Proteini.si
SVEŽE NOVICE

Jure Rugani odhaja v Indonezijo

jure-rugani-odhaja-v-indonezijo
Mister Slovenije 2013 Jure Rugani se je v ljubljanskem Proteini.si shopu še zadnjič pred odhodom na svetovni izbor v Indonezijo predstavil sedmi sili. Obenem se je poslovil tudi od prijateljev in znancev, ki so mu zaželeli uspeh na Daljnem vzhodu.

Kondicije na prodaj

Aktualnega mistra Slovenije loči le še nekaj dni do odhoda na svetovni lepotni izbor Mister International 2013. V ta namen je v ljubljanskem Proteini.si shopu potekala novinarska konferenca, kjer je Jure skupaj s člani organizacije Mister Slovenije razkril pričakovanja. Absolvent Fakultete za šport se je na najpomembnejši dogodek leta pripravljal kar sam: »Izdelal sem plan treningov in se v zadnjem obdobju striktno držal zastavljenega. Mislim, da sem z intenzivnimi treningi in pravilno prehrano dosegel želeno, pa tudi kondicijsko sem zelo dobro pripravljen.« Z Juretom potuje tudi član organizacije Mister Slovenije Erik Ferfolja, ki je povedal: »Svetovni izbor bo potekal dva tedna. Najprej bomo nekaj dni v Džakarti, potem pa letimo na drugi konec Indonezije v predel imenovan Java. Veliko bo turističnih in kulturnih ogledov, srečanj z visokimi predstavniki in seveda snemanj. Teden dni pred finalom se vrnemo v Džakarto, kjer bodo potekale intenzivne priprave na finalni dogodek. Ta bo v četrtek 21. novembra, v dvorani Skenoo Hall. Držite pesti

1.jpg


Podaril bo napoj za večno življenje

V protokolu svetovnega lepotnega tekmovanja je tudi predaja nacionalnih daril. Slovenski mister bo tamkajšnjim predstavnikom podaril tako imenovani Napoj za večno življenje. Gre za steklen in pozlačen kartuzijanski kelih, ki ga podarja župan mestne občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek. Stvaritev iz vrhunskega kristalno-svinčenega stekla je oblikoval Zlatko Magdič. Ročno pa so ga izdelali graverji in pihalci v steklarni Rogaška. Na njemu lahko zaznate 4 grbe menihov iz Žičke kartuzije, ki so sestavljeni iz štirih zelišč. Nekoč so ga izdelovali kartuzijanski steklarji kot poročni kelih, zdaj pa je to kelih mesta Slovenske Konjice, ki simbolizira napoj za večno življenje. Na finalnem dogodku pa bo Jure blestel v elegantni obleki iz piranskega Butika Franko, predstavil pa se bo tudi v narodni noši in kopalkah.


Nekdanji mistri ga podpirajo

Novinarsko konferenco je zabavno in dinamično povezovala Majna Plešnar. Poleg Erika Ferfolje in Jureta Ruganija pa je med govorci bil še lanskoletni mister Marko Šobot. Novomeščan, ki je v lanskem letu z mestom 2. spremljevalca dosegel najvišjo uvrstitev doslej, je Juretu podal kar nekaj nasvetov, kako doseči uspeh. Med publiko so bučno ploskali tudi drugi najlepši Slovenci. Novinarske konference so se udeležili Peter Klinc, Matjaž Kumelj in Miha Dragoš. Lastnik trgovine Proteini.si Shop Jure Pančur je v svojih prostorih pozdravil tudi koreografinjo projekta Mister Slovenije Mojco Pačnik, letošnjega super-finalista Naserja Bećirija, svetlolasko Danico Lovenjak, vsestranskega Tadeja Briclja, Denis Chorchypa in druge.

Foto: Vid RotarPiše: Nina Valant

Kategorija: SVEŽE NOVICE

Objavljeno: 07.11.2013 00:00

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.