Proteini.si
SVEŽE NOVICE

Rekordni dobrodelni mini Oviratlon

rekordni-dobrodelni-mini-oviratlon
Športno društvo Oviratlon je danes v sodelovanju z Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom Republike Slovenije - Soča za otroke, ki so tam na rehabilitaciji, že četrtič pripravilo mini oviratlon, na katerem so otrokom pri premagovanju ovir pomagali številni znani obrazi.

Malim otroškim junakom so tako ovire pomagali premagovati: profesionalni borec in raper Denis Chorchyp, pevka in voditeljica Špela Grošelj, biatlonka Teja Gregorin, judoistki Tina Trstenjak in Ana Velenšek, pevec in kitarist skupine Mi2 Jernej Dirnbek - Dimek, nekdanja atletinja Brigita Bukovec, nekdanja smučarka Špela Pretnar, smučarski skakalki Eva Logar in Katja Požun, novinarka, dnevna urednica in jutranja voditeljica na Valu 202 Anja Hlača Ferjančič, športna novinarka in urednica oddaj o rekreaciji na Radiu Slovenija Uršula Majcen, televizijski voditelj Peter Poles, radijski voditelj in DJ Uroš Bitenc, imitator in kreativni producent Tadej Bricelj, igralec Rado Mulej in pevec skupine Rok'n'band Rok Ferengja. Sedaj že tradicionalni mini oviratlon je zagotovo eden izmed vrhuncev pred oviratlonom na Pokljuki, ki bo 4. julija, seveda ponovno z dobrodelno noto: oviratlonci bodo namreč tudi letos en evro od vsake prijavnine podarili URI - Soča, ki bo zbrana sredstva namenila za nakup pripomočkov za delovno terapijo in senzomotorično integracijo.

1.jpg

Sodelovanje oviratloncev in URI - Soča se je začelo že s premiernim oviratlonom, ko je društvo podalo pobudo, da bi del sredstev, zbranih s prijavnino na Oviratlon 2012, podarilo za nakup opreme za gibalno ovirane otroke, ob tem pa se je rodila tudi ideja za mini oviratlon. V Športnem društvu Oviratlon so izjemno veseli, da se dogodka udeležuje vedno več otrok. Druženje z znanimi obrazi in skupno premagovanje ovir je izkušnja, na katero se pripravljajo in se je veselijo celo leto. Oviratlonci upajo, da bodo dogodki, kot je oviratlon, katerega namen ni tekmovanje, temveč predvsem neponovljiv osebni izziv, s katerim se udeleženci lažje soočijo, če si med sabo pomagajo, spodbujal optimizem, vero v moč medsebojnega sodelovanja in v sposobnost posameznika, da se sooči z izzivi, ki mu jih življenje prinaša. "Cilj oviratlona je premagovanje izzivov in zmaga nad samim sabo ob sodelovanju ter pomoči ostalim udeležencem. Organizatorji želimo s takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek solidarnosti, udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje, kar so na današnjem mini oviratlonu dokazali tudi otroci in njihovi pomočniki," je povedala predstavnica Športnega društva Oviratlon Anita Drev.

Mag. Robert Cugelj, direktor URI - Soča, pa je ob tem dodal: "Z letošnjo donacijo Športnega društva Oviratlon dopolnjujemo bazo pripomočkov, s katerimi bomo našim najmlajšim pacientom na otroškem oddelku omogočili nadgradnjo metod, ki jih uporabljamo pri rehabilitaciji. Ponosni smo, da tudi z odličnim sodelovanjem z donatorji v URI - Soča nenehno stopamo v korak z najboljšimi primerljivimi mednarodnimi inštitucijami. Tako so tudi slovenski pacienti deležni sodobne interdisciplinarne obravnave ter celostne rehabilitacije."

2.jpg

Oviratlonci so danes še razkrili, da je za premagovanje izzivov 4. julija na Pokljuki že skoraj vse nared. Na deset kilometrov dolgi progi v osrčju pokljuških gozdov bo oviratlonce pričakalo več kot 20 ovir, tako sama trasa kot ovire pa bodo nepozabna preizkušnja za telo in duha, na kateri bodo udeleženci preizkusili svojo vzdržljivost, moč, agilnost in psihično trdnost. Organizatorji ob tem zagotavljajo, da četudi bodo ovire narejene po vzoru preizkusa in treninga pripadnikov specialnih enot, te nikakor niso tako zahtevne, da se z njimi ne bi mogli soočiti vsak, ki je vsaj malo športno aktiven. Poudarili so, da je ključ za njihovo uspešno premagovanje vztrajnost, motiviranost in sposobnost za delovanja v timu. "Kančka poguma seveda ne sme manjkati, saj je pomembno tudi to, da se oviratlonci soočijo z lastnimi strahovi in na ta način prestavljajo meje svojih fizičnih in psihičnih sposobnosti. In ker oviratlon ni bitka s časom oziroma kdo bo najhitrejši, je prav vsak oviratlonec, ki uspešno premaga progo in ovire, zmagovalec," je še povedala Anita Drev in dodala, da je prijava na letošnji izziv mogoča še do 19. junija, in sicer prek spletne strani www.oviratlon.si.

Več fotografij najdete v naši fotogaleriji na FB strani Proteini.si.Piše: Oviratlon.si / Anita Drev

Kategorija: SVEŽE NOVICE

Objavljeno: 27.05.2015 00:00

Potrebujete pomoč

Za vas smo na voljo od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro

Prijava na E-novice
Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in novostih
Politika piškotkov
Spletna trgovina Proteini.si uporablja piškotke, da vam lahko s pravilnim delovanjem zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatke o piškotkih lahko kadarkoli odstranite - shranjeni so v vašem brskalniku. Več o piškotkih...
Proteini.si   Prosimo, počakajte.