Proteini.si
Poučni kotiček

Hujšanje: Učinkovite strategije za dolgoročni uspeh

hujsanje

Ali imaš tudi ti suhega prijatelja ali prijateljico, ki ti pravi, da je recept za hujšanje povsem preprost: “ samo manj jej”?

No, take besede lahko načnejo marsikatero prijateljstvo in že tako skrhano samozavest ampak kaj pa če ima tvoj prijatelj ali prijateljica prav?

Na spletu obstaja tisoče različnih diet, od zadnje čase priljubljenega intermitentnega (prekinitvenega) posta, do dolgo znanih ketogenskih in pa roko na srce bizarnih diet kot na primer dieta zeljne juhe, po kateri, je marsikatero gospodinjstvo zelju vložilo prepoved pribljiževanja.

Ampak kakorkoli že, vseeno imajo vse te diete nekaj skupnega…ampak pojdimo po vrsti.

Hujšanje in kalorični deficit

Po narejenih raziskavah (2) je ključ do uspešnega hujšanja ustvarjanje kaloričnega deficita, kar pomeni, da porabimo več energije, kot jo zaužijemo, ne da bi se morali popolnoma odreči hrani, ki jo imamo radi. Kalorični deficit ne zahteva dramatičnega zmanjšanja količine zaužite hrane. Namesto tega se je potrebno osredotočiti na uravnoteženje vnosa kalorij s telesno dejavnostjo in pametno izbiro hrane. To vključuje uživanje hranljive, a kalorično manj bogate hrane, ki telesu zagotavlja potrebna hranila, ne da bi presegli dnevne kalorične potrebe. Tako je mogoče uživati v okusnih in zadovoljivih obrokih, hkrati pa vzdrževati kalorični deficit, kar je ključno za dolgotrajno izgubo teže.

“Telo je potrebno nahranit in ne stradat, tudi pri hujšanju!”

Sindi Kustec

Hrana z visoko gostoto kalorij

hujšanje-nezdrava-hrana

Hrana z visoko gostoto kalorij, kot so nasičene maščobe in preprosti ogljikovi hidrati (npr. sladkorji in predelana živila), prinese veliko kalorij v majhni količini. Zaradi svoje sestave telesu ne zagotavljajo dolgotrajne sitosti. Preprosti ogljikovi hidrati se namreč hitro pretvorijo v glukozo, kar povzroči kratek porast energije, ki mu sledi hitro znižanje, kar privede do hitre lakote. Nasičene maščobe, pogosto najdene v procesiranih mesnih izdelkih in hitri hrani, so goste s kalorijami in se lahko hitro kopičijo kot maščobne obloge, če jih zaužijemo v prevelikih količinah. In če se trudimo shujšati, je to daleč od idealnega.

Hrana z nizko gostoto kalorij

hujšanje-zdrava-hrana

Hrana z nizko gostoto kalorij, kot so zelenjava, cela zrna, in nekatere beljakovine, zagotavlja večjo sitost ob manjšem kaloričnem vnosu. Ta živila so bogata z vlakninami, ki upočasnjujejo prebavo in podaljšujejo občutek sitosti. Vlaknine in kompleksni ogljikovi hidrati v celih zrnih, kot so oves, kvinoja in rjavi riž, se prebavljajo počasneje, kar zagotavlja enakomernejši in daljši vir energije in podaljšujejo sitost, zato so odlična izbira za hujšanje. 


“Bolj boš kvalitetno jedel, več hranil boš dobil, več energije boš imel”

Matic Kolenc

Torej, gremo nazaj k nasvetu tvojega suhega prijatelja oz. prijateljice, ki ti pravi da za hujšanje enostavno jej manj.

Preprosto zmanjšanje količine zaužite hrane ne zagotavlja vedno izgube teže, če pa bi tvoj prijatelj oz. prijateljica trditvi “jej manj” dodala še besede “kalorij kot jih porabiš” pa bi bil ta nasvet kar pravilen. To načelo je namreč temelj vseh učinkovitih diet za zmanjšanje telesne teže.

Študije namreč kažejo (6), da prehranjevanje z živili z nizko gostoto kalorij lahko učinkovito prispeva k zmanjšanju vnosa kalorij in hujšanju, ne da bi se počutili prikrajšani, ljudje, ki jedo več vlaknin in celih zrn, pogosto zaužijejo manj kalorij in imajo manj težav z upravljanjem telesne teže.

Pa si poglejmo primer, kako izgleda 600 zdravih in nezdravih kalorij:

600 nezdravih kalorij

hujšanje-krof

 • Majhna količina hrane
 • Slabo nasitno na kalorijo
 • Malo beljakovin in vlaknin
 • Malo mikrohranil

600 zdravih kalorij

hujšanje-zdrav-obrok

 • Velika količina hrane
 • Nasitno na kalorijo
 • Bogato z beljakovinami in vlakninami
 • Veliko mikrohranil

Hujšanje in zdrav življenjski slog - Proteini.si Lift Podcast

Vabljeni k poslušanju nove epizode Proteini.si Lift Podcasta, kjer bomo razkrili ključne smernice za zdravo hujšanje, ohranjanje teže in razbijali mite o prehrani in vadbi. Izkušena prehranska in fitnes strokovnjaka, Sindi Kustec in Matic Kolenc, bosta z vami delila kako doseči dolgotrajne uspehe pri izgubi teže in oblikovanju telesa.

Vabljeni k poslušanju.

Vloga treninga in prehrane pri hujšanju

Pri hujšanju se pogosto omenja pravilo "80% - 20%", kjer 80% uspeha pri izgubi teže pripisujemo prehrani in 20% telesni vadbi. Ta razmerje poudarja, da je za učinkovito hujšanje ključnega pomena predvsem uravnotežena in zdrava prehrana. Odstotek se sicer lahko razlikuje vendar je dejstvo, da se lažje odpovemo kakemu nepotrebnemu prigrizku čez dan, kot pa, da te kalorije poizkušamo pokuriti.

Poleg tega je pomembno razumeti, da trajnostna izguba teže zahteva spremembo življenjskega stila. Vadba lahko igra ključno vlogo pri izboljšanju telesne kondicije, pridobivanju mišic in izboljšanju metabolizma, vendar brez uravnotežene prehrane teže ne bo mogoče dolgoročno nadzirati. Prav tako je pomembno upoštevati, da se telesna vadba in prehrana medsebojno dopolnjujeta, kar pripomore k boljšemu rezultatu pri hujšanju.

“Pri hujšanju večkrat pozabljamo na razmerje med mišično in maščobno maso.”

Sindi Kustec

Kadar izvajamo težke treninge in se znajdete v visokem kaloričnem primanjkljaju, je izjemno pomembno, poskrbite za dovolj hranil za podporo telesu saj lahko v nasprotnem primeru namesto izgube maščobe, prekomerno izgubljamo tudi mišično maso.

hujšanje-čokolada
Čeprav predstavlja hiter in prigrizek pa lahko povprečna čokoladica vsebuje kar 500 kalorij.

hujšanje-tek

Povprečen človek bi za pokurjenih 500 kalorij moral preteči 5-6 km


Ali se ti ljubi preteči krog okrog Blejskega jezera samo, da pokuriš eno čokoladico?

Ne glede na odstotke pa znanstvene raziskave (5) potrjujejo, da je za hujšanje ključna kombinacija uravnotežene prehrane in redne vadbe, vključno z aerobno aktivnostjo in treningom z utežmi. Ta pristop pomaga pri izgubi teže in ohranjanju mišične mase, hkrati pa izboljšuje presnovo.

Poleg pravilne prehrane in pravilnega treninga pa obstajajo tudi marsikateri prehranski dodatki, ki ti bodo znatno skrajšaji pot do zastavljenih ciljev. In mogoče te bo kateri, ki ga že poznaš presenetil s svojo vsestransko uporabo.

Hujšanje in prehranski dodatki

Prehranski dodatki za hujšanje nudijo hitrejše rezultate, priročnost in celovito podporo telesu na tvoji poti do izgube teže. Zasnovani so za optimalno oskrbo telesa z esencialnimi hranili, hkrati pa ohranjajo nizko kalorično vrednost, kar je ključno pri hujšanju. Ti dodatki so idealni za vse, ki želijo učinkovito uravnavati svoj apetit in povečati energijo, ne glede na zasedenost urnika, ter tako ostati osredotočeni na svoje cilje hujšanja.


Nadomestki obrokov

Znanstvene raziskave (3) potrjujejo, da lahko nizkokalorični nadomestki obrokov, ki so bogati z beljakovinami, predstavljajo učinkovito podporo pri hujšanju. Ti nadomestki obrokov so priročni, cenovno ugodni in omogočajo enostaven vnos ključnih hranil, ki jih telo potrebuje, brez dodatkov. Na primer, pri uživanju zrezka je težko doseči natančno količino beljakovin brez dodatnega vnosa maščob. S takšnimi nadomestki obrokov je lažje doseči cilje glede količine in sestave hranil, hkrati pa so okusi že izjemno dobri. To lahko olajša upravljanje vnosa kalorij in pomaga pri ohranjanju sitosti med procesom hujšanja.

Pri Proteini.si za namen hujšanja priporočamo naslednje izdelek:

USN LIV.SMART SLIM SHAKE MEAL REPLACEMENT

hujšanjeliv-USN-LIV.SMART-SLIM-SHAKE-MEAL-REPLACEMENT

Nizkokaloričen: Samo 200 kalorij na obrok, idealno za ustvarjanje kaloričnega deficita.

Bogat z beljakovinami: 21 g na obrok, pomaga ohranjati mišično maso.

✅Vitamini in minerali: Zagotavlja esencialna hranila.

✅Nizka vsebnost sladkorja in visoka vsebnost vlaknin: Podpira sitost in prebavo.

✅Vegetarijanski: Brez sestavin živalskega izvora.

✅Brez umetnih dodatkov: Naravne sestavine za boljše zdravje.

✅Okusen in priročen: Enostaven za pripravo, primeren za obroke na poti.


Neto 550g za 10 obrokov

NAROČI ZDAJ

V izdelku USN Liv.smart Slim Shake Meal Replacement boste našli…

Izolat sirotkinih beljakovin

Izolat sirotkinih beljakovin visoko kakovosten vir beljakovin, ki pomaga pri ohranjanju mišične mase in spodbuja sitost. Študije (7) potrjujejo da sirotkine beljakovine učinkovito zmanjšujejo občutek lakote in lahko prispevajo k pravilnem hujšanju.


Inulin

Inulin je vrsta prehranske vlaknine, ki spodbuja zdravo prebavo in pomaga pri nadzoru telesne teže. Raziskave so pokazala, da inulin izboljšuje črevesno zdravje, povečuje občutek sitosti in lahko pomaga pri zmanjševanju telesne teže.Magnezij

Magnezij je ključen mineral, ki podpira številne telesne funkcije, vključno z energijskim metabolizmom in mišično funkcijo. Študije so pokazale, da je zadosten vnos magnezija povezan z nižjim tveganjem za presnovni sindrom, kar je pomembno pri upravljanju telesne teže.

Beljakovine sirotke oz. Whey proteini

Verjetno nisi pričakoval/a da, proteini poleg pomoči k pridobivanju mišic in regeneraciji pomagajo tudi pri hujšanju kajne? Ampak vseeno znanstvene študije (4) potrjujejo učinkovitost beljakovin sirotke pri hujšanju saj dodatek beljakovin sirotke pomaga pri izgubi maščobe ne da bi hujšanje vplivalo na upad mišične mase. Raziskave kažejo, da beljakovine sirotke lahko učinkovito podpirajo izgubo teže, še posebej kot del kalorično omejene diete.

“Beljakovine nasitijo in če jih mi dodamo 30-40% v svoj obrok bomo pojedli manj in pripomogli k kaloričnem deficitu”

Matic Kolenc

Pri Proteini.si za namen hujšanja priporočamo naslednje izdelek:

PROTEINI.SI 100% NATURAL WHEY PROTEINhujšanje-PROTEINI.SI-100%-NATURAL-WHEY-PROTEIN


✅ Visoka vsebnost beljakovin
: S 73% deležem beljakovin podpira mišično maso in presnovo.

✅ Podpora sitosti: Pomaga zmanjšati vnos kalorij z daljšim občutkom sitosti.

✅ Naravne sestavine: Brez umetnih sladil, arom in barvil.

✅ Dodani prebavni encimi: Vsebuje laktazo za boljšo prebavo.

✅ Slajeno s stevijo: Naravno sladilo brez dodatnih kalorij.

Neto 500g za 17 odmerkov

NAROČI ZDAJ

V izdelku Proteini.si 100% Natural Whey Protein boste našli…

Koncentrat beljakovin sirotke

Koncentrat beljakovin sirotke je visokokakovosten vir beljakovin, ki pomaga pri vzdrževanju mišične mase, kar je izjemno pomembno pri hujšanju saj lahko pri kaloričnem deficitu, telo namesto razgradnje maščobe, posega v mišične zaloge, ki jih uporabi kot vir energije, česar pa nikakor nočemo.


Izolat beljakovin sirotke


Izolat beljakovin sirotke je še bolj prečiščena oblika beljakovin, ki vsebuje manj maščob in ogljikovih hidratov. Raziskave ugotavljajo, da izolat beljakovin sirotke prispeva k izboljšanju telesne sestave in podpira izgubo telesne maščobe.


Stevija


Stevija je naravno sladilo, ki ne vsebuje kalorij in ne vpliva na krvni sladkor. Študije kažejo, da stevija lahko pomaga pri hujšanju in je varna alternativa sladkorju.


Proteini.si
Proteini.si
Proteini.si
Proteini.si
Proteini.si

Termogeniki oz Fat burnerji

Termogeniki ali fat burnerji so prehranska dopolnila, ki so zasnovana za pospeševanje metabolizma in spodbujanje izgube telesne maščobe. Znanstvene raziskave potrjujejo, da lahko sestavine v termogenikih povečajo termogenezo (proizvodnjo toplote v telesu), kar vodi do večje porabe kalorij in pospeši izgubo telesne maščobe. Termogeniki so priljubljeni med tistimi, ki želijo izboljšati svoje rezultate hujšanja, še posebej v kombinaciji z uravnoteženo prehrano in redno telesno vadbo.

Pri Proteini.si za namen hujšanja priporočamo naslednja dva izdelka:

SCITEC THERMO-X
hujšanje-SCITEC-THERMO-X


✅ Spodbuja izgubo telesne maščobe:
Vsebuje 60% HCA iz Garcinie Cambogie, ki je znana po svoji sposobnosti zmanjševanja apetita in preprečevanja kopičenja maščob.

✅ Pospešuje metabolizem: Kofein (60 mg na kapsulo) pomaga povečati porabo kalorij in pospešiti presnovo.

✅Izboljša energijo in koncentracijo: L-Tirozin (200 mg na kapsulo) podpira mentalno budnost in zmanjšuje učinke stresa.

✅Podpira prenos maščobnih kislin: L-Karnitin (100 mg na kapsulo) igra ključno vlogo pri transportu maščobnih kislin v mitohondrije za proizvodnjo energije.


100 kapsul za 33 dni

NAROČI ZDAJ

V izdelku Scitec Thermo-X boste našli…

Hidroksicitronska kislina (HCA) iz Garcinie Cambogie

HCA je znana po svoji sposobnosti zmanjševanja apetita in preprečevanja kopičenja maščob. Študije kažejo, da HCA lahko pomaga pri nadzoru telesne maščobe in hujšanju.

L-Tirozin


L-Tirozin je neesencialna aminokislina, ki je pomembna za proizvodnjo številnih pomembnih hormonov in prenašalcev. Raziskave (8) ugotavljajo, da L-Tirozin lahko
izboljša kognitivno delovanje in zmanjša učinke stresa.

L-Karnitin


L-Karnitin je aminokislini podobna snov, ki je potrebna za transport maščobnih kislin v mitohondrije, kjer se maščobne kisline razgradijo. Študije kažejo (9), da L-Karnitin lahko izboljša presnovo maščob in izboljša učinkovitost vadbe.

USN PHEDRA CUT LIPO X

hujšanje-USN PHEDRA CUT LIPO X


✅ Učinkovita formula za uravnavanje telesne teže:
Vsebuje Sinetrol® (900 mg na 4 kapsule), ki je izdelan iz naravnih mediteranskih citrusov in lahko pozitivno vpliva na telesno sestavo.

✅ Povečuje mentalno budnost: EnXtra™ (200 mg na 4 kapsule) iz Alpinia galanga povečuje mentalno budnost brez tipičnega "padca" energije, ki ga povzroča kofein.

✅ Spodbuja presnovo maščob: Vsebuje naravni brezvodni kofein (200 mg na 4 kapsule) iz zrna zelene kave, ki pomaga pri presnovi maščob.

✅ Podpira splošno zdravje: Vključuje cink (1,60 mg na 4 kapsule), ki ima vlogo pri presnovi maščobnih kislin, in vitamin B6 (0,30 mg na 4 kapsule), ki prispeva k normalni presnovi beljakovin in glikogena.

80 kapsul za 20 dni

NAROČI ZDAJ

V izdelku USN Phedra Cut Lipo X boste našli…

Sinetrol®

Sinetrol® je izdelan iz naravnih mediteranskih citrusov in vsebuje bioaktivne polifenole. Študije (10) kažejo, da Sinetrol® lahko pozitivno vpliva na telesno sestavo in spodbuja izgubo telesne maščobe.

EnXtra™ (Alpinia galanga)

EnXtra™ je rastlinski izvleček, ki povečuje mentalno budnost. Raziskave kažejo (11), da EnXtra™ izboljšuje kognitivno delovanje


Kofein

Kofein je znan po svoji sposobnosti povečanja presnove in spodbujanja izgorevanja maščob. Študije, kažejo, da kofein lahko poveča termogenezo in spodbuja izgubo telesne maščobe.

L-karnitin

L-karnitin je naravno prisotna aminokislina, ki igra ključno vlogo v telesu, zlasti pri presnovi maščob. Znanstvene raziskave kažejo, da L-karnitin pomaga pri prenosu maščobnih kislin v mitohondrije, kjer se te maščobe pretvorijo v energijo. To lahko pripomore k izboljšanju telesne zmogljivosti, podpori pri hujšanju in povečanju splošne energije. L-karnitin je še posebej priljubljen med športniki in tistimi, ki sledijo programom hujšanja, saj lahko pomaga pri izboljšanju učinkovitosti vadbe in spodbuja izgorevanje maščob.

Pri Proteini.si za namen podpore pri hujšanju in izboljšanju telesne zmogljivosti priporočamo naslednji izdelek:

OLIMP L-CARNITINE 500 FORTE PLUS
hujšanje-OLIMP-L-CARNITINE-500-FORTE-PLUS

✅ Visoka vsebnost L-karnitina: Vsaka kapsula vsebuje 500 mg L-karnitina, kar skupno znaša 1000 mg L-karnitina na odmerek (2 kapsuli).

✅ Podpora presnovi maščob: L-karnitin igra ključno vlogo pri presnovi maščob, saj pomaga pri prenosu maščobnih kislin v mitohondrije za proizvodnjo energije.

✅ Dodatna podpora z L-argininom in L-ornitinom: Vsak odmerek vsebuje 100 mg L-ornitina in 60 mg L-arginina, ki podpirata športno zmogljivost in okrevanje.

✅ Vsebuje krom: 100 µg kroma na odmerek (250% priporočenega dnevnega vnosa), ki prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.

60 kapsul za 30 odmerkov

NAROČI ZDAJ

V izdelku Olimp L-Carnitine 500 Forte Plus boste našli…

L-karnitin L-tartrat

L-karnitin L-tartrat je oblika L-karnitina, ki je bistvena za transport maščobnih kislin v mitohondrije, kjer se pretvorijo v energijo. Študije, nakazujejo, da ta kombinacija lahko izboljša presnovo maščob in poveča učinkovitost vadbe.

L-ornitin

L-ornitin je aminokislina, ki podpira športno zmogljivost in okrevanje. Raziskave ugotavljajo, da L-ornitin izboljšuje telesno zmogljivost in zmanjša utrujenost.

Krom

Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi in ima vlogo pri presnovi makrohranil. Študije, kažejo, da krom lahko izboljša občutljivost na inzulin in podpira presnovo ogljikovih hidratov kar je zelo pomembno pri hujšanju.

Zaključek

Novo leto prinaša nove priložnosti in sveže začetke. Če si med tistimi, ki so si zadali cilj izgubiti težo in izboljšati svoje zdravje v letu 2024, si na pravem mestu. Pri Proteini.si razumemo, da je pot do uspešnega hujšanja kombinacija uravnotežene prehrane, redne vadbe in pravilne podpore telesu. Zato smo posebej za tebe pripravili posebne ponudbe na naše najbolj priljubljene izdelke, ki vam bodo pomagali doseči vaše osebne cilje na zdrav in učinkovit način.

Odkrij popolno paleto izdelkov za hujšanje pri Proteini.si: od USN Liv.smart Slim Shake Meal Replacement za lahkotno doseganje kaloričnega deficita, Proteini.si 100% Natural Whey Proteinov za krepitev mišic in zmanjšanje vnosa kalorij, Scitec Thermo-X za hitro izgubo maščobe, USN Phedra Cut Lipo X za uravnoteženo telesno težo in mentalno ostrino in Olimp L-Carnitine 500 Forte Plus za maksimalno presnovo maščob in povečanje vaše telesne zmogljivosti.

OGLEJ SI VSE PRODUKTE V AKCIJI

Ne dovolite, da bi ti začaran krog diet in neuspešnih vadbenih rutin preprečil doseganje ciljev. Z našimi kakovostnimi izdelki in strokovno podporo lahko letos resnično začneš novo poglavje v svojem življenju.

Izkoristite naše posebne ponudbe in začnite leto 2024 na pravilen način!

Za najboljše rezultate in svetovanje pri prehrani in treningu si preberite naš poučni kotiček ali se posvetujte z našimi top fitnes strokovnjaki, ki ti bodo pomagali pri tvojih osebnih ciljih:

E-pošta: info@proteini.si

Telefon: 040-248-248

Povezani članki

5-najvecjih-napak-pri-hujsanju
POUČNI KOTIČEK

5 največjih napak pri hujšanju

Ogromno ljudi se loteva hujšanja, in to na razno razne načine. Nekateri gredo pri tem v skrajnosti, ki ...
Preberi več
hujsanje-in-prehranska-dopolnila
POUČNI KOTIČEK

Hujšanje in prehranska dopolnila

Proizvajalci obljubljajo čudeže! Pa res deluje? Katere so tiste substance, ki dejansko imajo učinek na izgubo odvečnih ...
Preberi več
kaksen-pomen-ima-vadba-pri-hujsanju
POUČNI KOTIČEK

Kakšen pomen ima vadba pri hujšanju

Vadbi se pogosto pripisuje preveliko vlogo pri odpravi maščobe, kot jo ta dejansko ima. Če bi med seboj primerjali ...
Preberi več
so-proteini-tudi-za-hujsanje
POUČNI KOTIČEK

So proteini tudi za hujšanje?

Tudi če tvoj cilj niso ogromni bicepsi, široka ramena in velik hrbet, je dobro da ješ več beljakovin, kot jih ...
Preberi več
topilec-mascobe-s-katerim-boste-shujsali-hitreje
POUČNI KOTIČEK

Topilec maščobe, s katerim boste shujšali hitreje

Poletje se približuje in številni bi radi v teh nekaj mesecih, preden se podamo na plažo, izgubili še ...
Preberi več

Prijavi me na obveščanje

Vneseni elektronski naslov bomo obdelovali za namen obveščanja o aktualnih akcijah, novostih in dogodkih. Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjaviš. Za tvoje osebne podatke skrbimo in jih obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.

Viri

 1. Metabolic Consequences of Weight Reduction - Avtorja: Aisha Farhana; Anis Rehman
 2. Optimal Diet Strategies for Weight Loss and Weight Loss Maintenance - Avtor Ju Young Kim
 3. Dietary intakes associated with successful weight loss and maintenance during the Weight Loss Maintenance Trial - Več avtorjev
 4. A whey-protein supplement increases fat loss and spares lean muscle in obese subjects: a randomized human clinical study - Avtorji Joy L Frestedt, John L Zenk, Michael A Kuskowski, Loren S Ward, Eric D Bastian
 5. Role of Physical Activity for Weight Loss and Weight Maintenance - Avtor: Carla E. Cox
 6. The role of dietary fat in obesity - Avtorja: A Golay, E Bobbioni
 7. Effects of Whey Protein and Resistance Exercise on Body Composition: A Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials Avtorji: Paige E. Miller PhD, Dominik D. Alexander PhD, Vanessa Perez PhD
 8. The Use of Garcinia Extract (Hydroxycitric Acid) as a Weight loss Supplement: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomised Clinical Trials Avtorji: Igho Onakpoya, Shao Kang Hung, Rachel Perry, Barbara Wider, and Edzard Ernst
 9. Role of the vagus nerve in the development and treatment of diet-induced obesity - Avtorji: Guillaume de Lartigue
 10. Weight Loss Associated With Consumption of Apples: A Review -  Avtorji: Sedigheh AsgaryIsfahan, Ali Rastqar, Mahtab Keshvari
 11. Basal Insulin Substitution with Glargine or Continuous Subcutaneous Insulin Infusion in Adult Type 1 Diabetes Patients —A Randomized Controlled Trial Avtorji: Joakim Bragd, Anna von Döbeln, Per-Eric Lins, Ulf Adamson, Jakob Bergström, Per Oskarsson
Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
rebel-launch
Proteini.si   Prosimo, počakajte.