Proteini.si
SVEŽE NOVICE

Prvi letošnji Oviratlon uspel

prvi-letosnji-oviratlon-uspel
Skoraj 500 oviratlonk in oviratloncev je včeraj na Pokljuki doživelo oviratlonsko zimsko pravljico. Na trikilometrski progi, ki so jo morali preteči dvakrat, jih je poleg snega pričakalo devet ovir, ki jih je zaznamovalo plezanje, nošenje, plazenje, vzpenjanje, poskakovanje, sankanje, soočenje s podzemnim tunelom, za piko na i pa skok v Arktično kopel. In seveda vrtnica, ki so se je ob dnevu žena v cilju razveselile oviratlonke.

Razplamtevanje dobre energije se je začelo že na startu. Kondicijski trener Matej Cankar je kot vselej poskrbel, da so se oviratlonci na progo podali dobro ogreti in razigrani. Že po nekaj sto metrih so na Pokljuškem prelazu preverjali svoje plezalne sposobnosti: dober odriv, še boljši oprijem in stena je bila premagana. Sledila je preizkušnja moči in stabilnosti - ali po oviratlonsko: štuporamo nošenje oviratlonca oziroma oviratlonke. Še ena takšnih zabavnejših ovir so bile cevi, skozi katere se je bilo treba splaziti, poznane kot Suhi in Vitki. Plazenje se je nadaljevalo tudi pri četrti oviri, poimenovani Po vseh 4. Nato je bil že skrajni čas za resen preizkus timskega duha in zato je bil Spolzki vzpon kot naročen - pri njem namreč brez prijateljske pomoči skorajda ni šlo. Po vzpenjanju so bili oviratlonci že ravno dovolj nabrušeni za preverjanje zbranosti in koordinacije, za kar je bil zimski Gumapark oziroma poskakovanje iz gume v gumo po strmini navzgor ravno pravšnji izziv.

Vrhunec so organizatorji prihranili za zadnji del proge. Eno zagotovo najbolj nepozabnih doživetij letošnjega zimskega oviratlona je bilo sankanje, ki je bilo za udeležence popolno presenečenje, saj ga snovalci ovir v času priprav sploh niso razkrili, zato je bilo navdušenje in otroško veselje, ko so se oviratlonci s polivinilom pod zadnjo platjo spustili po hribčku v ciljno areno, še toliko bolj pristno. Stopnjevanje napetosti se je nadaljevalo s spustom v pokljuško podzemlje, ki bi ga lahko poimenovali tudi podzemni disko tunel. Kot da 120 metrov temnega prostora, v katerem so pobliskavali laserski žarki, ne bi bil dovolj velik preizkus psihološke trdnosti in moči za soočenje z neznanim, je bilo poskrbljeno še za dodatne zvočne učinke: glasna glasba in zvok motorne žage v rokah lika iz grozljivke sta oviratloncem po žilah pognala še dodatno dozo adrenalina.

In nato - še en krog, na koncu katerega je bila namesto tunela Arktična kopel, pika na i zimske oviratlon izkušnje. Sončni žarki in že skoraj poletne temperature so v vodo pomagali tudi najbolj skeptičnim in vodoodpornim. Po prihodu iz vodnih kadi pa se je večina strinjala, da je bila kopel še kako dobrodošla osvežitev.

Oviratlonci seveda niso pozabili, da je letošnja zimska preizkušnja sovpadala z dnevom žena, zato je cvet moške lepote organizacijske ekipe oviratlonke v cilju razveselil s prelepo rdečo vrtnico.

 1.jpg

Za organizatorje, ki pri opisovanju svojih doživetij ob še eni nepozabni pokljuški pustolovščini niso mogli brez presežnikov, počitka skorajda ne bo. Zimski oviratlon je bil ravno pravšnje ogrevanje za dva izziva, ki bosta na sporedu v toplejših mesecih: med prvomajskimi prazniki, natančneje 2. maja, premierno v Murski Soboti v okolici Soboške kamenšnice, prvo julijsko soboto, 4. julija, pa znova na Pokljuki.

Se vidimo 2. maja!

Obsežno fotogalerijo pa najdete na naši Facebook strani Proteini.si.

 2.jpg

3.jpgPiše: Oviratlon.si

Kategorija: SVEŽE NOVICE

Objavljeno: 09.03.2015 00:00

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.