Proteini.si
Ambasadorji

Jernej Kuntner brez scenarija, 6. del

jernej-kuntner-brez-scenarija-6-del
Tedenski dnevnik rekreativnega športnika in igralca, 6. del

Petek, 9.6.

Poskočno v novi dan. Raztezanje obvezno, kurkuma obvezna, kavica tudi. Nato se pripravljam na predstavo Čarovnik iz Oza. Nastopil je teden te predstave. Predstave namreč igramo po tedenskih blokih, ker so scene pretežke in prekomplicirane, da bi jih menjavali iz dneva v dan. Zato scena za predstavo stoji na odru en teden, manj ali več, mi pa igramo po blokih. Zelo se veselim igrati Oza, je res posebna predstava in poseben lik. Veliki Oz, vsevidni vseved, vsevedni vsevid, mojster je vešč, mojster veščin, … Po predstavi čestitam Alenki Tetičkovič za rojstni dan, odhitim na trg k moji solatarici Aniti in spet odnesem tri polne vreče zelenjave… Spet bomo zdravo jedli.

In potem sem šel domov.

3 4

Sobota, 10.6.

Danes dopoldne ni Oza, imam pa za posneti self tape za eno avdicijo preko agencije Actors Slovenia. Posnamem v paru z mladim igralcem Janom Gerl Korencem, ki igra mojega sina. Postaviva stojalo z “ring lightom”, naštudirava in odlomiva. Hitro, elegantno, kvalitetno. No, vsaj upam da…Haha… Odtelovadim en trening, popijem imeniten Recovery napitek Proteini.si. In sem spet pri moči. Popoldne pa peljem nečake na premiero svoje sinhronizacije Spiderman- Across the Spider-verse v Cineplexx na Rudnik. Dolg film, a presenetljivo hitro mine. Seveda se vmes smejim fintam in hecom, ki smo jih med snemanje ušpičeno posneli. Otroci pa tudi navdušeni po dolgi animirani akciji. Ker je trgovina Proteini.si čisto blizu Cineplexxa, skočim še tja malo pošnofat za novostmi. Kaj vse nudi ta imenitni Proteini.si svet. Kot bi Alica stopila v čudežno deželo se počutim. In potem smo šli domov.

6

Nedelja, 11.6.

Nedelja je danes “delja”, torej delovnik. Ob 11. imamo razprodano predstavo Čarovnika iz Oza. Hvala vsem mamicam in očkom, babicam in dedkom, tetam in stricem, ki pripeljete svoje otroke v gledališče in s tem skrbite za pravilen razvoj intelekta mladega nadebudneža. Zakaj teater, gledališče, je živa magija, je nenehno čudenje, je prebujanje domišljije na najboljši možen kreativen način. Obenem pa mi, igralci, skrbimo za vrhunske in kvalitetne predstave, ki pomagajo otrokom do popolnega vživetja v dogajanje in čarovnijo gledališča. Hvala vam še enkrat, ker vam ni vseeno, v kak svet rastejo vaši otroci. Kajti samo razgledani, kreativni in zato pokončni ljudje bodo lahko vodili bodoče življenje. In potem smo šli domov.

Ponedeljek, 12.6.

Ob 10. spet Oz, tokrat so v avditoriju učenci. Spet bi se rad zahvalil, tokrat pa učiteljicam in učiteljem, ki tako polno in predano skrbijo za bodoče rodove, čeprav jim klima v državi in modernem svetu ni naklonjena. Vse preveč je pravic otrok in nič kaj dosti obvez. In učitelj mora v tem duhu voziti skozi najboljšo možno vzgojo naših otrok. Hvala hvala hvala. Kapo dol. Brez dobrega šolstva bomo nazadovali v spodnje povprečje, česar si pa noben narod ne želi.

Ob 12.15 imam z Jerco Legan sestanek na založbi, kjer se dogovarjamo za izid moje nove slikanice. Urednica je navdušena, midva pa tudi. S skupnimi močmi in znanji bomo, upam, pripeljali to poučno in skrivnostno knjigico do tiska in do vas, bralcev. Več pa seveda poročam, ko bodo zvezde migljale v pravo smer. Haha.

In potem smo šli domov.

5

Torek, 13.6.

Junij je že v polnem zagonu, čeprav je letos deževno muhast, kot bi bil april. Danes se spomnim, da sem 7. junija preskočil spomin na rojstni dan Princa, meni najljubšega glasbenika, ki vse od prerane smrti leta 2016 ustvarja glasbo na božanskem nivoju, v božjem bandu, skupaj z istega leta preminulimi- David Bowiejem, George Michaelom, Leonard Cohenom, … Lep band si je omislil Vsemogočni leta 2016, torej leta, ko je umrla glasba, kot se reče … The year the music died.

( 3. februar 1959, ko so umrli v avionski nesreči trije mladi glasbeni zvezdniki , Buddy Holly, Ritchie Valens in J.P. Richardson, so pa poimenovali –Dan, ko je umrla glasba, the Day the Music Died. )

Res velika škoda, da Princa ni več med nami.

Ob 10,. spet Čarovnik iz Oza, pa vmes malo domov, kosilce, popoldanski počitek in spet nazaj v teater. Ob 18. namreč spet potovanje v Oz… Po predstavi še skok v Zajčjo dobravo na Lady piknik. Pod klobuki. A jaz ne nosim klobukov. Pa si zato nisem nobenega nataknil. Saj, kot je rekel Mikič, “se Ferrarija ne pokriva”… Hahaaa. Prijetno druženje s, predvsem, pevskim svetom. Naredim en pozdravni giro med množico s kolegico igralko Gaio Višnar. In potem smo šli domov.

2 1

Sreda, 14.6.

Dan brez gledališča, ker se scena Čarovnika iz Oza prestavlja v Mursko Soboto. Tam imam namreč v četrtek in petek predstave v Gledališču Park.

Torej imam prost dan. Potreniram malce, malce pa tudi počivam. A popoldne vseeno šibnem na Krafft-igralski filmski festival v Kranju, kjer se udeležim delavnice-workshopa, kako se pogovarjati s producentom. Predavatelj John nas izzove, da v parih odigramo, izmenjajoč vloge igralca in producenta. Jaz z Mojco Fatur poskušam impro pogajanja za honorar. Nato nam popravlja napačne poteze in nas nauči novih trikov, ki se pojavljajo v našem poslu. Izjemno, moram priznati. A če mi bo to koristilo pri naslednjem pogovoru za novi projekt/honorar, pa ne vem…Haha. Bom poročal.

Po delavnici s kolegicami in kolegi igralci še malo podebatiramo, užijemo krasen večer pri Stolpu Škrilovec in potem smo šli domov.

7

Četrtek, 15.6.

Zarana, ob 5.40 se odpeljem od doma, poberem kolege, Ajdo Toman, Jana Bučarja in Mateja Zemljiča in ga pičimo s Hyundai Kono N, “280 konjskim grip monsterjem”, proti Murski Soboti. Predstava ob 9.30 in ob 11. Otroci in učiteljice navdušeni, mi pa seveda z njimi. Ni lepšega kot nasmejati in navdušiti našo mladino, ki je navajena in razvajena vsega in vsakršnega programa. Veseli igralci se nato podamo v hotel Zvezda, se namestimo v sobah in potem ga pičim na kosilo v gostilno Rajh v Bakovce, kjer mladi chef Leon, tretja generacija stare priznane gostilne, pripravi izjemne dobrote. Uživam in mljaskam, obenem pa izmenjujem modre besede s starim šefom Nacetom Rajhom. Po ekskvizitnih delicijah v Bakovcih, skočim še do njihove gostilnice v Murski, Uno, kjer me pričakata še druga generacija Rajhov, Damir in Tanja. Moja generacija sta, a sta že dvakrat dedek in babica. Blagiiiič. Tudi sam sem ljubitelj otrok in bi si že kar želel živeti s svojimi vnučki. No, upam, da se mi nekoč uresničijo želje. Popoldne v Murski je mirno, lepo, panonsko… In potem sem šel v hotel…

9 8


P.S. naslednjič boste pa izvedeli, kaj se je dogajalo naslednji dan, v petek 16.6. v Murski, na predstavi Čarovnik iz Oza… Srečno in lep začetek poletja s Proteini.si izdelki…
Piše: Jernej Kuntner

Kategorija: Ambasadorji

Objavljeno: 16.06.2023 08:00

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.