Proteini.si
SVEŽE NOVICE

Arktične razmere na Pokljuki

arkticne-razmere-na-pokljuki
Skoraj 500 oviratlonk in oviratloncev se je v nedeljo v arktičnih razmerah – snegu, ledu in mrazu – soočilo z dvema 3-kilometrskima krogoma in skupno 10 ovirami. Tik pred ciljem jih je seveda čakala znamenita arktična kopel, ki je že stalnica zimskega oviratlona. Tudi letos, čeprav tako hladno na Pokljuki ob zimski Oviratlon izvedbi še ni bilo, se je večina ni ustrašila, temveč je pogumno skočila v ledeno vodo in nato z visoko dvignjenimi rokami zmagovito pritekla v cilj.

Za vse tiste, ki še ne veste ...

Oviratlon je atraktivna in prvinska preizkušnja samega sebe, pri kateri se udeleženci soočijo z najrazličnejšimi ovirami. Je preizkus vzdržljivosti, moči in spretnosti ob pomoči najboljšega prijatelja, sorodnika, sodelavca ali popolnega neznanca brez nadležnega merjenja časa.

Arktične razmere na Pokljuki

Vreme ni bilo ravno presenečenje, čeprav so ta pomemben element Oviratlona. Vendarle je še dober teden do uradnega začetka pomladi in zjutraj je, kot se za zimo spodobi, na Rudnem polju naletaval sneg, ki ni prenehal niti takrat, ko se je sonce za nekaj trenutkov prebilo čez oblake in razsvetlilo pokljuško planoto. A zimske razmere niso ustavile organizatorjev, še manj pa udeležencev. Sodeč po vzdušju, so bile temperature zraka blizu ledišča in snežinke le še dodatna motivacija za soočenje z ovirami.

10 različnih ovir

Na 3-kilometrski progi, ki jo je bilo potrebno preteči dvakrat, je bilo v vsakem krogu 9 ovir. "Zimski pogoji so za organizacijo prav poseben izziv, hkrati pa omogočajo, da so nekatere ovire zasnovane na način, da pri oviratloncih vzbudijo pristno otroško veselje, ki nam ga pričarajo prve snežinke. Na ta način oviratlonce še bolj spomnimo, da je športna rekreacija bolj kot tekmovanje kakovostno in zabavno preživljanje prostega časa."

1.jpg
Foto: Klemen Brumec

Pridružite se nam na naslednjem Oviratlonu

Zadovoljni in nasmejani obrazi z letošnjega zimskega Oviratlona dajejo zagon za še dve nepozabni preizkušnji: že 25. 6. bodo oviratlonci izzive spet premagovali v pokljuških gozdovih, 10. 9. pa se bodo podali na prekmurske ravnice ob jezero soboška Kamešnica. Prijave na oba dogodka so mogoče na www.oviratlon.si.
 Piše: Anita Drev / Oviratlon.si

Kategorija: SVEŽE NOVICE

Objavljeno: 15.03.2016 15:05

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.