Proteini.si
NASVETI ZA TRENING

Trening na dopustu

trening-na-dopustu
Mnogokrat me doleti vprašanje kako je z mojimi treningi in prehrano na dopustu. V odgovorih na ta vprašanja sem se tudi sam iskal precej let. Vsekakor je bilo potrebno skleniti nekaj kompromisov.

Dopusta nikoli nisem dojemal kot čas za popolno brezdelje. Celotna stvar se začne že pri sami organizaciji izleta/dopusta. Navadno bom poizkušal najti hotel z relativno dobro opremljenim fitnesom, ali pa bom posikal lokalen fitnes v kraju kjer sem nastanjen. Zadeva je po mojih izkušnjah vedno izvedljiva, je pa res da je potrebno vložiti nekaj več časa v organizacijo.

blaztrening.pngŠe večji izziv je morda prehrana. V primeru da je nastanitev hotelska je zadeva jasna-all inclusive. Letos  pa sem bil na dopustu na Šri Lanki. Ogled otoka je možen samo z neprestanim potovanjem in seljenjem od hotela do hotela. To pomeni zajtrk in večerja v hotelu, preostanek dneva pa je rezerviran za raziskovanje. Za nekoga, ki je vajen šestih obrokov na dan je preskok na dva dobra obroka in 4 ure hoje na dan precej težaven. Problematiko hrane sem tako najlažje kompenziral s proteinskimi čokoladicami(cca 3 na dan). Drugačna oblika vnosa beljakovin bi bila v takih okoliščinah zelo otežena. Že pred začetkom sem vedel da kalorični vnos na dan ne bo zadosten, zato sem se osredotočil na zadosten vnos BCAA in beljakovin za preprečitev razgradnje mišične mase.


Treninge prilagajam glede na možnosti izvajanja v fitnesu. Po mojih izkušnjah so fitnesi v državah 3.sveta zelo slabo opremljeni. To ponavadi pomeni da imajo mogoče eno veliko palico za uteži in nekje  80-150 kg uteži. Mogoče kakšno klopco in enoročne uteži do 25 kg. Na voljo imamo tako osnovne kompleksne vaje s počasnejšo izvedbo z manj obremenitve..ker uteži ni dovolj.

Celotno telo tako odtreniram nekje v 10-14 dnevih kakor dopuščajo okoliščine. To lahko pomeni tudi samo 1-2 treninga na teden. Pri tej frekvenci treningov je  bojazen za izgubo mišične mase ob zadostnem vnosu kalorij na dan odveč.Piše: Blaž Hrastnik

Kategorija: NASVETI ZA TRENING

Objavljeno: 16.08.2019 10:44

Povezani članki

trening-za-otroke-in-odrasle-gibanje-zivali
NASVETI ZA TRENING

TRENING ZA OTROKE IN ODRASLE – Gibanje živali

Odličen in zabaven trening, s pomočjo katerega se razvija moč in motorične sposobnosti, hkrati pa se krepijo ...
Preberi več
Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.