Proteini.si
NASVETI ZA TRENING

Borilne veščine s Chorchypom - 10. del

borilne-vescine-s-chorchypom-10-del
Osebni trener in trener borilnih Denis Porčič - Chorchyp vas je do zdaj naučil že kar nekaj borilnih udarcev. Vsi, ki bi se mu radi pridružili na treningih, lahko to storite v Kranjski Gori, na Bledu in v Ljubljani. Ker pa se bliža poletje in s tem več gole kože, bomo tokrat delali vaje za noge in trebušne mišice. Vendar ne bomo izvajali le počepa, temveč bomo z borilnimi udarci dvignili pulz.

Za ogrevanje lahko 10 minut tečemo in se rahlo raztezamo ali pa naredimo 10-minutno rahlo izvedbo kombinacij borilnih udarcev, ki smo se jih naučili do zdaj.

1. vaja
Iz osnovnega borilnega položaja se spustimo na tla v položaj kot pri vojaškem poskoku, ko pa se dvignemo, ne skočimo v zrak, ampak iz počepa izvedemo direktni udarec z nogo naprej (maegeri). Ko končamo z desno nogo, to vse naredimo še z levo in ponovimo z vsako nogo 10-krat.

2. vaja
Iz osnovnega borilnega položaja se uležemo na hrbet in naredimo zapiranje knjige. Ko končamo, eksplozivno vstanemo in v rahlem počepu izvedemo desni in levi direkt. To ponovimo od 10-20-krat, odvisno od fizične pripravljenosti posameznika.

Na treningu lahko delamo vsako vajo posebej in po končani izvedbi naredimo od 3 do 5 serij vsake vaje. Lahko pa najprej naredimo prvo vajo, nato takoj drugo in po minutnem premoru, naredimo še 3 do 5 serij obeh vaj skupaj.

Denis je pred kratkim začel snemati svoje oddaje Chorchypova štala. Tudi tam se lahko učite borilnih veščin, in sicer z znanimi Slovenci, ki jih gosti v oddajah.Piše: Nina Valant, Denis Porčić, foto: Saša Ristič

Kategorija: NASVETI ZA TRENING

Objavljeno: 29.04.2013 00:00

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.