Proteini.si
Ambasadorji

Kristjan Čeh o diamantni ligi in ciljih za letošnjo sezono!

kristjan-ceh-o-diamantni-ligi-in-ciljih-za-letosnjo-sezono
Želiš izvedeti več o tem, kakšne cilje ima Kristjan Čeh za letošnjo sezono in kako se bo spopadel z najboljšimi na elitnem atletskem tekmovanju v Diamantni ligi? Svetovni prvak v metu diska in Proteini.si ambasador v intervjuju z nami deli svoje misli o prihajajoči sezoni, treningih in nepogrešljivih spremljevalcih pri lovu na nov osebni rekord.

1. Kakšen je občutek nastopati v diamantni ligi in kaj ti kot metalcu diska ta dogodek pomeni?

Občutek je seveda, res dober, kajti to je največja serija mitingov na svetu in je takoj za OI, svetovnim in evropskim prvenstvom, v kateri tekmujejo praktično vsi najboljši atleti.

2. Kakšen je tvoj režim vadbe za tekmovanja in kako usklajuješ zahteve vadbe z drugimi vidiki svojega življenja?

Ponavadi imam po dva treninga na dan. Zjutraj mete, popoldan pa uteži in vaje v fitnesu. Tako da približno 4 ure dnevno preživim na treningu. Potem pa je tukaj še velika količina regeneracije, ki je pri meni ključnega pomena, da lahko opravljam tudi težke treninge. Ker pa je pri meni zdaj šport postal kot služba, se bolj druge stvari prilagajajo športu in treningom in ne obratno.

3. Kako se fizično in psihično pripravljaš na veliko tekmovanje, kot je Diamantna liga?

Posebnih priprav na Diamantno ligo nimam, saj jo jemljem, kot vsako drugo tekmo ter poskušam pokazati le najboljše mete, kar sem jih zmožen v tistem času.

4. Kakšna so tvoja letošnja pričakovanja in cilji glede diamantne lige in kako nameravaš doseči zastavljene cilje?

Težko je reči, kakšna so moja pričakovanja, ampak vsekakor bom dobro pripravljen in bom poskušal pokazati najboljše mete, kar sem jih zmožen. So pa letos vsekakor cilji postaviti nov osebni rekord in ubraniti naslov svetovnega prvaka.

5. Koga smatraš za največjo konkurenco letos in kako se nameravaš pomeriti z njim?

Težko rečem, kdo bo letos največja konkurenca, definitivno ne morem nobenega podcenjevati, kajti letošnjo sezono so nekateri metalci že odprli in pokazali že zelo velike rezultate, tudi 70 metrov je letos že padlo.

6. Kako pomemben je zate dober nastop v Diamantni ligi, tako glede osebnih ciljev kot tudi glede celotne kariere?

Nastopi na Diamantni ligi so seveda zelo pomembni, vendar se ne oziram samo na ta tekmovanja, temveč kako dobro bom tekmoval na čisto vsaki tekmi moje sezone. Seveda pa bo največji poudarek letos na svetovnem prvenstvu v Budimpešti.

7. Kako se spopadaš s pritiskom in intenzivnostjo tekmovanj? Glede na tvoje uspehe v prejšnjem letu verjamem, da imaš tudi ti sam zase visoka pričakovanja.

Moram reči, da nekega dodatnega pritiska ne čutim. Tudi po naravi sem bolj flegmatik tako, da s tem se ne obremenjujem kaj dosti, ampak vseeno se moram za največja tekmovanja v sezoni zelo dobro pripraviti, da bom fokusiran in osredotočen kar se da. Najbolj na samo tehniko in pripravo na met na sami tekmi.

8. Kateri dodatki so zate ob takem tempu nepogrešljivi?

Najpomembnejša v mojem procesu je regeneracija, zato uporabljam predvsem Proteini.si whey proteine, Vitamin-C, Vitamin D3, BCAA, ZMA in še katere produkte, ki mi maksimalno pomagajo pri moji regeneraciji.

9. Kaj po tvojem mnenju razlikuje diamantno ligo od drugih elitnih atletskih tekmovanj in kako to vpliva na tvoj pristop do tekmovanja?

Diamantno ligo razlikuje predvsem to, da sprejmejo omejeno število atletov. V metu diska je to samo 8 atletov in tudi organizacija same tekme je na zelo visokem nivoju, tako da se kar veliko razlikuje od vseh ostalih atletskih tekmovanj.

10. Kako izkoristiš svoje izkušnje iz prejšnjih tekmovanj za oblikovanje svoje strategije in uspešnosti na letošnjem dogodku?

Izkušnje lahko usmerim predvsem v to, da odprem tekmo z dobrim metom in nisem tako nervozen pred samo tekmo, kot sem bil prvič, ko sem tekmoval. Seveda pa v metu diska taktika ne igra neke vloge, kajti najdaljši met zmaga. Čim prej ko ga lahko vržeš boljše je.

11. Kakšni pa so tvoji načrti in cilji za preostanek sezone po diamantni ligi in kako jih nameravaš uresničiti?

Svojo sezono letos odpiram z Diamantno ligo v Dohi in tudi zaključujem svojo sezono s finalom Diamantne lige v Oregonu. Najpomembnejša tekma pa je vsekakor svetovno prvenstvo v Budimpešti, pred tem pa imam še Diamantne lige v Rabatu, Londonu in Stockholmu. Cilji so seveda ubranitev naslova svetovnega prvaka in postati ponovni zmagovalec Diamantne lige.
Piše: Zara Jusufagić, Kristjan Čeh

Kategorija: Ambasadorji

Objavljeno: 03.05.2023 12:36

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.