Proteini.si
POUČNI KOTIČEK

Močan in raven trebuh

mocan-in-raven-trebuh
Da bi imeli raven in močan trebuh, je potrebna kombinacija kardio vadbe, vaj za moč, ki aktivirajo jedro telesa, uravnotežena prehrana in predanost. Jaz sem ponosna na svoj six pack, za katerega recimo, da je delno zaslužna genetika, vendar tudi dobra prehrana, težki treningi in to, da so mi vaje za trebuh od nekdaj najdražje (čim težje, tem bolje in vsak dan iščem nove variacije, kako jih narediti še zahtevnejše).

Imam nekaj nasvetov za vas, ki delate na trebušnih mišicah. Poletje se je že začelo, ampak nikoli ni prepozno!
 

  1. V kardio trening pogosto vključim tudi šprinte. Trebušne mišice imajo rade takšne dražljaje, super so za tiste, ki delajo na moči ali na povečanju vzdržljivosti.
  2. Nikoli ne delam klasičnih trebušnjakov, ker obstajajo veliko kvalitetnejše vaje, s katerimi oblikujemo lepe ploščice.
  3. Močno jedro pomeni tudi močan trebuh. Če si želite imeti raven trebuh in ozek pas, v svoj trening vključite vaje za jačanje jedra! Vsak trening v dvorani bi moral temeljiti na počepih, sklecah, plankih. Medtem ko krepijo celo telo, aktivirajo in jačajo trebuh.
  4. Za raven trebuh je verjetno najbolj pomembna prehrana. Jejte zdravo in kvalitetno. Iz prehrane izločite prazne kalorije in vključite čim več proteinov in sveže zelenjave. Ogljikove hidrate vključite v obroke okrog treninga, takrat so vam najpomembnejši. Nikoli se ne odločajte za ekstremne diete. Vaš glavni cilj je zdravje in na to morate misliti, ko načrtujete prehrano.
  5. Vztrajnost je ključ. Ne pričakujte spremembe čez noč in ne obupajte. Napredek je počasen, a zagotovljen! Vsaka fizična aktivnost je dobrodošla, a za vidne rezultate morate trenirati najmanj tri do štiri krat na teden. V vsakem primeru poslušajte svoje telo. Povedalo vam bo, kdaj je utrujeno in temu občutku prilagodite treninge (a ne dopustite mu, da je leno!).
  6. Da se vrnemo na six pack! Kot vse mišice, imajo tudi trebušne rade, da jih šokirate. V kolikor ponavljate isto vajo vedno znova, se bo telo navadilo in delovalo v coni udobja, a v tej coni se ne dogajajo spremembe!
  7. Ne pozabite, da je aktivacija trebušnih mišic najpomembnejša tekom izvajanja vaje. V kolikor občutite, da vam delajo roke, vrat ali hrbtenica, poizkusite napraviti pavzo in pozorneje začnite znova. Ne pozabite dihati. Zadrževanje dihanja vam bo samo otežilo izvedbo vaje do konca. Jaz delam trebušnjake v štirih do petih serijah na koncu treninga.

 
OPOMBA za tiste, ki želite imeti super ozek pas: vse vaje, ki izolirano ciljajo na stranske trebušne mišice (kot je stranski dvig trupa), vam bodo vizualno razširile pas, zato jih izvajajte redkeje ali jih raje sploh ne izvajajte. Stranske mišice bodo dovolj stimulirane s kompleksnimi vajami, ki jačajo celoten trebušni zid.
Uživajte.Piše: Daniela GymFreak

Kategorija: POUČNI KOTIČEK

Objavljeno: 10.08.2017 10:01

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.