Proteini.si
SVEŽE NOVICE

NOVO! Prehransko dopolnilo z mikrobiološkimi kulturami

novo-prehransko-dopolnilo-z-mikrobioloskimi-kulturami
Koristni črevesni mikrobi, ki se nahajajo v črevesju, imajo pomembno vlogo pri ustvarjanju telesu koristnih snovi, zato je redna skrb za krepitev črevesne flore pametna naložba v zdravje in dobro počutje. Poleg protibakterijskega, protivirusnega in protiglivičnega delovanja imajo velik vpliv na lepo kožo ter dobro delovanje naših malih sivih celic. Zato nikar ne zanemarite svoje črevesne flore in se izognite različnim negativnim stanjem, motnjam ter nenazanje boleznim, do katerih lahko pripelje porušena črevesna flora.

100% PURE BIOTIC PRO je prehransko dopolnilo v obliki kapsul, ki vsebuje 100% čiste mikrobiološke bakterije.proteini-si-100-pure-biotics-pro-30-kapsul-2.jpg

  • Osnovan na 22 različnih sevih mikrobioloških kultur, največ iz rodu laktobacilov in bifidobakterij.
  • Ena kapsula vsebuje kar 18 milijard (18 x 109 CFU) mikrobioloških kultur. Koncentracija mikrobioloških kultur je označena z enoto CFU (Colony Forming Units – CFU), ki označuje število živih mikroorganizmov, oziroma bakterij, ki tvorijo kolonije.
  • Mikrobiološkim kulturam v izdelku so bili dodani še fruktooligosaharidi ter rastlinski inulin, ki jih encimi našega telesa niso sposobni razgraditi, predstavljajo pa hrano koristnim bakterijam v debelem črevesu ter tako pospešujejo njihovo razmnoževanje.

 

Izdelek se ponaša še z naslednjimi lastnostmi:

  • Postopek mikroenkapsulacije omogoča večje preživetje mikroorganizmov v prebavilih
  • Stabilnost in odpornost tudi pri shranjevanju pri sobni temperaturi
  • Primeren za vegetarijance in vegane
  • Odsotnost GSO(gensko spremenjenih organizmov), soje, mleka in glutena

 

POMEN ZDRAVE IN FUNKCIONALNE ČREVESNE FLOREbigstock-Friendly-And-Unfriendly-Gastro-227333839.jpg

Črevesna flora je en do dva kilograma težak »organ«, ki ga sestavlja množica koristnih mikroorganizmov, med katerimi so nam 

najbolj poznane mlečnokislinske bakterije, kot sta npr. Lactobacillus acidofilus ali Bifidobacterium bifidum.

Funkcionalna črevesna flora je zelo pomembna, saj pomaga pri razgradnji hrane in prenosu vitalnih snovi iz zaužite hrane prek črevesne stene v telo.

Brez koristnih mlečnokislinskih bakterij in desnosučnih mlečnih kislin, ki jih te bakterije proizvajajo, je prenos vitalnih snovi za obnovo, gradnjo in čiščenje telesa okrnjen.

Ravnovesje črevesne flore pa je lahko hitro porušeno zaradi različnih dejavnikov kot so stres, nepravilna prehrana, premalo ali preveč aktivnosti ter uživanje določenih zdravil(antibiotikov, kortikosteroidov, oralnih hormonskih zdravil,…).

 bigstock-Tired-Stressed-Male-Worker-Tak-241436326.jpg                  bigstock-Unhealthy-Products-Food-Bad-F-256992898.jpg               bigstock-Colorful-Of-Antibiotic-Capsule-242729164.jpg

 

Zdrava črevesna flora je temelj celostnega zdravja saj predstavlja prvo obrambno linijo pred različnimi virusi in bakterijami v telesu, torej pozitivno vpliva na splošno dobro počutje in delovanje našega imunskega sistema.

Koristni črevesni mikrobi, ki se nahajajo v črevesju, imajo pomembno vlogo pri ustvarjanju telesu koristnih snovi, med drugim vitaminov skupine B in vitamina K2, obenem pomagajo pri čiščenju telesa saj so sposobni protibakterijskega, protivirusnega in protiglivičnega delovanja. Kadar telesu primanjkuje koristnih mikrobov, ki bi zaužito hrano v črevesju razgradili, telo lahko trpi pomanjkanje številnih vitalnih snovi (magnezij, kalcij, vitamini skupine B, A, D, C, omega 3, …), ki so med drugim potrebni za rast in razvoj, pa tudi za obnavljanje in čiščenje telesa. Tako se v telesu kopiči vse več „odpadnih produktov celic“, toksinov …, ob vse večjem pomanjkanju vitalnih snovi.

bigstock-Healthy-Skin-Of-Beautiful-Woma-5967613.jpg

Redna skrb za krepitev črevesne flore je pametna naložba v zdravje in dobro počutje, saj je ohranjanje oziroma ponovno vzpostavljanje zdravega ravnovesja v črevesju pomembno tako za naše dobro počutje kot naš imunski sistem, nezanemarljiv pa je tudi njegov vpliv na lepo kožo ter dobro delovanje naših malih sivih celic. Zato nikar ne zanemarite svoje črevesne flore in se izognite različnim negativnim stanjem, motnjam ter nenazanje  boleznim, do katerih lahko pripelje porušena črevesna flora.

 Piše: Tjaša Tavčar

Kategorija: SVEŽE NOVICE

Objavljeno: 15.01.2019 14:33

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.