Proteini.si
SVEŽE NOVICE

Mini oviratlonci premagali vse izzive

mini-oviratlonci-premagali-vse-izzive
Športno društvo Oviratlon je v sodelovanju z Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom Republike Slovenije – Soča za otroke, ki so tam na rehabilitaciji, že petič pripravilo mini oviratlon, na katerem so otrokom pri premagovanju ovir pomagali številni znani obrazi.

Znani, ki so malim junakom pomagali premagovati ovire so: motokrosist Tim Gajser in njegov trener Bogomir Gajser, veslač in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Iztok Čop, orodni telovadec Mitja Petkovšek, selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec, selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič, deskar na snegu Rok Marguč, smučarka Špela Pretnar, odbojkarici Simona in Erika Fabjan, judoist Andraž Jereb, pevka Nina Pušlar, pevec Rok Ferengja, raper in borec Denis Chorchyp, radijski voditelj in DJ Uroš Bitenc, igralec Rado Mulej in osebni trener Nejc Kofler. Mini oviratlon je ena najboljših popotnic oviratlonkam in oviratloncem, ki se bodo na pravi oviratlon podali 25. junija 2016 na Pokljuki, seveda ponovno z dobrodelno noto: oviratlonci bodo namreč tudi letos en evro od vsake prijavnine podarili URI – Soča, ki bo zbrana sredstva namenila za program "zdravljenja kronične nerakave bolečine", v sklopu katerega želi URI – Soča napredovati predvsem pri diagnosticiranju izvora bolezni, za kar je nujno kupiti napravo za izvajanje kvantitativne senzorimetrije.

 
Sodelovanje oviratloncev in URI – Soča se je začelo že s premiernim oviratlonom, ko je društvo podalo pobudo, da bi del sredstev, zbranih s prijavnino na Oviratlon 2012, podarilo za nakup opreme za gibalno ovirane otroke, ob tem pa se je rodila tudi ideja za mini oviratlon. V Športnem društvu Oviratlon so izjemno veseli, da se dogodka udeležuje toliko otrok, letos kar 22. Druženje z znanimi obrazi in skupno premagovanje ovir je izkušnja, na katero se pripravljajo in se je veselijo vse leto. Oviratlonci upajo, da bodo dogodki, kot je oviratlon, katerega namen ni tekmovanje, temveč predvsem neponovljiv osebni izziv, s katerim se udeleženci lažje soočijo, če si med sabo pomagajo, spodbujal optimizem, vero v moč medsebojnega sodelovanja in v sposobnost posameznika, da se sooči z izzivi, ki mu jih življenje prinaša. "Cilj oviratlona je premagovanje izzivov in zmaga nad samim sabo ob sodelovanju ter pomoči drugim udeležencem. Organizatorji želimo s takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek solidarnosti, udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje, kar so na današnjem mini oviratlonu dokazali tudi otroci in njihovi pomočniki," je povedala predstavnica Športnega društva Oviratlon Anita Drev.
 
Mag. Robert Cugelj, direktor URI – Soča, pa je ob tem dodal: "Za URI – Soča ima dolgoletna podpora društva Oviratlon velik pomen. Vsaka njihova donacija prispeva k možnostim za hitrejšo rehabilitacijo naših pacientov. Letos sredstva namenjamo programu zdravljenja kronične nerakave bolečine. Da bi lažje diagnosticirali izvor bolezni, nujno potrebujemo napravo za izvajanje kvantitativne senzorimetrije in ta donacija je dodaten korak k njeni pridobitvi. Obenem pa mini oviratlon vsako leto znova najmlajšim na rehabilitaciji ter tudi vsem nam, ki jih pri tem spremljamo, daje novo energijo za premagovanje vsakodnevnih ovir. Za vse to se društvu Oviratlon in vsem oviratloncem v URI – Soča iskreno zahvaljujemo."

blog_thumb_1463663926.jpeg

Oviratlonci so še razkrili, da je za premagovanje izzivov 25. junija na Pokljuki že skoraj vse nared. Na deset kilometrov dolgi progi v osrčju pokljuških gozdov bo oviratlonce pričakalo več kot 20 ovir, tako sama trasa kot ovire pa bodo nepozabna preizkušnja za telo in duha, na kateri bodo udeleženci preizkusili svojo vzdržljivost, moč, agilnost in psihično trdnost. Organizatorji ob tem zagotavljajo, da četudi bodo ovire narejene po vzoru preizkusa in treninga pripadnikov specialnih enot, te nikakor niso tako zahtevne, da se z njimi ne bi mogli soočiti vsak, ki je vsaj malo športno aktiven. Poudarili so, da je ključ za njihovo uspešno premagovanje vztrajnost, motiviranost in sposobnost za delovanja v timu. "Kančka poguma seveda ne sme manjkati, saj je pomembno tudi to, da se oviratlonci soočijo z lastnimi strahovi in na ta način prestavljajo meje svojih fizičnih in psihičnih sposobnosti. In ker oviratlon ni bitka s časom oziroma kdo bo najhitrejši, je prav vsak oviratlonec, ki uspešno premaga progo in ovire, zmagovalec," je še povedala Anita Drev in dodala, da je prijava na letošnji pokljuški izziv mogoča še do 20. junija. S to preizkušnjo pa oviratlon sezona še ne bo končana – 10. septembra namreč oviratlonce čaka še izziv v Prekmurju.

Fotogralerijo dogodka poglejte na naši FB strani: KLIKPiše: Oviratlon

Kategorija: SVEŽE NOVICE

Objavljeno: 19.05.2016 15:18

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.