Proteini.si
Poučni kotiček

Whey proteini - ključni dodatek za zdravo življenje!

whey-proteini

Če sanjate o mišičastem telesu, veste, da brez pravih beljakovin tudi najintenzivnejši treningi ne prinašajo želenih rezultatov. Whey proteini oz sirotkini proteini, že dolgo veljajo za kralja prehranskih dodatkov, in so postali nepogrešljiv sopotnik vsakega fitnes navdušenca in športnika. S svojimi izjemnimi prednostmi pri gradnji mišic, praktičnostjo uporabe, čisto sestavo, odličnim okusom in dostopno ceno, Whey proteini niso le trend, ampak temelj in nujen prehranski dodatek za doseganje vrhunskih športnih ciljev.

whey-proteini-kralj-dodatkov-header

Whey kralj dodatkov po znižani ceni

Pomembna znanstveno podprta dejstva o beljakovinah/proteinih

✅ Pozitivno vplivajo na mišično maso

Višji vnos beljakovin pozitivno vpliva na izgradnjo in regeneracijo mišic. (1)

✅ Nasitijo in zmanjšujejo lakoto

Dieta z visoko vsebnostjo beljakovin lahko zmanjša lakoto. (2)

Izboljšujejo telesne sestave

Dieta z več kot 30% energijskega vnosa iz beljakovin izboljša telesno sestavo. (3)

✅ Povečujejo moč pri staranju

Povečanje vnosa beljakovin pomaga ohranjati mišično maso tudi pri starejših. (4)

✅ Imajo ključno vlogo v telesu

Beljakovine so bistvene za zdravje organov in telesnih funkcij. (5)

✅ Vplivajo na športno zmogljivost

Beljakovine izboljšujejo športno zmogljivost in pomagajo pri regeneraciji. (6)

Proteini.si

Pomaga pri gradnji mišic

Proteini.si

Zmanjšujejo lakoto

Proteini.si

Izboljšujejo telesno sestavo

Proteini.si

Povečujejo moč pri staranju

Proteini.si

Izboljšujejo športno zmogljivost

Različne vrste whey proteinov: Kateri je pravi za vas?

Obstajajo različne vrste whey proteinov, ki se razlikujejo po beljakovinski vrednosti, hitrosti absorpcije in času delovanja v telesu.

my whey

Koncentrat: 
Koncentrat whey proteinov je osnovna oblika, ki vsebuje visok odstotek beljakovin skupaj z nekaj ogljikovimi hidrati in maščobami. Je dobro uravnotežen in primeren za splošno uporabo.

hidrolizat

Izolat:
Izolat whey proteinov je ena izmed najčistejših oblik beljakovinskih dodatkov. Je hitro prebavljiv in idealen za takojšnjo uporabo po vadbi, saj vsebuje minimalne količine maščob in ogljikovih hidratov.

hidrolizat
Hidrolizat: Hidrolizat whey proteinov je predhodno razgrajen, kar omogoča hitrejšo absorpcijo in je idealen za tiste, ki imajo težave s prebavo. Ta oblika je še hitreje prebavljiva kot izolat.


Zakaj pa sploh potrebujem whey proteine, če lahko beljakovine dobim že s hrano?

Seveda so proteini oz. beljakovine prisotne v hrani, ampak dejstvo je, da je pri cilju povečanja mišične mase njihovo zadostno količino samo s trdo hrano zelo težko doseči, če upoštevamo, da posameznik za izboljšanje mišične mase potrebuje vsaj 2 grama beljakovin na kilogram telesne teže, bi to za osebo, ki tehta 80 kg, pomenilo 160 gramov beljakovin dnevno.

Če bi želeli zadostiti beljakovinskim potrebam za pridobivanje mišične mase izključno z uživanjem običajnih živil z visoko beljakovinsko vrednostjo bi to zahtevalo naslednje količine:

Proteini.si

0,5 kg piščančjih prsi

Proteini.si

25 jajc

Proteini.si

0,7 kg tune

Proteini.si

1,6 kg skute

Proteini.si

1,8 kg leče

Proteini.si

2 kg fižola

Kot lahko vidimo je za doseg zadostne količine beljakovin samo iz izključno prehrambnih virov skoraj nemogoče in verjemite, da nam pri takih količinah hrana prav hitro ne bi več teknila. Prav tako je za mišično rast in regeneracijo telo čimprej po vadbi treba oskrbeti z beljakovinami pri trdih živilih pa se beljakovine ne absorbirajo dovolj hitro, da bi ujeli anabolično okno, po napornem treningu tudi nimamo ravno apetita da bi jedli velike količine jajc ali mesa. Kuhanje jajc v garderobi fitnesa morda tudi ne priporočamo. 

Zato so whey proteini idealna izbira za povečanje vnosa beljakovin: hitro jih zaužijemo po treningu z le nekaj vode, nudijo čiste sestavine, potrebne za rast mišic, in so na voljo v različnih okusih, ki jih lahko uživamo kot sladico oz. okusno nagrado za trdo delo.

Za primerjavo , 1 odmerek PROTEINI.SI 100% NATURAL WHEY PROTEIN vsebuje kar 21.7 g beljakovin na odmerek kar pomeni, da lahko med obroki ali po treningu enostavno vnesemo do kar tretjino potrebnega dnevnega vnosa beljakovin (s tremi proteinskimi šejki). Poleg tega pri Proteini.si ponujamo še bogat nabor okusnih visoko proteinskih izdelkov, ki še izdatno pomaga pri vnosu beljakovin in doseganju tvojih fitnes rezultatov.


whey-proteini-Proteini-si-100 natural-whey

KUPI ZDAJ


“Če bomo trenirali v fitnesu uro in pol in ne bomo dali telesu potrebnih beljakovin, bo telo kanibaliziralo samega sebe, da bo tisto mišico, ki smo jo med treningom poškodovali, oskrbelo z beljakovinami iz druge mišice.”

Andrej Milutinovič

Ali si vedel, da so whey proteini primerni tudi za kolesarje?

Poglej si Proteini.si Sprint Podcast kjer nekdanji vrhunski profesionalni kolesar Jani Brajkovič razkrije zakaj je skozi svojo celotno kariero uporabljal Whey proteine.

Priporočeni whey proteini na Proteini.si

% Bel.

Bel. na porcijoSlad. na porcijoBrez dodanega slad.Brez glutenaBrez laktoze

1000% natural whey protein

73%21,7 g2,3 g
whey-proteini-PROTEINI.SI-MY-WHEY-PROTEIN-100%-PURE
75%23 g6,3 g
whey-proteini-BATTERY-REBEL-WHEY-PROTEIN79%25 g6,6 g
whey-proteini-BATTERY-WHEY-GOLD-ISOLATE84%21 g0 g
whey-proteini-BATTERY WHEY PROTEIN
70%21 g3,6 g
whey-proteini-NUTREND-ISO-WHEY-PROZERO84%21 g3 g

Bel. - Beljakovine
Slad. - Sladkorji

Proteini.si
Proteini.si
Proteini.si
Proteini.si
Proteini.si
Proteini.si
Proteini.si

Zakaj izbrati whey prehranske dodatke pri Proteini.si

Visoka kakovost izdelkov

Plod sodelovanja s športnimi in prehranskimi strokovnjaki.

Oglej si vse whey izdelke Proteini.si

Samo preverjene znamke

Poleg naših produktov ponujamo tudi širok asortiman izdelkov drugih priznanih znamk športne prehrane, preverjene kakovosti in ustreznih certifikatov.

(Vsi izdelki na naši spletni strani imajo Gm , Haccp, Iso in Gmo free certikat)

 whey-proteini-iso-certifikatwhey-proteini-HACCP-certifikatshutterstock 597260255 [Converted] (1)

Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno

Zagotavljamo visoko kakovost po dostopnih cenah za kar smo leta 2019/2020 prejeli tudi nagrado BEST BUY AWARD.whey-proteini-bba-slovenia-2019-proteiniVisoka vsebnost beljakovin

Whey proteini pri Proteini.si se ponašajo z visoko vsebnostjo beljakovin z najmanj 21 g visokokakovostnih beljakovin na porcijo.


Visoka vrednost aminokislin

Ponujamo širok nabor izdelkov z veliko vrednostjo esencialnih aminokislin in BCAA, ki pomagajo pri gradnji mišice in podpirajo imunski sistem.


Brez sladkorja

Pri proteini.si ponujamo več opcij whey proteinov, ki ne vsebujejo dodanega sladkorja in so slajeni z naravnim sladilom iz rastline stevije.


Izdelki brez laktoze

Ponujamo tudi izdelke brez laktoze, za izogib prebavnim težavam.


Brez glutena

Na voljo so tudi izdelki za ljudi z glutensko intoleranco.


Raznoliki okusi

Naši whey proteini so na voljo v različnih okusih zato lahko prav vsak najde nekaj zase.

Proteini.si Lift Podcast: Razbijamo mite o whey proteinih

Vabimo vas, da prisluhnete našemu Proteini.si Lift Podcastu, kjer smo skupaj z voditeljem Juretom Pančurjem, strokovnjakom na področju športne prehrane ter priznanim fitnes strokovnjakom Andrejem Milutinovičem in strastnim fitnes entuziastom Ernijem Kesićem razpravljali o tem, kaj so proteini in zakaj so ključni za splošno zdravje. Pogovarjali smo se o pravilni uporabi whey proteinov in njihovi podpori pri doseganju različnih športnih in zdravstvenih ciljev ter razbijali mite o whey proteinih.Proteini v kuhinji

Proteini so ključni prehranski dodatek za športni način življenja, hujšanje, gradnje mišične mase, ali podporo pravilnemu delovanju telesa ampak ali si vedel, da jih lahko uporabljamo tudi pri kuhi?

“Whey proteini se lahko uporabljajo pri peki piškotov, tort, palačink in zato predstavlja res raznovrsten naraven dodatek”

Andrej Milutinovič

Za vse sladokusce je z nami Ana Žontar delila okusna recepta za pripravo cimetove proteinske palačinke s skutnim medenim nadevom.

6N3A0741IMG 5302LiparDesignPhotography 03715LiparDesignPhotography 03862DSC08591IMG 5280

Zaključek

V svetu fitnesa in zdravega življenjskega sloga so whey proteini postali nepogrešljiv del prehrane mnogih. Ne glede na to, ali ste športnik, ki išče optimalno regeneracijo po treningu, posameznik, ki si prizadeva za izgubo teže, ali nekdo, ki želi preprosto izboljšati svoje splošno zdravje in dobro počutje, whey proteini ponujajo rešitev.

Pri Proteini.si razumemo vaše potrebe in smo zavezani k zagotavljanju najvišje kakovosti whey proteinov v naši ponudbi. Pri Proteini.si zato ponujamo visokokakovostne whey proteine z bogato vsebnostjo beljakovin in aminokislin, vključno z opcijami brez sladkorja, laktoze in glutena. Naši izdelki so na voljo v različnih okusih, ki zadovoljijo vse okusne preference in so primerni za vsak žep.

In kar je najbolje, do konca januarja vas vabimo, da izkoristite naše velike popuste! To je vaša priložnost, da začnete novo leto z zdravimi odločitvami in si zagotovite vrhunske whey proteine po neverjetno ugodnih cenah.

Izberi whey- kralja prehranskih dodatkov po znižanih cenah

Ne zamudite te izjemne priložnosti. Obiščite nas na Proteini.si in odkrijte, kako lahko whey proteini spremenijo vašo fitnes pot in vam pomagajo doseči vaše zdravstvene in fitnes cilje.

Za najboljše rezultate in svetovanje pri prehrani in treningu si preberite naš poučni kotiček ali se posvetujte z našimi top fitnes strokovnjaki, ki ti bodo pomagali pri tvojih osebnih ciljih:

E-pošta: info@proteini.si

Telefon: 040-248-248

Viri

  1. Dietary Protein and Muscle Mass: Translating Science to Application and Health Benefit- Avtorja: John W. Carbone, Stefan M. Pasiakos
  2. Protein for Life: Review of Optimal Protein Intake, Sustainable Dietary Sources and the Effect on Appetite in Ageing Adults - Avtorji Marta Lonnie, Emma Hooker, Jeffrey M. Brunstrom, Bernard M. Corfe, Mark A. Green, Anthony W. Watson, Elizabeth A. Williams, Emma J. Stevenson, Simon Penson, and Alexandra M. Johnstone1
  3. Health Benefits of Dietary Protein throughout the Life Cycle - Avtorji: Jamie I. Baum, Elisabet Børsheim, Brittany R. Allman, Samuel Walker
  4. The scoop on protein powder Harvard health blog - Avtor: Emily Gelsomin,
  5. A whey-protein supplement increases fat loss and spares lean muscle in obese subjects: a randomized human clinical study - Avtorji Joy L Frestedt, John L Zenk, Michael A Kuskowski, Loren S Ward, Eric D Bastian
  6. International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise- Avtorji: Ralf Jäger, Chad M. Kerksick, Bill I. Campbell, Paul J. Cribb, Shawn D. Wells, Tim M. Skwiat, Martin Purpura, Tim N. Ziegenfuss, Arny A. Ferrando, Shawn M. Arent, Abbie E. Smith-Ryan, Jeffrey R. Stout, Paul J. Arciero, Michael J. Ormsbee, Lem W. Taylor, Colin D. Wilborn, Doug S. Kalman, Richard B. Kreider, Darryn S. Willoughby, Jay R. Hoffman, Jamie L. Krzykowski & Jose Antonio
  7. Health Benefits of Dietary Protein throughout the Life Cycle - Avtorji: Jamie I. Baum, Elisabet Børsheim, Brittany Allman
  8. Effects of Whey Protein and Resistance Exercise on Body Composition: A Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials Avtorji: Paige E. Miller PhD, Dominik D. Alexander PhD, Vanessa Perez PhD

Povezani članki

hujsanje-in-prehranska-dopolnila
POUČNI KOTIČEK

Hujšanje in prehranska dopolnila

Proizvajalci obljubljajo čudeže! Pa res deluje? Katere so tiste substance, ki dejansko imajo učinek na izgubo odvečnih ...
Preberi več
so-proteini-tudi-za-hujsanje
POUČNI KOTIČEK

So proteini tudi za hujšanje?

Tudi če tvoj cilj niso ogromni bicepsi, široka ramena in velik hrbet, je dobro da ješ več beljakovin, kot jih ...
Preberi več
regeneracija-po-vadbi
POUČNI KOTIČEK

Regeneracija po vadbi

Vsaka vadba poleg porabe energijskih zalog v telesu povzroči tudi mikro poškodbe, ki nastanejo zaradi izpostavljenosti in podvrž...
Preberi več
najboljsa-visoko-proteinska-hrana
POUČNI KOTIČEK

Najboljša visoko proteinska hrana

Zdrava in uravnotežena prehrana mora vsebovati vsa makrohranila: ogljikove hidrate, beljakovine in maščobe. Beljakovine oz. proteini so zelo ...
Preberi več
najpogosteje-zastavljena-vprasanja-o-proteinih
POUČNI KOTIČEK

Najpogosteje zastavljena vprašanja o proteinih

Whey ali beljakovine sirotke so mlečne beljakovine. Sirotka je stranski produkt pri pridelavi mleka v sir in se uporablja ...
Preberi več

Prijavi me na obveščanje

Vneseni elektronski naslov bomo obdelovali za namen obveščanja o aktualnih akcijah, novostih in dogodkih. Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjaviš. Za tvoje osebne podatke skrbimo in jih obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.
Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
rebel-launch
Proteini.si   Prosimo, počakajte.