Proteini.si
POUČNI KOTIČEK

MISIJA NEMOGOČE: Kako izbrati prave proteine, če jih sploh izbrati?

misija-nemogoce-kako-izbrati-prave-proteine-ce-jih-sploh-izbrati
Dilema, s katero se ali ste se srečevali skoraj vsi. Govorimo o situaciji, ko končno najdete pravo motivacijo za začetek vašega zdravega življenja, a se vam kaj kmalu nekaj zalomi. Če ne drugje pri sami prehrani, raznih dodatkih, saj niste prepričani in ne podučeni kaj je prav in kaj ne, pa vendar je kljub temu lažje poiskati izgovor in odnehati začeto, kot poiskati primerno literaturo in se o tem podučiti.

TBP_9851.JPGDanes ne bomo govorili o tem, kako pridobiti motivacijo, se odločiti za zdrav način življenja ali pričeti s treningom, saj smo o teh temah že kar nekajkrat govorili, zato bomo prešli na čas, ko vi že pridno trenirate. Prešli bomo na vaš drugi ali tretji teden, ko je vaša zagnanost še na vrhuncu, ko ste še vedno osredotočeni na vaš željeni cilj, vendar se počasi začenjate zavedati, da še nekaj potrebujete, verjetno športne dodatke, katere uporablja kar velika večina ljudi, ki obiskujejo fitnes in druge aktivnosti. Zato se kaj kmalu odločite in za nasvet povprašate kar vašega prijatelja, za katerega veste, da že dlje časa uporablja neke športne napitke.

Prijatelj vam priporoča PROTEINE. Sledi šok! Najprej nekaj sekund tišine, začudenosti in zmedenosti, potem pa planete nanj z naslednjimi vprašanji... 

ALI NI TO PREPOVEDANO? ALI NI TO ZA BODYBUILDERJE? ALI NI TO SAMA KEMIJA? JAZ TISTE "KANTE PRAHU" SIGURNO NE BOM KUPOVAL!

Ko končate z vprašanji in dobite iskren odgovor vašega prijatelja, ki vam razloži, da je to super zadeva, ki jo preprosto moraš uporabljati, se le malce omehčate in odločite, da malo pobrskate na spletni strani PROTEINI.SI.

  • Zagledate kategorijo BELJAKOVINE - PROTEINI, to bo verjetno to, kliknete in prikaže se vam 100 različnih izdelkov. Preletite celotno stran izdelkov, se vrnete na začetek, kjer ugotovite, da so izdelki razvrščeni po najbolj prodajanih, zato kliknete prvega - najbolj prodajanega. Na hitro si preberete, da pospešuje regeneracijo mišič, se hitro absorbira, je odličnih okusov in tudi sama cena vam je kar solidna. Super! Odločite se za nakup, izberete količino (seveda največjo ker zdaj gre pa za res), izberete še okus (naj bo kokos, ker vam je najljubši) in zaključite z nakupom. Pošiljka prispe in pokušina proteinov se prične. V šejker natočite 1dcl mlačne vode, dodate merico proteinov, zmešate in poskusite. Napitek je tako gost, da ga komaj uspete preliti, tudi sam okus je veliko premočen in presladek, kar vam niti malo ne ustreza, saj sladkih napitkov sploh ne pijete. In potem sledi razočaranje. ZAKAJ JE TAKEGA OKUSA? ZAKAJ JE TAKO GOST? KAKO NAJ TO SPLOH PIJEM? ZAKAJ JE TAKO SLADKO? TEGA JAZ ŽE NE BOM PIL!
    whey-kokos-760.jpg

 

In kaj se zgodi? Paket proteinov konča v kotu, kjer služi za nabiranje prahu, medtem ko se vi odločite, da vašo dieto za kakšen dan, teden, mesec,… preložite, dokler ne najdete nove tehnike. Čeprav vsi vemo, da si med tem časom niste odprli nobene literature, spletne strani ali karkoli drugega, da bi si kaj prebrali in pridobili znanje, ki ga potrebujete, boste kjub temu vsem vneto razlagali, da so proteini totalno zanič in brezvezni in da ne razumete, kako lahko drugi to pijejo.

 

  • Ali pa se odločite za proteine od proizvajalca, katere vam je priporočal prijatelj. Naročite enake z okusom jagode in pričakujte najmanj McDonaldsov milk shake, nakar poskusite vaše jagodne proteine in ugotovite, da le ni tako. V šejkar ste natočili 0,5l vode, dodali merico proteinov in zmešali. In kaj se je zgodilo? Vaš proteinski šejk je bil tako redek in brez okusa, da ga nikakor niste mogli popiti in zopet sledi razočaranje. ZAKAJ NI TAKEGA OKUSA? ZAKAJ JE TAKO REDEK? SO Z OKUSOM VANILIJE BOLJŠI? KAJ NAJ ZDAJ S TAKO KOLIČINO PROTEINOV?kozarec-shake.jpg

In kaj se zgodi? Z novo embalažo proteinov odidete do prijatelja, kateri vam je priporočal nakup le teh, mu jasno poveste, da tega niti slučajno ne boste uporabljali, ker je zelo neokusno in mu predate proteine, da jih porabi namesto vas. In zopet ste na začetku. Zakaj se to dogaja? Preprosto, ker niste podučeni o teh dodatkih, ker si ne preberete deklaracije na zadnji strani izdelka, da bi sploh vedeli kako jih pravilno pripraviti, ker ne odprete spletne strani, kjer imate ogromno informacij o vseh prodajnih izdelkih in ker je veliko lažje odnehati in kritizirati, kot se informirati in nadaljevati. 

Skratka, ker med poplavo vseh proteinskih izdelkov verjamemo, da je resnično težko izbrati prave za vas, smo se odločili, da vam pri tem pomagamo, ker še zdaleč ni tako slabo in grozno, kot si predstavljate ob vaših neuspelih poskusih.

 

  1.  VZEMITE SI ČAS IN SI PREBERITE!

Našo spletno stran p4.proteini.si smo ravnokar prenovili in prilagodili z namenom, da je čimbolj preprosta, razumljiva in poučna za vse uporabnike. Vzemite si čas in jo preglejte, saj boste le tako ugotovili, da vam piše prav vse kar potrebujete. Imate opise tako kategorij kot posameznih izdelkov, njihov namen uporabe, čas in količino uporabe. Tako da pojdimo skupaj po korakih, da vam na hitro razložimo, da ne bo nepotrebnih razočaranj.

Ko odprete našo spletno stan se vam najprej prikažejo trenutne NOVOSTI in AKCIJE (če vas pritegnejo kliknite in povezava vas bo vodila direktno na izdelek), nad tem pa vidite različne KATEGORIJE (prehrana, oblačila, pripomočki,...). Kliknite PREHRANA in odprejo se vam zopet različne kategorije (npr. BELJAKOVINE - PROTEINI), pod njimi pa dodatne PODKATEGORIJE (npr. SIROTKA).

Nas zanimajo beljakovine, zato kliknite na BELJAKOVINE - PROTEINI.

Screen Shot 2018-08-01 at 15.12.47.png

 

  1. KAJ SO BELJAKOVINE - PROTEINI?

V kategoriji BELJAKOVIN se vam najprej prikažejo vsi izdelki v tej skupini, razvrščeni po najbolj prodajanih. Ker pa nas zanima kaj sploh so beljakovine je potrebno pod naslovom klikniti OPIS in prikazal se vam bo splošen opis proteinov, kar je prvo kar morate vedeti, saj boste le na ta način vedeli kaj kupujete in če to resnično potrebujete.

Screen Shot 2018-08-01 at 15.22.42.png

 

  1. VRSTE BELJAKOVIN?

Na LEVI strani imate naštete VRSTE BELJAKOVIN (sirotka, izolat, veganske,…). Kliknite najbolj pogosto vrsto proteinov - SIROTKA in si zgoraj zopet preberite OPIS, kaj so sirotkine beljakovine. Poleg opisa pa najdete tudi FAQ, kjer imate najpogosteje zastavljena vprašanja z odgovori o sirotki. Ko si boste prebrali vse potrebno o določeni vrsti beljakovin, kliknite na IZDELKE in čas je za izbiro. Pomagate si lahko na DESNI strani, kjer si jih lahko razvrstite po najbolj prodajani, ocenjeni, najnovejši,.... Pod vrstami beljakovin pa vam ponujamo še razvrščanje po proizvajalcih, cenovnem razponu, okusih, akcijah, kar pa je še posebej priročno in prilagodljivo vsakemu posamezniku.

Screen Shot 2018-08-01 at 15.42.29.png

Ker pa vemo, da je odločitev še vedno precej težka, vam priskočimo na pomoč še z razpredelnico, katera vam prikazuje HRANILNO VREDNOST IZDELKOV na 100g in razpredelnico, katera vam prikazuje ZNAČILNOSTI RAZLIČNIH VRST BELJAKOVIN.

V prvi razpredelnici imate prikazano povprečno HRANILNO VREDNOST za različne vrste beljakovin. S to razpredelnico lahko ugotovite, katera vrsta beljakovin ima NAJVEČJO oz. NAJMANJŠO vsebnost beljakovin, ogljikovih hidratov, sladkorjev in maščob v 100g. 

 Screen Shot 2018-08-06 at 14.28.36.png

 V drugi razpredelnici pa vam predstavljamo značilnosti različnih vrst beljakovin. Preverite lahko povprečno HITROST ABSORBCIJE, najbolj značilne ALERGENE v določenih proteinih ter KDAJ IN KOMU so te beljakovine namenjene

Screen Shot 2018-08-06 at 14.29.11.pngPiše: Tjaša Tavčar

Kategorija: POUČNI KOTIČEK

Objavljeno: 02.08.2018 11:17

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.