Proteini.si
Poučni kotiček

L-karnitin: skrivnost vitke postave?

l-karnitin

Oprosti ker te moram razočarati… ampak dejstvo je, da čudežne tabletka za izgubo telesne teže ne obstaja… in prosim ne verjami komurkoli, ki ti govori drugače.

Ni skrivnost, da je za hujšanje potrebno zagotoviti kalorični deficit, bodisi z zmanjšanjem števila kalorij, ki jih zaužiješ, bodisi z vadbo in kurjenjem teh kalorij... idealno pa kar z obojim, za dosego največjih rezultatov.

In če že paziš na vnos kalorij in se celo malo potiš v fitnesu, obstajajo prehranski dodatki, ki pa ti bodo še dodatno pomagali pri hitrejšemu napredku…  Ampak na kakšen način?

Proteini.si

Zmanjšanje apetita

Proteini.si

Povečanje energije

Proteini.si

Podpora metabolizmu

Proteini.si

Presnova maščobe v energijo

In na vrhu seznamov najbolj priljubljenih snovi za podporo hujšanja, prav gotovo spada L- karnitin

ZGRABI KARNITIN PO NAJBOLJŠI CENI

Kaj je L-karnitin?

L-karnitin je aminokislina, ki je v telesu naravno prisotna. Telo ga naravno proizvaja samo, in sicer iz dveh esencialnih aminokislin, L-lizin in L-metionin, za učinkovito proizvodnjo pa telo potrebuje še vitamin C, železo, niacin in vitamin B6. L-karnitin v manjših količinah zaužijemo tudi z običajno prehrano, največ je prisoten v mesu, ribah in mlečnih izdelkih.

Kakšno vlogo v telesu ima L-karnitin?

L-karnitin v telesu igra ključno vlogo pri proizvodnji energije, saj pomaga pri prenosu maščobnih kislin v celične mitohondrije, kjer se maščobe nato pretvorijo v energijo. L-karnitin torej omogoča, da telo maščobo uporablja kot vir energije. (3)

Preveč zapleteno? 

Predstavljaj si da je celična mitohondrija peč, maščobne kisline pa so drva, ki jih mitohondrija pokuri za energijo.

L-karnitin

Študije nakazujejo tudi, da bi l-karnitine znal tudi pozitivno vplivati tudi na zdravje srca, krvni tlak, holesterol in diabetes tipa 2.

L karnitin v hrani

Čeprav L-karnitin telo proizvaja samo v jetrih in ledvicah, pa ga najdemo tudi v hrani, predvsem v rdečem mesu, kar zna predstavljati težavo za vegeterijance in vegane.

Študije kažejo (1), da je za najboljše rezultate pri podpori hujšanja idealen vnos l-karnitina 2000 mg na dan, ampak ali si res želiš pojesti 1,4 kg govedine na dan? 

cow

Se mi je zdelo...

Za primerjavo v samo enem samem NUTREND FAT DIRECT SHOTu dobite že vso potrebno količino l-karnitina, ki jo potrebujete, poleg vseh ostalih učinkovin za kurjenje maščobe, brez nasičenih maščob in nepotrebnih kalorij.

Komu je L-karnitin namenjen?

Proteini.si

Posamezniki s ciljem izgube telesne teže

L-karnitin poveča uporabo maščob pri tvorbi energije v telesu, kar pospešuje kurjenje maščob med vadbo in drugo fizično aktivnostjo.

Proteini.si

Športno aktivni posamezniki

L-karnitin telesu omogoča bolj učinkovito pretvorbo maščobe v uporabno energijo, kar pripomore k zmanjšanju občutka utrujenosti med vadbo.

Proteini.si

Vegeterijanci in vegani

Uživanje L-karnitina v obliki prehranskih dopolnil veganom in vegeterijancem omogoče, da lažje zadostijo svojim potrebam po L-karnitinu in podprejo optimalno presnovo maščob ter energijsko ravnovesje.


In kateri je najboljši produkt za podporo pri hujšanju?

USN LIV.SMART TONED (LIFESTYLE & FAT METABOLISING SUPPORT DRINK)

USN LIV.SMART TONED je inovativen napitek, ki podpira metabolizem maščob in vzdrževanje vitalnosti pri tvojem življenjskem slogu. Z naravnimi sestavinami, kot so ekstrakti yerba mate, garcinia cambogia in goji jagod, ta veganski izdelek zagotavlja izboljšanje budnosti in vzdržljivosti, hkrati pa prispeva k podpori razpoloženja z vitaminom B6. Napitek v priročni obliki vrečk je popolna izbira za tiste, ki iščejo naravno podporo pri doseganju ciljev zmanjšanja telesne teže in izboljšanje življenjskega sloga.

USN LIV.SMART TONED

Njegova formula zmanjšuje utrujenost zahvaljujoč kofeinu in cinku, dodan L-karnitin pa prispeva presnovi maščob.  Na voljo v treh sadnih okusih, je napitek odličen za vsak dan, ne glede na prehranske omejitve ali preference.

Zaključek

Čeprav čudežne tabletke, ki bo shujšala namesto tebe ne obstaja pa je L-karnitin zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih snovi, ki ti bo pomagala pri tvojih naporih izgube kilogramov in izboljšanju telesne zmogljivosti.

Zato ne odlašaj in zgrabi priložnost za nakup najbolj kakovostnih izdelkov za podporo tvojih športnih in fitnes ciljev po znižanih cenah! Zdaj je čas, da tvoj trening pripelješ na višjo raven!

OGLEJ SI PONUDBO

A si vedel, da proteini niso namenjeni samo za rast mišic ampak nas nasitijo z dobrimi kalorijami za podporo mišicam in s tem zmanjšajo tek, ter pripomorejo pri hujšanju, brez upada mišic?

OGLEJ SI PROTEINE PO ZNIŽANI CENI

Prijavi me na obveščanje

Vneseni elektronski naslov bomo obdelovali za namen obveščanja o aktualnih akcijah, novostih in dogodkih. Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjaviš. Za tvoje osebne podatke skrbimo in jih obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.
Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.