Proteini.si
POUČNI KOTIČEK

Nadvse okusen zajtrk, ki bo pomagal do vitke postave

nadvse-okusen-zajtrk-ki-bo-pomagal-do-vitke-postave
Da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, saj nam da 'gorivo' za dober začetek dneva, vemo že dolgo. A če želimo ohraniti vitko linijo ali izgubiti kakšen odvečen kilogramov, je pomembno tudi, da dan pričnemo s kvalitetnim zajtrkom, ki vsebuje tudi beljakovine. Beljakovine so namreč tiste, ki bodo podaljšale občutek sitosti in nam pomagale, da ne bomo prehitro posegli po nezdravih živilih. Odličen izbor za zajtrk, na katerega prisegajo tudi vrhunski športniki so tako beljakovinski kosmiči Protein Muesli, ki niso samo zdrav obrok, ampak tudi nadvse okusen.

Gasper strnisa copy.JPGZ okusnimi beljakovinskimi kosmiči Proteini.si Protein Muesli, ki vsebujejo 22% beljakovin, veliko vlaknin in malo sladkorja, dan prične tudi najuspešnejša plavalka in dobitnica srebrne olimpijske kolajne na Olimpijskih igrah v Pekingu Sara Isakovič. Čeprav je plavanje še vedno njena velika strast, pa se danes ukvarja tudi s psihologijo na področju športa. Na to temo veliko predava in že takoj zjutraj, ko je glava najbolj sveža prične pripravljati material za predavanje. A še pred tem si privošči zajtrk, ki ji da energijo za dober začetek dneva. Svoj dan najraje prične z beljakovinskimi kosmiči Proteini Muesli: ''Pravzaprav komaj čakam vsak dan, da vstanem, ker so Proteinski Muesliji res noro dobri in imajo res super vrhunske sestavine. Zjutraj vstanem okoli 6.45, se oprham, pojem zajtrk, zdaj vedno nove Proteini.si mueslije z jogurtom.''

 

gPicture1.png

Nanje prisegata tudi Špela Grošelj in njen izbranec Gregor Poljanec Kirsch, ki je tudi certificiran prehranski svetovalec: ''Mueslije ponavadi uživam zjutraj v kombinaciji z grškim jogurtom ali jogurtom brez laktoze. Včasih jih kombiniram s svežim sadjem in oreščki. Predvsem so mi všeč, ker so odličnega okusa in imajo dobre sestave. Vsebujejo malo sladkorja, veliko vlaknin in beljakovine, ki jih že tako težko zaužijemo dovolj preko dneva.'' Prav zato je dobro, da jih zaužijemo že za zajtrk.

 

Z beljakovinskimi muesliji do bolj vitke postave

Če želimo izgubiti odvečne kilograme ali ohraniti vitko postavo, je namreč bolj kot preštevanje kalorij pomembno, da povečamo vnos beljakovin, prehranskih vlaknin, spijemo več vode, smo bolj telesno aktivni in zmanjšamo vnos sladkorja ter opustimo pitje sladkih pijač. Ključnega pomena je, da beljakovine zaužijemo že s svojim prvim obrokom, saj beljakovine podaljšujejo občutek sitosti, hkrati pa so pomembne za ohranjanje mišične mase in s tem lepo oblikovanega telesa. Med drugim beljakovine skrbijo tudi za močan imunski sistem, lepe lase in nohte, zdrave notranje organe in še bi lahko naštevali. Vlaknine pa so ključnega pomena, ker skrbijo za dobro presnovo in zmanjšujejo maščobne obloge okoli trebuha. Današnja zahodna prehrana, ki je velikokrat industrijsko predelana, pogosto ne vsebuje dovolj vlaknin, zato je ključnega pomena, da jih skušamo v prehrano dodati tudi na druge načine.

 

Picture1.pnguu.png Prav zato so beljakovinski muesliji odlična izbira za zajtrk, saj na 100 gramov vsebujejo kar 22,5 gramov beljakovin, kar je veliko več od drugih običajnih kosmičev. Denimo konkurenčni muesliji, ki so predstavljeni kot bolj zdrava izbira mueslijev, vsebujejo le 8 gramov beljakovin na 100 gramov kosmičev. Vsebujejo pa tudi manj vlaknin v primerjavi s Proteini Muesliji. In sicer imajo konkurenčni muesliji le 6,8 gramov vlaknin na 100 gramov kosmičev, Proteini Muesliji pa 8,8 gramov vlaknin na 100 gramov kosmičev. Prav tako Proteini Muesliji vsebujejo za 6 gramov sladkorja manj od zgoraj omenjenih kosmičev, a kljub vsemu uspejo ohraniti izjemno dober okus. Podobno je tudi, če primerjamo beljakovinske kosmiče Proteini Muesliji z drugim izbranim konkurenčnim izdelkom, ki vsebuje kar 17,5 gramov več sladkorja od proteinskih mueslijev in samo 9 gramov beljakovin na 100 gramov kosmičev (v primerjavi s proteinskimi muesliji, ki vsebujejo 22,5 gramov beljakovin na 100 gramov mueslijev). Količina vlaknin na deklaraciji drugih konkurenčnih kosmičev pa ni niti navedena.

Beljakovinski muesliji Proteini.si Protein Muesli so tako odlična izbira za tiste, ki želite uživati okusen zajtrk, a hkrati tudi poskrbeti za vitko postavo in zdravo telo. Na voljo je v slastnem čokoladno-karamelnem okusu, ni pa nujno, da ga uživate le za zajtrk. Privoščite si ga lahko tudi kadarkoli tekom dneva. Prav zato je odličen izbor, če vam primanjkuje časa za pripravo zdravega obroka, saj je hiter za pripravo. Vse, kar potrebujete je, vrečka Proteini Mueslijev nekaj mleka/rastlinskega mleka ali jogurt. Skupaj zmešate in že imate izjemno zdrav in okusen obrok.

Pa dober tek!Piše: Katja Benčina

Kategorija: POUČNI KOTIČEK

Objavljeno: 16.10.2019 13:45

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.