Proteini.si
Poučni kotiček

Kreatin- preprost dodatek za velike spremembe!

kreatin

Popoln prehranski dodatek ne obst… ampak, kaj pa če obstaja prehranski dodatek, ki znanstveno dokazano izboljša moč in zmogljivost za 5-15% (1), pomaga pri povečanju mišične mase za pribljižno 1-2 kg v prvih 4-12 tednih (2), izboljša okrevanje za 20% (3), poveča anaerobne kapacitete za 10% - 20% (4), ter poleg drugih koristi lahko še izboljša kognitivne funkcije za 5% do 15% (5)?

Proteini.si

Večja moč

Proteini.si

Boljša eksplozivnost

Proteini.si

Boljša sinteza glikogena v mišicah

Proteini.si

Boljša vzdržljivost

Proteini.si

Hitrejša regeneracija

Proteini.si

Boljša možganska funkcija

Proteini.si

Boljši anaerobni prag

Znanstveno potrjena dejstva o kreatinu

Kreatin-učinkovitost


OK, vem kaj ti je govorila mama “če je nekaj predobro da je res, potem sigurno ni”, ampak kaj pa če ti povem še, da je
kreatin eden najbolj razširjeno uporabljenih, varnih in raziskanih prehranskih dopolnil na trgu?

ZGRABI KREATIN PO NAJBOLJŠI CENI

Kaj je kreatin in kako deluje?

Kreatin je v resnici čisto naravna organska spojina, ki se proizvaja v celicah našega telesa in ne neka laboratorijsko ustvarjena snov, ki bi kakor koli škodila našemu telesu.

Večina kreatina v telesu (približno 95%) se nahaja v skeletnih mišicah, kjer v obliki kreatin fosfata oz. fosfokreatina
sodeluje pri obnovi molekule ATP (adenozin trifosfata), ki v telesu predstavlja glavni vir energije za mišice med kratkotrajnimi in intenzivnimi naporom.

Več kreatina v telesu je na voljo, hitreje steče obnova molekule ATP. Na ta način kreatin
igra ključno vlogo pri zagotavljanju energije za mišično delo. Dodajanje kreatina v obliki prehranskega dopolnila tako izboljša moč in vzdržljivost mišic.

Več kreatina v mišicah = boljša športna uspešnost!

Kreatin v hrani

Čeprav kreatin najdemo predvsem v mesu in ribah, je njegov vnos zgolj s hrano skoraj nemogoč. Naše telo ga za njegove pozitivne učinke potrebuje med 3-5 g dnevno, kar je povprečno 1 merica kreatinskega dodatka, ki ga z lahkoto vzamemo kadarkoli. Poglej pa si enormno količino hrane, ki bi jo moral pojesti, da bi zaužili enako količino s hrano.

Kreatin tabela

Poleg velike količine kalorij in nasičenih maščob ter holesterola, je tu še ogromna količina, ki nam bo odvzela tek, seveda pa ne gre zanemariti ogromnega stroška, če bi tako količino želeli zaužiti s hrano, zato so kreatinski dodatki veliko bolj priročna opcija.

Po drugi strani ima uporaba kreatinskih dodatkov tudi druge prednosti:

Kreatin benefits

* Za nasvet kako jemati kreatin si preberi FAQ sekcijo na koncu članka. ⏬

Za koga je kreatin primeren

Kreatin dokazano pripomore pri športni uspešnosti za vse športe, kjer je potrebna moč, eksplozivnost in hitrost.

Kreatin Sports

Idealen dodatek za starost

Moč upada s staranjem in manjša mišična moč pri starostnikih lahko privede do nevarnih padcev. Študije nakazujejo, da lahko kreatin v kombinaciji z vadbo podaljša aktivna leta, zaradi pozitivnega vpliva na kognitivne sposobnosti pa lahko zato znatno izboljša kakovost življenja starostnikov (5).

kreatin-za-starostnike

1 (2)

Študije kažejo, da kreatin znatno pomaga tudi pri spominu in rezultatih na inteligenčnih testih (5).

REBEL KREATIN

Dejstvo je da mnogi proizvajalci pretiravajo pri različicah kreatina, ki jih dodajajo v svoje kreatinske dodatke, ki razen višje cene ne nudijo večjih prednosti izdelka. Zato pri Proteini.si priporočamo BATTERY REBEL CREATINE s 100% kreatin monohidratom, ki v enem odmerku vsebuje kar 4.5 g kreatina, brez dodanih arom, barvil in nepotrebnih dodatkov!

Z mikronizirano formulo za
boljšo topnost in hitrejšo absorbcijo se odlično meša z vodo ali katerikoli napitku ga boš dodal/a.

image(2)

KUPI ZDAJ

Zaključek

Kreatin ni le eden najbolj raziskanih prehranskih dodatkov na trgu, temveč je tudi med najučinkovitejšimi sredstvi za izboljšanje moči, vzdržljivosti, hitrosti, regeneracije in celo kognitivnih funkcij. Z vsemi dokazanimi koristmi je jasno, zakaj je kreatin izbira številnih vrhunskih športnikov in rekreativcev, ki želijo iz svojih treningov izvleči največ.

Ne zamudi priložnosti, da svojim mišicam zagotoviš gorivo, ki ga potrebujejo za maksimalno uspešnost. Bodi močnejši, vzdržljivejši in se hitreje regeneriraj z enim najboljših prehranskih dopolnil na trgu.

ZGRABI KREATIN PO NAJBOLJŠI CENI

Ali kreatin povzroča izgubo las?

Čeprav se kreatina drži mit, da povzroča izgubo las, pa ne obstaja nobenih študij, ki bi to dokazovale, zato kar brez skrbi.

Kdaj je najprimernejši čas za uživanje kreatina?

Najprimernejši čas za uživanje kreatina je takoj po vadbi, še boljše pa je, da ga zaužijete skupaj z regeneracijskim napitkom, ki dvigne raven inzulina in tako pomaga pri transportu kreatina v mišične celice.


Kako jemati kreatin?

Kreatin lahko jemljemo na več načinov, za hitrejše učinke je priljubljena faza nalaganja kjer 5-7 dni nalagamo 20g kreatina na dan v 4-5 odmerkih, da nasičimo mišico s kreatinom, nato pa nadaljujemo z vzdrževalnim odmerkom 3-5 g dnevno.

Če se nam ne mudi lahko osnovni odmerek 3-5 g kreatina jemljemo že od začetka, vendar se bodo pozitivni učinki pokazali v 3-5 tednih.

Ali lahko predoziram s kreatinom?

Kreatin se izloči z urinom tako, da ni nevarnosti predoziranja vendar se predvsem v fazi nalaganja sicer redko lahko pojavijo želodčne težave.

Prijavi me na obveščanje

Vneseni elektronski naslov bomo obdelovali za namen obveščanja o aktualnih akcijah, novostih in dogodkih. Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjaviš. Za tvoje osebne podatke skrbimo in jih obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.

Viri

  1. Effects of creatine supplementation and resistance training on muscle strength and weightlifting performance - Eric S Rawson, Jeff S Volek
  2. Performance and muscle fiber adaptations to creatine supplementation and heavy resistance training - J S Volek, N D Duncan, S A Mazzetti, R S Staron, M Putukian, A L Gómez, D R Pearson, W J Fink, W J Kraemer
  3. Creatine supplementation enhances muscle force recovery after eccentrically-induced muscle damage in healthy individuals - Matthew B Cooke, Emma Rybalka, Andrew D Williams,  Paul J Cribb, and Alan Hayescorresponding
  4. Oral creatine monohydrate supplementation improves brain performance: a double-blind, placebo-controlled, cross-over trial. - Caroline Rae, Alison L Digney, Sally R McEwan, and Timothy C Bates
Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.