Proteini.si
Poučni kotiček

Mišice brez vadbe?

bcaa

Vsi vemo, da so beljakovine gradniki mišic in da je osnova za njihovo gradnjo trening. Ampak ob današnjem hektičnem načinu življenja se velikokrat zgodi, da zaradi bolezni, poškodbe, ali enostavno pomanjkanja časa nekaj časa ne moremo trenirati.

In potem nazadujemo, mišična masa upada, naša športna zmogljivost se zmanjša in ko se končno spet spravimo v pogon ugotovimo, da
smo spet na začetku. Ampak, ali si vedel da obstaja izdelek, ki tudi v času neaktivnosti v kombinaciji s pravilnim vnosom beljakovin, lahko pomaga ohranjati oz. vsaj znatno zniža upad mišične mase!

Še bolje pa je to, da v času športne aktivnosti
povečuje vzdržljivost, mišično maso in igra ključno vlogo pri gradnji in sintezi beljakovin, hkrati pa poleg mnogih drugih zdravstvenih prednosti tudi spodbuja regeneracijo po vadbi.

Glavna copy

NAROČI ZDAJ

Proteini.si

Izboljšuje športno uspešnost

Proteini.si

Pomagajo pri gradnji mišične mase

Proteini.si

Ohranjajo mišično maso med neaktivnostjo

Proteini.si

Izboljšujejo regeneracijo

Proteini.si

Povečujejo vzdržljivost

Proteini.si

Pomagajo pri hujšanju

Kaj so BCAA aminokisline?

BCAA so esencialne aminokisline, kar pomeni, da jih telo samo ne more proizvesti in jih je potrebno vnesti s hrano, kar pa je velikokrat težko, predvsem pri osebah, ki se izogibajo mesu ali živalskimi izdelki.

BCAA hrana

*Priporočljiv dnevni vnos BCAA na dan je cca 20 g

Ali se ti zdi da zagotavljaš svoje dnevne potrebe BCAA aminokislin?

BCAA prehranska dopolnila

BCAA prehranska dopolnila so na voljo v različnih razmerjih med aminokislinami L-levcin, L-valin in L-izolevcin, največji delež v razmerju pa vedno predstavlja aminokislina L-levcin, saj je ključna pri spodbujanju sinteze beljakovin, kar omogoča rast in obnovo mišičnega tkiva. Razmerja se po navadi gibljejo med: 2:1:1, 4:1:1, 10:1:1 in 20:1:1.

*Nekatere raziskave (1) nakazujejo, da lahko BCAA uravnavajo tudi aktivnost nevrotransmiterjev, zaradi česar imamo lahko manjši prag bolečine in smo manj dovzetni za negativne učinke stresa in nevrodegerativne bolezni, kot sta parkinsonova in alzheimerjeva bolezen.

USN BCAA POWER PUNCH

Norišnica v službi, bolezen ali enostavna preobremenjenost nas kljub našim prizadevanjim k zdravemu življenjskemu stilu prisilijo, da za kratek čas treninge postavimo na stranski tir. In za vsa tista krajša obdobja je USN BCAA Power Punch v kombinaciji s pravilnim vnosom beljakovin, idealen za vse, ki želijo ohranjati mišično maso ali zmanjšati njeno upadanje, tudi v času, “ko se zgodi življenje” in nimamo časa za redno vadbo.

USN BCAA Power Punch je okusen in osvežujoč napitek, ki ti bo med treningom nudil dodaten energijski pospešek, da boš lahko iz tvoje vadbe izstisnil kar največ. Poln razvejanih verig aminokislin v idealnem razmerju 2:1:1 , ki prispevajo k rasti mišične mase, skupaj z vitamini, ki podpirajo presnovo, imunsko funkcijo in zmanjšujejo občutek utrujenosti.

USN BCAA Power Punch ponuja idealno mešanico, ki jo lahko uživaš
med vadbo in je namenjena podpori tvojih zmogljivosti. 

BCAA USN

KUPI ZDAJ

Zakaj ravno USN BCAA POWER PUNCH?

Proteini.si

Hitra regeneracija: S povečano vsebnostjo BCAA (6,9 g) boš opazili hitrejše okrevanje mišic po treningu.

Proteini.si

Večja vzdržljivost: Citrulin-Malat ti bo pomagal zmanjšati občutek utrujenosti med vadbo, kar ti bo omogočilo, da dosežeš svoje športne cilje z manj napora.

Proteini.si

Podpora imunskemu sistemu: Obogatitev z L-glutaminom in vitaminom B6 pripomore k močnejšemu imunskemu sistemu, kar ti bo pomagalo ostati zdravi skozi celotno vadbeno sezono.

Proteini.si

Boljša absorpcija: Zaradi dodanega izvlečka črnega popra.

Proteini.si

Brez sladkorja: Zato primeren tudi za sladkorne bolnike.

Proteini.si

Brez grudic: Enostavno mešanje z vodo.

Proteini.si

Primerno za vegane

USN BCAA Power Punch se loči od drugih izdelkov na tržišču s svojo visoko vsebnostjo BCAA, dodatkom L-glutamina in Citrulin-Malata ter vrhunsko formulo, ki zagotavlja hitro delovanje in izboljšane rezultate.

BCAA USN vs konkurenca

NAROČI ZDAJ

04a8aeca baea 4a8f a34a e429ad12fdac73eb153b 43a7 4ba5 a407 e6ccdc271bb56817240a 82c4 48e3 952a ce739491adeaf63bb42b 0ab6 4e12 a6f3 bc36e8b208e2thumbnailedc9129c 666f 464d b383 eacc4bb22c00

Več aminokislin, manj nepotrebnih dodatkov

USN BCAA POWER PUNCH vsebuje več BCAA aminokislin in manj nepotrebnih dodatkov ter le 31 kcal na odmerek.

 6,9 g
BCAA
 0,0 g
sladkorja
 31 kcal

Glavna(1)

BCAA aminokisline niso čudežen dodatek, ki bo delal namesto tebe, vendar pa lahko znatno pripomore pri tvojem napredku, ne glede na to ali je tvoj cilj grajenje mišične mase, hujšanje, boljša športna uspešnost, večja količina energije ali hitrejše okrevanje. Pripomorejo, lahko celo pri ohranjanju športne uspešnosti in mišične mase, ko nam za krajše obdobje zmanjka časa za trening.

Pri Proteini.si nudimo široko ponudbo BCAA dodatkov, zato ne zamudi posebnih akcijskih cen na izbrane BCAA izdelke do konca meseca in izberi svoj idealen BCAA dodatek že danes!

OGLEJ SI IZDELKE V AKCIJI

Zakaj jemati BCAA aminokisline?

BCAA aminokisline so skupina treh esencialnih aminokislin: levcin, izolevcin in valin. Ker so esencialne, jih naša telesa ne proizvajajo naravno in jih je treba dobiti iz naše prehrane. Zagotavljajo takojšen vir energije med vadbo in predstavljajo ključ do sinteza mišičnih beljakovin, ohranjanju mišične mase ter zmanjševanju mišične utrujenosti še dolgo po vadbi.


Za koga je namenjen USN BCAA POWER PUNCH?

 • Fitneserji - Za regeneracijo
 • Bodybuilderji - Za rast mišic
 • Skupinski športi (Nogomet, rokomet, hokej, košarka ...) - Za maksimalno športno uspešnost
 • Vzdržljivostni športniki (Tek, kolesarstvo, plavanje, tek na smučeh, drsanje … - Za vzdržljivost
 • Vegani ali vegeterianci,- Za zagotavljanje zadostne količine BCCA aminokislin
 • Posamezniki, ki si prizadevajo izgubiti kilograme- Za vzdrževanje mišične mase


Ali lahko jemljem BCAA aminokisline tudi, ko ne treniram?

Študije so pokazale, da uživanje BCAA aminokislin lahko pomaga zmanjšati mišično utrujenost, povezano z vzdržljivostnimi in vadbo, ki poškoduje mišice, v daljšem časovnem obdobju in pripomore pri vzdrževanju mišične mase tudi v času neaktivnosti. Priporočamo uživanje napitka z BCAA aminokislinami vsak dan, da pomagate raztegniti te učinke, tudi na dneve okrevanja.


Kdaj jemati USN BCAA POWER PUNCH?

Za idealne rezultate je priporočljivo zaužijte 1-krat dnevno, pred/med ali po vadbi

Prijavi me na obveščanje

Vneseni elektronski naslov bomo obdelovali za namen obveščanja o aktualnih akcijah, novostih in dogodkih. Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjaviš. Za tvoje osebne podatke skrbimo in jih obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.

Viri

 1. Potential roles of branched-chain amino acids in neurodegeneration- Hyung-Suk Yoo , Ushananthini Shanmugalingam , Patrice D Smith
 2. Branched-chain amino acids and muscle ammonia detoxification in cirrhosis- Gitte Dam, Peter Ott, Niels Kristian Aagaard, Hendrik Vilstrup
 3. Exercise-induced muscle damage is reduced in resistance-trained males by branched chain amino acids: a randomized, double-blind, placebo controlled study - Glyn Howatson , Michael Hoad , Stuart Goodall , Jamie Tallent, Phillip G Bell, Duncan N French
 4. Consuming a supplement containing branched-chain amino acids during a resistance-training program increases lean mass, muscle strength and fat loss - Jim Stoppani,corresponding author Timothy Scheett, James Pena, Chuck Rudolph, and Derek Charlebois
 5. Effect of BCAA supplement timing on exercise-induced muscle soreness and damage: a pilot placebo-controlled double-blind study - Song-Gyu Ra , Teruo Miyazaki , Ryo Kojima , Shoichi Komine , Keisuke Ishikura , Kentaro Kawanaka , Akira Honda  , Yasushi Matsuzaki , Hajime Ohmori 
Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.