Proteini.si
NASVETI ZA TRENING

Borilne veščine s Chorchypom - 8. del

borilne-vescine-s-chorchypom-8-del
V tokratni številki revije Lady se boste z osebnim trenerjem in trenerjem borilnih veščin Chorchypom lahko naučili novo kombinacijo in nekaj vaj, ki jih lahko delate poleg kombinacij, kjerkoli in kadarkoli.

Telo bomo predhodno ogreli s tekom ali z lahkotno izvedbo kombinacije, ki se jo bomo naučili.

1. vaja: Kombinacija

Kombinacija je sestavljena iz enega ročnega in dveh nožnih udarcev. Iz osnovnega položaja (levi gard) udarimo z zadnjim kolenom, se vrnemo nazaj v gard in naredimo polkrožni udarec z nogo (mavashi) vstran, temu pa sledi drugi direkt in postavimo se nazaj v stabilen gard. Kombinacijo teh udarcev izvajamo v svojem ritmu, glede na fizično pripravljenost, pazimo le, da udarce izvajamo pravilno in tekoče. Naredimo 30 povezav, nato pa sledijo vaje za moč in vzdržljivost.

2. vaja: Moč in vzdržljivost

Z levo nogo stopimo v stranski izpadni korak, pazimo, da kolena ne gredo čez prste in nato težo prenesemo na drugo (desno) nogo. Ponovimo 10-krat na vsako stran. Nato pa, brez počitka, izvedemo še 10-15 vojaških poskokov kot kažejo slike. Pri odrivu pazimo, da izhajamo iz pravilnega počepa in skočimo visoko v zrak.

Ko končamo, enako ponovimo še v drugem gardu. Najprej naredimo 30 povezav udarcev, nato 10 izpadnih korakov v vsako stran in 10-15 vojaških poskokov. Med menjavo garda si vzamemo minuto počitka. Šele ko vaje naredimo v obeh gardih, smo končali prvo serijo. Za zelo efektiven trening pa naredimo 3 serije.
 
1368784378.jpg


Piše: Nina Valant, Denis Porčić, foto: Saša Ristič

Kategorija: NASVETI ZA TRENING

Objavljeno: 15.04.2013 00:00

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.