Proteini.si
POUČNI KOTIČEK

Izberite pravega trenerja

izberite-pravega-trenerja
Izbira pravega trenerja lahko določi odraz vašemu športu in lastnemu telesu. Določi lahko vaš napredek, zmanjša možnosti za poškodbe in postavi dobre temelje. Pri temeljih mislim na znanje, katerega bo trener prenesel na vas in katerega boste nadgrajevali, saj boste nekoč sami pridobivali ideje in tudi trenirali sami. Od pravih in različnih trenerjev - kar je zelo pomembno, sem več kot 20 let pridobivala znanje. Učila sem se tudi na svojih napakah, kar je neizbežno. Vedno bodite odprti za nove ideje in nasvete ter prisluhnite izkušnjam drugih. Ko ljudje postanejo preveč samogledi, vse izgubi smisel.

Katere pa so odlike dobrega trenerja?
 
1. Pravi trener vas lahko spremeni, to je najpomembnejša lastnost.
2. Upošteva vaše cilje. Cilje je potrebno natančno določiti in se o njih pogovoriti. Ne glede na to ali je cilj imeti raven trebuh, široka ramena ali pa preteči maraton. Cilji morajo biti realni, ampak merljivi.
3. Zna pojasniti zakaj počnete ravno to. Trening lahko vsakdo poišče na internetu, vendar ga to še ne naredi trenerja. Izbor in kombinacija vaj, število ponovitev in serij, koliko kardio vadbe - za vse mora obstajati razlog in pojasnitev.
4. Zna prepoznati poškodbe in mora vedeti kako se le-te sanira.
5. Pozna osnove nutricionizma (nekateri tudi veliko več). Trenerji pogosto rečejo: "Vsakomur odgovarja nekaj drugega - ugotovite kaj odgovarja vam". Vendar to ne drži popolnoma. Nutricionizem je znanost. Torej obstaja znanstvena razlaga zakaj v nekem življenjskem obdobju ali ciklusu treninga jemo določeno hrano. Kalorični vnos in razmerja makrohranil se določajo z razlogom. Načini prehranjevanja raw food, vegeterijanstvo ipd. pa so le vaš osebni stil.
6. Zadnje, ampak ne tudi najmanj pomembno, pa je to, da mora biti trener tudi dober psiholog. Vse tehnično znanje je brez pomena, če vas trener ne  zna motivirati in v težkih trenutkih spodbujati. Trenerski poklic zahteva veliko znanja in ima veliko odgovornost. Nikoli ne podcenjujte trenerjev, vendar pa bodite kritični pri izboru le-teh. Zahtevajte kakovost in izkušnje. Motivacijski nasvet dneva: Če ni izziva, tudi spremembe ne bo!
 
Vaša Daniela
1.jpg
 
Pa ne pozabite, sledite mi lahko tudi na Instagramu in facebook strani.


Piše: Daniela GymFreak

Kategorija: POUČNI KOTIČEK

Objavljeno: 11.05.2017 09:14

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.