem se bojda hecal “po češko”, kar je kasneje, leta 1997, pripeljalo do mojega komičnega lika Pšemeka Kovacsa… Lepa so pota gospodova. In potem smo šli domov.

1 copy


Nedelja, 4.6.

Nedelja spet ne-delna. Tako je tudi prav. Z ženo si pogledava imeniten dokumentarec “ What is a woman”, ki naju za cel dan vklene v debate in premišljevanja o tej problematiki modernega sveta. Vredno ogleda, jasno. Da se malce ustavimo in predihamo prehitre odločitve in dejanja, ki so popolnoma nepreizkušena, degenerativna in celo nevarna za otroke in mlade. Zelo nevarna. In to vse samo v službi velikega korporacijskega kapitala. Strašno.

In potem sem bil pretresen doma.

8

Ponedeljek, 5.6.

Dopoldne odtelovadim eno rundo, Ironmaxxove EA spijem in regeneriram z regeneracijskim napitkom in odletim na upravno enoto, kjer si dam delati novi potni list. Že vse od 2012 ga nimam. Ker ga nisem potreboval. Zavoljo velike EU in potovanja z osebno izkaznico. A slej ko prej bom potreboval tudi pasoš, pa sem izkoristil prosti čas in ga dal v izdelavo. Popoldne dežuje k pr norch, pa sem lepo doma in notri, na kavču in bulim serije. Trenutno gledam House of the Dragon, serijo, ki se odvija 200 let pred dogodki v Game of Thrones. Dobro, a vseeno ne premaga vrhunske serije GOT. In potem sem bil doma.

PS Aja, tudi dan potem, po dokumentarcu What is a woman, nenehno premišljujem o tem, kaj čaka moje vnuke, pa vaše otroke in vnuke v tem novem, vsedopuščajočem svetu. Glas razuma je očitno trenutno zelo utišan in zaničevan. Zakaj?

1

Torek, 6.6.

Zjutraj imamo sestanek za izvedbo reklam za eko čistilne produkte Apinature.si, kjer bom jaz odigral modernega moškega, ki prevzema domača dela in opravila in čistila… Scenariji so hecni, izvedba bo pa, upam, tudi hecna. Pravočasno javim.

Potem letim v Studio Ritem, kjer so še neki sinhronizacijski popravki za Ninja želve, ki smo jih ravno končali.

Popoldne se posvetim novi aplikaciji za štetje vnosa kalorij, kar je trenutno moj izziv. Namreč, že vse od leta 2020 sem na vmesnem postenju 16/8, počutim se top, treniram letom primerno, prehranjujem se v tem 8.urnem oknu, ki je dovoljen v intermittend festingu 16/8. A nekaj me je vendarle ves čas preganjalo. Koliko lahko človek kalorično vnaša vase hrane v dovoljenem osem urnem oknu? Lahko mirno prekoračuješ vnos kalorij, ki je za tvoja leta in težo predpisan. Pa saj itak potem 16. ur nič ne ješ in telo počiva in melje svoje procese… A mislim, da ni tako. Vseeno se moraš držati meja in jih ne prekoračevati. Haha. No, to je moja naloga za v prihodnje, da si to dokažem ali si to ovržem. ( Seveda bi lahko o tem tudi bral razne forume, a ne dam več kaj dosti na mnenja nepoznanih ljudi, ker je na netu res lahko že vsak doktor in mojster in profesor in grand maister… zato bom sam stestiral in ob enem imel nov izziv! )

In potem smo šli domov.

2 copy

Sreda, 7.6.

Dan za aktivno lenarjenje. Jutranja telovadba je pa obvezna. Pa fruštek ob 10. Pričakam ga kar lačen, po 16 urah posta. Včerajšnji dan sem zaključil z 48 kalorijami minusa, na že tako ali tako omejeno število vnosnih kalorij. Pojem hrano in vnesem prehranske dodatke… glukozamin, Strong bones, Teston, vse od Proteini.si. Potem napišem dnevnik Heroja malo za nazaj, se malo “brcam v rit”, kot pravi stari pregovor, … Ob 12 pa imam v Murgle centru masažo obraza pri Beauty Healing by Zhanna, po novem maderoterapijo obraza,… Noro. Prerojen in pomlajen stopim v sončni dan in uživam v dnevu. Aktivno, čuječe užijem dan. In potem sem bil doma.


Četrtek, 8.6.

Dan Primoža Trubarja je danes. Prav je, da se spomnimo tega velikana slovenske kulture. Vsaj enkrat na leto. Slovenska beseda bi bila brez njega kasneje poenotena, kasneje natisnjena v knjigi. Živelo torej 1550. leto, ko je Trubar natisnil Katekizem in Abecedarij, torej prvi tiskani knjigi v slovenskem jeziku. Za majhen, takrat še nesamostojen narod, je bilo to nekaj nepredstavljivega. Veliko večji evropski narodi so tiskano knjigo v svojem jeziku dobili mnogo kasneje! Torej je današnji dan res vreden ponosa in spomina.

Dopoldne pičim s kolegico Sašo Pavlin Stošić na en potep in snemanje najinih vozil Hyundai. Ona ima Kono hybrid, jaz trenutno Kono N, torej rally varianto z 280. konjički pod pokrovom motorja. Mine lep, sončen dan okoli Horjula, posnameva imenitne kadre in točno v največjem nalivu, ki je zadel Ljubljano, se vrneva v mesto. In potem smo šli domov.

2 10

P.S. Tisto aplikacijo za vnos kalorij že bolje obvladam. Res se kaže, da je tudi pri vmesnem postenju potrebno paziti na količino vnešenih kalorij… Haha… Bodite zdravi, telesno in umsko in dobro trenirajte.

Piše: Jernej Kuntner

Kategorija: Ambasadorji

Objavljeno: 09.06.2023 08:00

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.